Haartransplantatie vrouwen

Als vrouw moet je er niet aan denken dat je haar uitvalt. Ook andere problemen met het haar kunnen een flinke invloed hebben op hoe zelfverzekerd je bent. Denk aan haarproblemen, zoals dun haar, een te hoge haarlijn, kale plekken of andere problemen, zoals te weinig wenkbrauwhaar. Wil je een volle haardos of problemen met je haar tackelen? Dan ben je bij Omorfy aan het juiste adres. Met vooruitstrevende technieken en met een passie voor het vak, kunnen wij je helpen met het laten groeien van een volle haardos of je helpen om de problemen met je haargroei op te lossen. Wij gaan dan ook graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Haartransplantatie vrouwen komt steeds vaker voor

Steeds meer vrouwen ervaren problemen met het haar of hebben last van extreem veel haaruitval. Een van de meest voorkomende oorzaken van haaruitval bij vrouwen is alopecia androgenetica. Deze aandoening is erfelijk bepaald en bij ongeveer 15% van de vrouwen vóór de menopauze komt het voor. Andere oorzaken zijn stress, verandering van de hormoonspiegel en bepaalde medicatie. In de meeste gevallen is het mogelijk om voor een haartransplantatie te kiezen, zodat je straks weer van een volle haardos kunt genieten en op in de positieve zin van het woord weer met je handen in het haar zit.

 

De leeftijd speelt eveneens een rol bij haaruitval en bij oudere vrouwen kan kaalheid toenemen. Met een haartransplantatie is het mogelijk om dit probleem permanent te tackelen. Je traject bij Omorfy begint met een gratis en grondig advies. Onze medische specialisten geven je de aandacht die je verdient en luisteren aandachtig naar je problemen. Tegelijkertijd denken wij oplossingsgericht en komen met een advies op maat om je problemen met het haar op te lossen. Wij houden van transparantie en voor ons is het heel belangrijk om open kaart te spelen over de mogelijkheden die je hebt. Zodat je zeker weet dat een behandeling die wij aanbieden op je wensen aansluit en in de toekomst van je problemen met het haar af bent. 

Haaruitval volgens het vrouwelijk patroon

“Jij krijgt bij ons de aandacht die je verdient!”

Alle haartransplantaties bij Omorfy zijn inclusief 4 haarverbeteringsbehandelingen, wasbeurten, nacontrole en je ontvangt een nazorgpakket ter waarde van € 1.500,-.

Wat mag je verwachten van Omorfy?

Haartransplantatie vrouwen voor na, foto na haartransplantatie
FUE haartransplantatie vrouwen

“Vooruitstrevende technieken in het creëren van een volle haardos”

Resultaat 6 maanden na haartransplantatie vrouw

Haartransplantatie bij vrouwen

Behandeling boven op het hoofd

Verlies jij haren boven op het hoofd en heb je last van kale plekken, haaruitval en dun haar? Dan is dat goed te behandelen door Omorfy. Door gebruik te maken van vooruitstrevende technieken op het gebied van FUE haartransplantatie verplaatsen wij de haren van het donorgebied achterop het hoofd naar het gebied waar haaruitval of dun haar aanwezig is.

Haarlijn verlagen

Een hoge haargrens kan voor veel vrouwen een reden zijn om voor een haartransplantatie te kiezen. Waarmee de haarlijn wordt verlaagd of het dunne haar aan de voorkant van het hoofd voller wordt gemaakt. Tijdens deze behandeling plaatsen wij haren met een hoge dichtheid om een natuurlijke lagere haarlijn te creëren.

Kale plek of litteken op hoofd

Kale plekken kunnen als zeer storend worden ervaren en soms ook te wijten aan bijvoorbeeld een litteken op het hoofd waar geen haren meer groeien. Wij kunnen haren naar deze gebieden transplanteren tenzij er sprake is van Areata. Bij het transplanteren van haren naar het littekengebied bepalen we vooraf hoe de huid van het litteken is en of het implanteren van grafts ook mogelijk is.

Haartransplantatie wenkbrauwen

Niet alleen vrouwen, maar ook mannen zijn dol op aantrekkelijke wenkbrauwen die bij de vrouw vooral voor een verzorgde uitstraling zorgen. Des te frustrerender is het als je last hebt van weinig of dun wenkbrauwhaar. Met een haartransplantatie wenkbrauwen kunnen we ervoor zorgen dat je met mooie volle wenkbrauwen voor de dag kunt komen. Ook voor mannen is een haartransplantatie wenkbrauwen mogelijk. 

Haartransplantatie bij vrouwen zonder te scheren

Bij vrouwen worden alleen 1 tot 2 strookjes in het donorgebied geschoren. Dat is altijd aan de achterkant van het hoofd waar de haren geoogst worden. De strook of stroken kunnen volledig bedekt worden met de haren op je hoofd en daardoor valt het ook minder op dat de strook geschoren is. 

Een haaruitval behandeling begint met een adviesgesprek

“Omorfy is gespecialiseerd in haartransplantaties voor vrouwen, maar vooral in het luisteren en het oplossen van je problemen met het haar.”

Adviesgesprek Haaruitval
Het FUE haartransplantatie stappenplan
Wij snappen heel goed dat je nieuwsgierig bent naar hoe het traject eruitziet als je voor Omorfy kiest en het is nu eenmaal een feit dat ieder persoon een andere behandeling nodig heeft. Daarom sta je bij ons op nummer 1 en luisteren we aandachtig naar je problemen en wensen om de problemen die je met het haar hebt op te lossen.

Stap 1

De eerste stap is een vrijblijvend en gratis adviesgesprek waarin we vooral kijken naar de problemen die je ervaart en hoe we die zouden kunnen oplossen. Je krijgt ook een gerichte prijs, zodat je een duidelijk beeld hebt van hoeveel de behandeling kost. Uiteraard hoef je niets ter plekke te beslissen en krijg je voldoende tijd om erover na te denken.

Stap 2

Wanneer je voor ons traject kiest, voert Omorfy de haartransplantatie uit met de nieuwste methodes. Voor het maken van de incisies om de grafts terug te plaatsen gebruiken wij een Sapphire blade. De plek die behandeld moet worden wordt eerst verdoofd en vervolgens worden de haarzakjes, ook wel grafts genoemd, uit het donorgebied geoogst. Het oogsten gebeurt met een zeer kleine holle naald met een diameter van precies 0,7 mm. Tijdens dit proces zorgt de medische specialist ervoor dat de grafts worden gesorteerd en bewaard in een speciale voedzame vloeistof.

Stap 3

De derde stap in het proces is het ook daadwerkelijk transplanteren van de grafts die in het ontvangstgebied worden geplaatst. Ter voorbereiding worden er kleine incisies op de juiste plaats gemaakt, zodat de haarzakjes ook ontvangen kunnen worden. Wij spenderen extra aandacht aan de haarrichting voor een mooi en natuurlijk resultaat. Wij hanteren een dichtheid van rond de 75 grafts per cm².

Stap 4

Na de behandeling zal de arts een volledige controle uitvoeren en we maken foto’s van de uitgevoerde transplantatie. Je krijgt ook instructies en de benodigdheden mee voor de nazorg. Uit ervaring weten wij bij Omorfy dat zowel het ontvangst- als donorgebied snel herstelt, wat ook te danken is aan de werkwijze van onze artsen en technici die met precisie-instrumenten werken.

“Een haartransplantatie vrouwen is een bewezen behandeling waar je de rest van je leven plezier van hebt.”

Resultaten haartransplantatie vrouwen voor en na​

“Ik ben echt super tevreden met mijn haartransplantatie, helemaal wat ik gehoopt had dat het zou worden”

-Anouk

Haartransplantatie vrouwen voor na, voor
IMG20211020083928

Voor

Na

Boek direct een gratis consult als jij ook weer van een volle haardos wilt genieten.

Maak kennis met Omorfy

Een haartransplantatie is niet alleen een medische behandeling die ervoor zorgt dat je straks weer met je handen in het haar zit. In de positieve zin van het woord. Het is een traject waarbij je de aandacht krijgt die je verdient en waarbij je problemen met het haar gericht worden opgelost. Dat is de belofte die wij van Omorfy kunnen maken. Wij zijn transparant, deskundig en wij gaan discreet te werk.

De kliniek

Onze kliniek is echt state of the art en beschikt over 3 behandelkamers waardoor we jouw privacy en een optimale zorg kunnen garanderen. Door onze efficiënte aanpak en flexibiliteit kan je snel met je traject starten. Wij maken de afspraken in goed overleg en we houden rekening met je persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld als je fulltime werkt of voor de kinderen moet zorgen. Het is dan ook mogelijk om bijvoorbeeld afspraken voor in de avonduren en in de weekenden bij ons in te plannen.

Vind je het spannend? Dat kunnen we ons goed voorstellen, maar je mag uiteraard een begeleider meenemen. Een goede vriendin of je partner die je tijdens de behandeling een hart onder de riem steekt. Wij hebben luxe wachtkamers waar ze kunnen plaatsnemen, terwijl wij de behandeling uitvoeren. Een B&B ligt op een kleine afstand van onze kliniek waar overnachten mogelijk is. Zowel patiënten als begeleiders kunnen hier verblijven, herstellen en genieten van hun privacy. 

 

Op de dag van de behandeling wordt je door ons deskundig team met open armen ontvangen en voordat we beginnen nemen we eerst het programma en documentatie met je door. Vervolgens beginnen we met de voorbereidingen en wees je ervan bewust dat onze technicians en artsen alleen met de nieuwste technieken werken. Onze specialisten zijn ook bevoegd, bekwaam en BIG geregistreerd. Ze hebben daarnaast een passie voor het vak en streven altijd naar het maximale resultaat.

Behandelkamer Omorfy Haarkliniek
Wasbeurt 2

Meer informatie over een haartransplantatie? Bekijk onze kennisbank

Veelgestelde vragen

Mocht je een vraag hebben die hier niet staat neem dan contact met ons op.

Ja een hoge haarlijn wordt door haartransplantatie bij vrouwen verlaagd. Wij verlagen haarlijn op een natuurlijke wijze met hoge haardichtheid door veel grafts bij elkaar te plaatsen.

Ja vrouwen haar kan net zoals mannen haar verplaatst worden. Bij deze haartransplantatie wordt haar vrouw op een kale plekken of dun haar geïmplanteerd.

Een Sapphire Blade mesje in gemaakt van hard “steen” en niet van metaal. Dit materiaal geeft een kwalitatief betere snede, incisie.

Bij micro FUE (Follicular Unit Extraction)  worden de haarzakjes, grafts, met een zeer kleine holle naald met een diameter van ongeveer 0,7 mm ‘geoogst’. Bij gewone FUE gebeurt dit met groter diameter tot 1,0mm met veel grote littekens tot gevolg. Ook is de impact 100@ meer. Tijdens dit proces worden de uitgehaalde grafts gelijktijdig door een specialist gesorteerd en bewaard in speciale voedzame vloeistof.

Ja, vrouwen kunnen ook last van haaruitval krijgen, net zoals mannen. Kaalheid bij vrouwen is nog vervelender. De haren van een vrouw kunnen net zo goed als die van een man getransplanteerd worden. Door nieuwe technieken en verfijning van methoden is het mogelijk om zonder alles kaal te scheren haren bij een vrouw te implanteren. Hierdoor is het aantrekkelijker geworden voor vrouwen om een haartransplantatie uit te laten voeren. Bij Omorfy zijn wij gespecialiseerd in vrouwen en kunnen veel doen aan haaruitval zonder dat het zichtbaarder wordt. Raadpleeg de arts, boek een gratis consult om te zien wat er mogelijk is.

Ja, er hoeft dan alleen een klein reepje in het donorgebied moet kort geschoren te worden. Dit doen wij, en als de omliggende haren lang genoeg zijn dan vallen die na de ingreep over het kortgeschoren gedeelte heen. Ook het gebruik van precisie-instrumenten geven een snelle hersteltijd voor het ontvangst- en donorgebied. Daarnaast beschikken wij nog over andere technieken die misschien de haartransplantatie minder tot niet zichtbaar maken. Maak een afspraak en vraag in een gratis persoonlijk advies of de haartransplantatie zonder scheren uitgevoerd kan worden.

Dit is een belangrijke vraag die we in het eerste adviesgesprek moeten beantwoorden. Niet iedere vrouw is geschikt en ook moet de oorzaak van haaruitval vastgesteld worden. Maar ook al is een haartransplantatie altijd een oplossing, er zijn soms ook andere mogelijkheden. Bij een haartransplantatie  vrouw is het belangrijk vast te stellen of het donorgebied voldoende geschikt haar heeft. Ook het ontvangstgebied dient nader onderzocht te worden. Vrouwen die last hebben van alopecia androgenetica kunnen dit met een haartransplantatie laten behandelen. Alopecia areata daarentegen is niet geschikt voor een haartransplantatie.

Ja, het is zeker mogelijk om kaalheid van kroeshaar met een haartransplantatie op te lossen. Omorfy is gespecialiseerd in kroeshaar haartransplantaties. Kroeshaar haartransplantaties vragen extra veel tijd. Het uithalen vraagt bijzondere expertise van de haartechnician. Maak een afspraak met het team om de mogelijkheden te onderzoeken.

De oorzaak van haaruitval bij vrouwen is meestal Alopecia androgenetica, erfelijk haarverlies. Het wordt ook wel kaalheid van het mannelijke patroon genoemd. Het wordt overgedragen via de ouders, vader of moeder, waarbij de haren uitvallen uit onder invloed van het mannelijk hormoon testosteron. Vrouwelijk haarverlies heeft doorgaans een diffuus patroon, de haaruitval  vindt verspreid plaats over het hoofd en maakt het haar dunner.  Bij mannen zie je vaak een terugtrekkende haargrens en groter wordende inhammen en daarna een dunne kruin. Mannen kunnen geheel kaal worden bij vrouwen komt dat minder voor.  Ook vrouwen hebben testosteron in het bloed maar de hoeveelheid is echter veel lager dan bij mannen. Ook kunnen er andere, soms tijdelijke, omstandigheden en factoren zijn die haarverlies veroorzaken. Hierbij valt te denken aan medicijngebruik, hormonale veranderingen, stress en een gebrek aan bepaalde vitamines en mineralen.

Ja, een haartransplantatie is blijvend. De haren die getransplanteerd worden halen we uit het gebied dat ongevoelig is voor erfelijke haaruitval. Implantaten uit dat gebied zijn dus blijvend in het ontvangstgebied.

Ja, een haartransplantatie op een litteken is mogelijk. Heb je een litteken op je hoofd waar geen haren groeien? Dan kunnen we hier mogelijk weer haren naartoe transplanteren. Vooraf moet in ieder geval goed bepaald worden hoe de huid van het litteken is. Tijdens een gratis adviesgesprek bespreken we de mogelijkheden.

Het geeft je je oude vertrouwde uitstraling terug. Je hoeft niet moeilijk te doen met je kapsel om de haaruitval te camoufleren, het geeft je weer vrijheid en sterkt je zelfvertrouwen. Kleine imperfecties kun je wegwerken en een te hoge haarlijn laat zich verlagen.

Een haartransplantatie is een arbeidsintensieve ingreep. Omdat wij zo weinig mogelijk willen scheren duurt het uithalen ook langer dan bij mannen.  Eén voor één halen we de haren uit het donorgebied. Daarna worden de haren geselecteerd. Het maken van de kanalen voor het plaatsen van de haren in het nieuwe gebied moet ook zeer nauwkeurig gebeuren. Bij vrouwen kost het extra veel tijd om de haren precies goed tussen de andere langere haren te kunnen implanteren. Een vrouwen haartransplantatie duurt zes tot acht uur.

De nieuwe haren (implantaten) komen uit de haarkrans aan de achterzijde van het hoofd. De haren in de haarkrans zijn immuun voor erfelijke haaruitval. Deze immuniteit tegen de hormoonaanval wordt meegenomen wanneer de haren worden getransplanteerd.

Gratis consult

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam & achternaam*
*

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.