Anouk

Al enige tijd vond ik mijn hoge haarlijn niet mooi. Toen mijn inhammen dunner werden, werd het nog meer zichtbaar en heb ik besloten om actie te gaan ondernemen.

Na een fijn consult wist ik het zeker, ik wil een haartransplantatie om mijn haarlijn te verlagen en mijn inhammen op te vullen.

Haartransplantatie vrouwen voor na, voor

• Datum behandeling: Oktober 2021

• Geplaatste haren: +/- 3900

• Type behandeling: Haarbesparend

• Type haar: Donker

• Geplaatste grafts: 1700

• PRP behandelingen: 4 X

• Land van herkomst: Nederland

Mijn haar ziet er helemaal uit zoals ik gehoopt had. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Samen hebben we gekeken naar een geschikte datum. 20 oktober 2021 was de dag dat ik de haartransplantatie zou ondergaan, heel erg spannend. Een week van tevoren werd ik opgebeld en werd ik nog een keer extra voorbereid op de behandeldag.

Op 20 oktober kwam ik om half 8 in de kliniek.

Er zijn foto’s gemaakt en daarna kwam de arts, Novia Mozart. Zij heeft nogmaals de haarlijn getekend zoals ze bij het consult ook al had gedaan. Vervolgens moest er een stukje van mijn donorgebied worden geschoren. Er is gekozen op 2 stroken te scheren zodat het goed bedekt zou zijn. Best wel spannend want ik heb lange haren, maar zoals ze me hadden beloofd vallen alle haren over de geschoren plek heen en is er daadwerkelijk helemaal niets van te zien als de haren er overheen vallen.

De behandeling

Nadat ik 2 paracetamol ingenomen had om alvast een spiegel op te bouwen voor na de verdoving en een antibiotica preventief tegen infectie, konden we gaan beginnen met de behandeling. Het donorgebied werd verdoofd met lokale verdoving. De eerste prikjes voelde ik wel maar ik had ze erger verwacht. Hierna trekt de verdoving omhoog waardoor de daaropvolgende prikjes nauwelijks voelbaar waren. Tijdens het uithalen van de grafts lag ik op mijn buik en soms op mijn zij. Van het uithalen voelde ik helemaal niets van door de verdoving. 1700 grafts zijn er geoogst.

Het terugplaatsen van de haren

Het was tijd om het ontvangstgebied te verdoven. Deze prikjes zijn wel pijnlijker dan die in het donorgebied, maar het was goed te doen. De arts Novia Mozart ging verder met de incisies maken, tijdens dat ze dit aan het doen was kon ik Netflix kijken. Van het maken van de incisies heb ik niets gevoeld. Na een lekkere lunch kon het terugplaatsen van de grafts beginnen, dit werd gedaan door de aanwezige haartechnicians gedaan. Ook dit was geheel pijnloos. Om 15:30 was de behandeling klaar.

De nazorg

Hierna werd de nazorg besproken en kreeg ik een tasje mee met alle benodigdheden voor thuis. De eerste nacht heb ik goed geslapen met het nekkussen dat ik mee heb gekregen. Wel even wennen om op de rug te slapen maar het was goed te doen. De hierop volgende dagen had ik vrijwel geen last, alleen van zwelling. De zwelling was na 6 dagen gelukkig weer helemaal weg.

Het wassen van de haren heb ik bij Omorfy laten doen. Op dag 3 het donorgebied en dag 7 het ontvangstgebied. Dit heb ik gedaan omdat ik het toch wel spannend vond om het de eerste keer zelf te doen.

Al met al is de behandeling mij heel erg mee gevallen en ben ik benieuwd naar het eindresultaat.

6 maanden later

Nu, 6 maanden later ben ik echt superblij met het resultaat. Mijn haar ziet er helemaal uit zoals ik gehoopt had. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Gratis consult

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam & achternaam*
*

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.