Adres Kliniek

Fruitweg 36, 3981 PA Bunnik

Haartransplantatie bij mannen

Een haartransplantatie is de oplossing wanneer u als man last heeft van haaruitval. Het is een veelvoorkomend probleem dat vaak al op jonge leeftijd voorkomt. Meestal begint het met een terugtrekkende haarlijn, waarna er op een gegeven moment kale plekken ontstaan. Heeft u hier last van en wilt u het liefst uw haren weer terug? Met een haartransplantatie voor mannen biedt Omorfy hier een definitieve oplossing voor.

Haartransplantatie mannen: de oplossing

Haaruitval bij mannen heeft verschillende oorzaken. De belangrijkste oorzaak is erfelijke kaalheid, oftewel alopecia androgenetica. Dit kan al op jonge leeftijd ontstaan. Dit type haaruitval wordt veroorzaakt door een overgevoeligheid van de haarzakjes voor het hormoon dihydrotestosteron DHT. Hierdoor wordt de haargroei geremd en uiteindelijk geblokkeerd, waarna kaalheid ontstaat. 

Een hormonale disbalans, ziekte, stress of verkeerd voedingspatroon kunnen ook de oorzaak zijn. De haarzakjes in de haarkrans – het gedeelte aan de achterzijde van uw hoofd – zijn hier niet gevoelig voor.

FUE haartransplantatie

“Meer begeleiding en aandacht. Nu, en in de toekomst”

Haartransplantatie hoeft niet altijd de eerste oplossing te zijn.

Vrijblijvende informatie over mannen haartransplantaties

Wilt u meer informatie over een haartransplantatie bij mannen en te weten komen wat wij voor u kunnen doen? Maak een afspraak voor een consult bij Omorfy. Wij weten dat u erg druk kunt zijn tijdens kantooruren. Daarom kunnen we in overleg de afspraken ook in de avonduren of in het weekend plannen. Onze specialist zal uw situatie bekijken en aan de hand daarvan een behandelplan opstellen.

Haartransplantatie behandelingen bij mannen

Inhammen

Het ontstaan en groter worden van de inhammen is het eerste teken van mannelijke haaruitval. Dit komt bij sommigen op de leeftijd van 20 jaar, terwijl anderen dit pas bij 50 jaar krijgen. De oorzaak hiervan is vaak Alopecia Androgenetica. Het team van Omorfy is gespecialiseerd in het verkleinen van inhammen.

Haarlijn

Is de haarlijn teruggetrokken en het voorhoofd daardoor hoger? Ook daar kunnen we met een haartransplantatie iets aan doen. Samen met de arts bepaalt u hoe de haarlijn moet worden. De arts let daarbij op de groeirichting en het gewenste model van uw haarlijn om een natuurlijke haardos terug te krijgen.

Kruin

De kruin is een andere plaats waar vaak haaruitval optreedt  bij mannen. In dit gebied moet er extra aandacht aan de richting van het implanteren worden geschonken. Iedere kruin is namelijk anders. Sommige mensen hebben een dubbele kruin en bij ieder mens verschilt de draai.

Dun wordend haar

In gebieden waar het haar zo dun is geworden dat u er doorheen kijkt is een haartransplantatie een goede oplossing. We kunnen op die plekken haren tussendoor plaatsen zodat alles weer voller lijkt. 

Baard en snor

Heeft u een baard of snor waar niet voldoende haar is? Of heeft u hier een litteken? Dan is een transplantatie een blijvende oplossing. Een baardtransplantatie hoeft niet altijd de eerste oplossing te zijn. Er zijn ook andere behandelingen mogelijk. Wilt u een vollere baard of snor? Lees of een baardtransplantatie iets voor u is.

Wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn bij vrouwen, maar ook bij mannen zeer bepalend voor het gezicht. Mooie wenkbrauwen geven een verzorgde uitstraling. Het team van Omorfy kan samen met de klant bepalen waar de haren moeten komen om zo een volle schoonheid te creëren.

FUE litteken haartransplantatie

Bij Omorfy begrijpen wij heel goed dat een litteken uw zelfvertrouwen kan wegnemen. Denk bijvoorbeeld aan een litteken op uw achterhoofd na een FUT behandeling. Vaak is dit litteken van oor tot oor en zichtbaar als het haar wordt kortgeschoren. Regelmatig komen er cliënten bij ons die vanwege het litteken spijt hebben van een FUT behandeling. Met de haartransplantatie procedure kunnen wij het littekenweefsel behandelen. De transplantatie biedt een permanente oplossing voor haargroei in het litteken.

Haarbesparende transplantatie

Veel cliënten willen geen haartransplantatie ondergaan omdat ze simpelweg hun hoofd niet helemaal willen scheren. Een haarbesparende transplantatie is om deze reden bij Omorfy zeker mogelijk.

Er zijn twee opties:

  1. U laat het donorgebied in lengte groeien. Op de behandeldag wordt een gedeelte van het donorgebied geschoren en de haren zullen het geschoren gebied bedekken.
  2. Het hele donor gebied wordt kort geschoren en het haar in het ontvangstgebied blijft staan. Voordeel van deze methode is dat het donorgebied optimaal kan worden benut voor de wat grotere behandelingen.

Het nadeel van deze methode is:

Een beperkt aantal grafts per behandeling. In sommige situaties kan een tweede behandeling noodzakelijk zijn.

Bij Omorfy kunnen wij in vrijwel alle gevallen een haartransplantatie behandeling uitvoeren. Vraag een consult aan welke behandeling voor u geschikt is

Wat is een haartransplantatie ?

Bij een FUE haartransplantatie worden de haarzakjes  van uw haarkrans verplaatst naar de inhammen of kruin. Haarzakjes worden ook grafts genoemd en kunnen één tot vier haren bevatten. De graft, of het haarzakje, wordt ook implantaat genoemd.

De haarkrans bevindt zich aan de zijkanten en achterkant van uw hoofd. De haarzakjes in dit gebied vallen niet uit. Ook hebben ze geen last van het hormoon dihydrotestosteron (DHT), wat ervoor zorgt dan haarzakjes vroegtijdig afsterven. Dit hormoon is vaak de reden dat mannen kaal worden op latere leeftijd. Het gehele haarzakje wordt inclusief DNA overgeplaatst. Dit betekent dat haren die zijn getransplanteerd nooit meer zullen uitvallen.

De stappen van de FUE methode

  • Uw hoofdhuid wordt plaatselijk verdoofd, omdat de werkzaamheden vele uren duren. Dit kan eventueel naaldloos.
  • Een haartechnicus haalt de genetisch goede transplantaten – haarzakjes met haartje en stamcel – met uiterste precisie uit het donorgebied. Deze extractie gebeurt met een speciale kleine holle naald met een diameter van ongeveer 0,7 mm. De grafts worden er met een pincet uitgehaald en tijdelijk in een speciale vloeistof gelegd. Deze vloeistof voorziet de grafts van voedingsstoffen waardoor alle grafts sterk genoeg zijn om de transplantatie te overleven. Dit zorgt ervoor dat alle grafts na de transplantatie mooie gezonde haren ontwikkelen.
  • Na de extractie is het tijd om te lunchen en zullen de laatste grafts nog geteld en gesorteerd worden.
  • Vervolgens maakt de arts met de Sapphire blade de kanalen in het donorgebied. Dit moet zeer precies gedaan worden om te zorgen dat de implantaten op de juiste wijze geplaatst kunnen worden en uiteindelijk een natuurlijke groeirichting krijgen. 
  • Na het maken van alle incisies plaatst de haartechnicus de transplantaten met behulp van een pincet.
  • Bij het implanteren voeren we een speciale  behandeling uit om de groeifactoren rondom het ontvangstgebied van de te verbeteren. Deze optimale omstandigheden versterken de haargroei.
  • Dan volgt de nazorg in de kliniek en wordt nazorg van de haartransplantatie thuis besproken.

Vanaf ongeveer 2 weken tot 5 maanden na ...

Vanaf ongeveer 2 weken tot 5 maanden na de behandeling kunnen de getransplanteerde haren uitvallen. Dit is niet bij iedereen het geval en u hoeft hier niet van te schrikken: dit is een gebruikelijke reactie. De stamcellen zitten na 1 week zo vast onder de huid dat ze zorgen voor teruggroei van nieuw haar.

Het uiteindelijke resultaat is pas zichtbaar tussen de 9 en 12 maanden na de behandeling. Het hele proces vraagt dus minimaal een paar maanden van uw geduld, maar het resultaat is zeker de moeite waard! Een haartransplantatie is een beproefde en veilige behandeling waarvan u de rest van uw leven plezier heeft.

Een haartransplantatie is een beproefde en veilige behandeling waarvan u de rest van uw leven plezier heeft.

Nazorg begeleiding

Na de behandeling neemt uw Omorfy technician regelmatig contact met u op. U krijgt bij ons op dag drie en dag zeven een wasbeurt van uw haar in onze kliniek. Zo kunnen we u beter begeleiden tijdens de belangrijkste week van uw herstel en het resultaat optimaal monitoren.

De kliniek

Omorfy beschikt over een mooie nieuwe kliniek in Bunnik met 5 operatiekamers.  Met maximale privacy wordt u ontvangen en verzorgd op een van deze kamers. Door onze efficiënte en flexibele aanpak hebben we geen wachtlijsten. Wij weten dat u erg druk kunt zijn tijdens kantooruren. Daarom kunnen wij in overleg de afspraken ook in de avonduren of in het weekend plannen. U kunt een begeleider meenemen, want er is ruime parkeer- en wacht gelegenheid. Daarnaast is er een Postillion hotel op loopafstand.

Ons team ontvangt u volgens afspraak op de dag van de behandeling en neemt het programma en de documentatie met u door. Vervolgens beginnen we met de voorbereidingen. Onze professionals werken met de nieuwste technieken. Deze technieken zorgen voor een hoge dichtheid, sneller herstelproces en een verbluffend eindresultaat.

Een perfect resultaat begint bij een goede arts. De artsen van Omorfy zijn bevoegd, bekwaam, BIG-geregistreerd en hebben passie voor het vak. Alle handelingen voeren zij uit met de modernste apparatuur. De behandelingen worden met volledige privacy uitgevoerd. Op uw kamer is een zitje waar u tussen de behandelingen door van een lunch geniet.

Meer weten over haartransplantatie bij Omorfy?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van haartransplantatie bij Omorfy? Of heeft u interesse in een consult? Neem vooral contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Laat uw gegevens achter voor een

Advies op maat

Laat uw gegevens achter voor een

Gratis Consult