Adres Kliniek

Fruitweg 36, 3981 PA Bunnik

Haartransplantatie bij vrouwen

Een haartransplantatie wordt steeds vaker uitgevoerd bij vrouwen. Gelukkig maar, want menig vrouw vindt het een nachtmerrie wanneer ze haar haren verliest. Dun haar, een terugtrekkende haarlijn, kale plekken en extreme haaruitval worden vaak als verschrikkelijk ervaren. Bij Omorfy zijn wij gespecialiseerd in vrouwen haartransplantaties om weer een volle haardos te creëren. 

Bij Omorfy werkt een vrouwelijke arts met veel jaren ervaring op dit gebied. Daarnaast begeleidt een vrouwelijk team de cliënt tijdens het gehele haartransplantatie proces. Van voorbereiding en advies tot nazorg en nabehandeling om de haargroei te bevorderen, wij zorgen dat uw haar er weer optimaal uitziet.

Haartransplantaties bij vrouwen komen steeds vaker voor

De incidentie van haaruitval bij vrouwen stijgt wereldwijd. Er zijn veel oorzaken aan te wijzen voor haarverlies bij vrouwen. De meest voorkomende oorzaak van haaruitval bij vrouwen is alopecia androgenetica. Deze aandoening is erfelijk bepaald en komt bij circa 15% van alle vrouwen vóór de menopauze voor. Andere oorzaken zijn bijvoorbeeld stress, verandering van hormoonhuishouding en medicatie. 

Naarmate de leeftijd vordert neemt ook bij vrouwen de kaalheid toe. Een haartransplantatie is dan een goede oplossing om op de kale plekken haar terug te krijgen. Dit begint met een grondig en gratis advies door ons medisch team. Tijdens dit adviesgesprek bespreken we onder andere het verwachtingspatroon, omdat het belangrijk is dit vooraf helder te hebben. Welke verwachtingen heeft u van het resultaat van een haartransplantatie? Door middel van het vergelijken van foto’s van cliënten met een vergelijkbare haarsituatie kunt u een beter beeld krijgen van het resultaat dat u kunt verwachten. Privacy en vertrouwen staan hierbij voorop.

FUE haartransplantatie bij vrouwen

“Meer begeleiding en aandacht voor het nu en de toekomst”

Haartransplantatie hoeft niet altijd de eerste oplossing te zijn.

Haartransplantatie vrouwen behandelingen

Behandeling boven op het hoofd

Het meest voorkomende gebied voor haaruitval bij vrouwen is bovenop het hoofd. De haardos wordt dunner en de middenscheiding in het haar wordt wijder. Om dit gebied te behandelen worden er haren van achterop het hoofd verplaatst naar het donorgebied, het dunne gedeelte.

Haarlijn verlagen

Heeft u van nature een hoge haarlijn en zou u deze lager willen hebben? Dan kunnen wij haren met een hoge dichtheid implanteren om een natuurlijke lagere haarlijn te maken.

Kale plek of litteken op hoofd

Is er een kale plek of heeft u een litteken op uw hoofd waar geen haren groeien? Dan kunnen we hier haren naartoe transplanteren. Bij een litteken transplantatie moeten we vooraf goed bepalen hoe de huid van het litteken is.

Wenkbrauwen

Wenkbrauwen bepalen voor een groot deel de uitdrukking het gezicht. Aantrekkelijke wenkbrauwen geven bij vrouwen een verzorgde uitstraling. Omorfy kan dit op een natuurlijke manier bereiken met wenkbrauw transplantatie. 

Haartransplantatie zonder scheren

Bij mannen wordt bij een haartransplantatie vaak het hele hoofd geschoren, maar bij vrouwen wordt enkel in het donorgebied – de achterkant van het hoofd waaruit de haren worden ‘geoogst’ – een strook haar geschoren. Hierdoor vallen de overige haren na de behandeling mooi over het donorgebied en valt het geschoren deel nauwelijks op. Rond het ontvangstgebied wordt ook wat haar verwijderd om het haar zo dicht mogelijk te kunnen implanteren.

Bij Omorfy kunnen wij in vrijwel alle gevallen een haartransplantatie voor vrouwen uitvoeren. Vraag een consult aan welke behandeling voor u geschikt is

FUE haartransplantatie behandeling

Na een goed advies voert Omorfy de haartransplantatie uit met de nieuwste methode, de micro-FUE (Follicular Unit Extraction) methode met de Sapphire Blade. Als eerste wordt de te behandelende plek lokaal verdoofd.  Daarna worden de haarzakjes, ook wel grafts genoemd, uit het donorgebied gehaald. Dit gebied bevindt zich vaak op het achterhoofd. Het ‘oogsten’ van de haarzakjes gebeurt met een zeer kleine holle naald met een diameter van ongeveer 0,7 mm. Tijdens dit proces worden de uitgehaalde grafts gelijktijdig door een specialist gesorteerd en bewaard in speciale voedzame vloeistof.

Vervolgens bereidt de arts, na verdoving, het ontvangstgebied voor en worden kleine sneetjes, incisies, voor ontvangst van de haarzakjes geplaatst. Een technician plaatst hierna de grafts waarbij een zo natuurlijk mogelijke haardichtheid wordt nagestreefd. 

Wanneer de behandeling klaar is doet de arts een volledige controle en maken we nog eens foto’s. U krijgt instructies en benodigdheden voor de nazorg mee. Onze artsen en technicians gebruiken precisie-instrumenten waardoor weinig hersteltijd nodig is en het ontvangst- en donorgebied snel genezen.

Een haartransplantatie is een beproefde en veilige behandeling waarvan u de rest van uw leven plezier heeft.

Nazorg begeleiding

Na de behandeling neemt uw Omorfy technician regelmatig contact met u op. U krijgt bij ons op dag drie en dag zeven een wasbeurt van uw haar in onze kliniek. Zo kunnen we u beter begeleiden tijdens de belangrijkste week van uw herstel en het resultaat optimaal monitoren.

De kliniek

Omorfy beschikt over een mooie nieuwe kliniek met 5 operatiekamers.  Met maximale privacy wordt u ontvangen en verzorgd op een van deze kamers. Door onze efficiënte en flexibele aanpak hebben we geen wachtlijsten. Wij weten dat u erg druk kunt zijn tijdens kantooruren. Daarom kunnen wij in overleg de afspraken ook in de avonduren of in het weekend plannen. U kunt een begeleider meenemen, want er is ruime parkeer- en wacht gelegenheid. Daarnaast is er een Postillion hotel op loopafstand.

Ons team ontvangt u volgens afspraak op de dag van de behandeling en neemt het programma en de documentatie met u door. Vervolgens beginnen we met de voorbereidingen. Onze professionals werken met de nieuwste technieken. Deze technieken zorgen voor een hoge dichtheid, sneller herstelproces en een verbluffend eindresultaat.

Een perfect resultaat begint bij een goede arts. De artsen van Omorfy zijn bevoegd, bekwaam, BIG-geregistreerd en hebben passie voor het vak. Alle handelingen voeren zij uit met de modernste apparatuur. De behandelingen worden met volledige privacy uitgevoerd. Op uw kamer is een zitje waar u tussen de behandelingen door van een lunch geniet.

Meer weten over haartransplantatie bij Omorfy?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van haartransplantatie bij Omorfy? Of heeft u interesse in een consult? Neem vooral contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Laat uw gegevens achter voor een

Advies op maat

Laat uw gegevens achter voor een

Gratis Consult