facebook-pixel

Adres Kliniek

Fruitweg 36, 3981 PA Bunnik

Haartransplantatie kroeshaar

Kroes haar of Afro haar haartransplantatie het kan bij Omorfy

Het transplanteren van kroes haar of Afro haar is lang een achtergebleven gebied geweest bij haartransplantatieklinieken. Omorfy heeft daar verandering in gebracht. Het transplanteren van afrohaar hangt vooral af van de kennis en kunde van de haartechnician. Deze specialist oogst en plaatst elk gekrulde haarzakje immers met uiterste precisie. Daarmee speelt de haartechnician een essentiële rol bij de transplantatie van kroeshaar.

Is haartransplantatie kroes haar wel mogelijk?

Jazeker! Bij Omorfy behoort een haartransplantatie ook bij kroeshaar tot de mogelijkheden. Dit is echter niet vanzelfsprekend, omdat er complicerende factoren bij komen kijken. In dit artikel bespreken wij deze factoren en leggen de complexiteit uit van haartransplantatie kroeshaar. Dit zijn de onderwerpen die hierbij aan bod komen:

Wat kun je hier lezen:

FUE haartransplantatie

“Mijn haar krijgt bij Omorfy de aandacht die het nodig heeft”

Ook een haartransplantatie bij kroeshaar hoort tot de mogelijkheden.

Voor wie is een haartransplantatie kroeshaar geschikt?

Stel, u heeft kroes haar en wordt geconfronteerd met dunner wordend haar, een teruglopende haarlijn of overmatig haarverlies. In dat geval kunt u in aanmerking komen voor een haartransplantatie kroeshaar. Onze arts of specialist kan dan met u een plan opstellen en advies uitbrengen.

Haartransplantatie kan bij kroeshaar net zo vaak voorkomen als bij steil haar. Toch is het minder bekend en worden er minder transplantatie aan kroeshaar uitgevoerd.

Omorfy heeft zich bekwaamd in kroes- of afro haar en bereikt daar mooie resultaten mee. Onze haarspecialisten moeten bij een haartransplantatie kroeshaar zeer nauwkeuring te werk gaan. Omdat deze factor het resultaat bepaalt gaan we daar verderop in dit artikel dieper op in.

Logischerwijs willen ook mensen met kroeshaar graag een volle bos, terwijl kaalheid en haaruitval net zo veel voorkomt als bij andere haartypes. Sterker nog, er zijn bijkomende oorzaken voor haarverlies bij mensen met kroes haar. Afro haarkapsels gebruiken bijvoorbeeld vaker dreadlocks. Daarnaast beschadigt strak ingevlochten of gewonden haar makkelijker. Overmatig gebruik van stylingproducten en beschadigende stylingmethodes heeft ook een desastreus effect.

Is een haartransplantatie realistisch voor iedereen met kroeshaar?

Bij alle haartypes komt overmatige haaruitval voor, dus ook bij mensen met kroeshaar. Net zoals bij andere haarsoorten kan bij kroeshaar haarverlies optreden als gevolg van ziekten of aangeboren condities. Haaruitval is vaak erfelijk bepaald. Het komt bij zowel mannen als vrouwen met kroeshaar voor. Haaruitval kan daarnaast diverse andere oorzaken hebben. Hieronder vind u een opsomming van mogelijke oorzaken.

 • Alopecia areata en alopecia androgenetica Ook bij kroeshaar zijn alopecia areata en androgenetica vaak voorkomende oorzaken van haaruitval. Raadpleeg als eerste een arts om vast te stellen of haartransplantatie een oplossing is.
 • Door medicatie veroorzaakte haaruitval. Van sommige medicijnen is bekend dat ze als bijwerking haarverlies veroorzaken. Soms groeit het haar terug na het stoppen van het medicijngebruik. Uw voorschrijvend arts kan u hierover informeren. Bent u structureel afhankelijk van een dergelijk geneesmiddel of groeit het haar niet terug na het stoppen? Dan kunt u een haartransplantatie kroeshaar overwegen. Raadpleeg hiervoor de arts.
 • Haarverlies door hormonale afwijkingen. Schildklierafwijkingen kunnen bijvoorbeeld haarverlies veroorzaken. Ook afwijkingen in de hormoonbalans van geslachtshormonen kunnen een dergelijk effect hebben.
 • Haarverlies door voedingstekorten. Aandoeningen waarbij het lichaam te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt of opneemt kunnen haaruitval veroorzaken.
 • Telogeen effluvium. Hierbij komen veel haren tegelijkertijd in de rustfase van de groeicyclus. Als deze vorm van haaruitval blijvend over de hoofdhuid voorkomt is een transplantatie een afweging.
 • Haaruitval door het natuurlijke verouderingsproces. Dit komt voor bij zowel mannen als vrouwen. De een ondervindt hier meer last van dan de ander. Hoe ouder iemand wordt, hoe groter de kans is dat de desbetreffende persoon last krijgt van haaruitval.

Gelukkig kunnen cliënten een haartransplantatie kroes haar overwegen wanneer zij hun overmatige haaruitval problematisch vinden.

Een haartransplantatie is een beproefde en veilige behandeling waarvan u de rest van uw leven plezier heeft.

Impressie haartransplantatie kroeshaar

In het volgende filmpje in het kort een live verslag van een haartransplantatie van kroeshaar.

0.03 Aftekenen haarlijn, samen met de client lijn bepalen

0.08 Micro FUE extractie implantaten. Een speciale handelwijze om de haarzakjes, follikels, veilig te oogsten uit het donorgebied

0.14 Het uithalen van de implantaten

0.18 De oogst, de implantaten gesorteerd

0.25 Voorbereiding van het ontvangstgebied

0.30 De haarzakjes zijn in het ontvangstgebied geplaatst

Wat zijn de uitdagingen bij een kroes haar haartransplantatie??

Wat zijn de uitdagingen bij een kroeshaar haartransplantatie?
De voornaamste reden dat u met kroeshaar niet bij iedere haartransplantatie kliniek terecht kunt is dat niet elke haarkliniek in staat is om een succesvolle haartransplantatie uit te voeren bij afro- of kroeshaar. Een haartransplantatie kroeshaar heeft in grote lijnen twee uitdagingen. Als eerste heeft de haarfollikel, oftewel het haarzakje, een andere vorm. De kroeshaarfollikel is strak gekruld en krult zelfs onderhuids door. Dit bemoeilijkt zowel het uithalen als het terugplaatsen van grafts.

Ten tweede is het aantal haarfollikels minder. Mensen met steil haar hebben gemiddeld 100.000 haarfollikels op de hoofdhuid. Mensen met kroes- of Afro haar hebben gemiddeld tussen de 55.000 en 60.000 follikels. Hierdoor zijn er minder haarfollikels beschikbaar om als grafts te oogsten – dat wil te zeggen uit het gezonde gebied te halen – en vervolgens als donor te dienen.

Deze twee factoren maken het uitvoeren van haartransplantaties bij mensen met Afrikaans of kroes haar gecompliceerder. Omorfy nam de uitdaging aan en ontwikkelde hiervoor een mooi product.

 

Omorfy: investeren in kennis en techniek, ook bij kroeshaar haartransplantaties

In het verleden werden er bijna geen haartransplantaties kroes haar gedaan. Dit gold niet alleen voor Nederland, maar voor de hele wereld. Het leek onmogelijk om met 300 grafts genoeg dichtheid te creëren in het ontvangstgebied en daarbij ook nog het donorgebied mooi achter te laten. Onze haartechnici bleven het echter proberen.

Hiervoor onderzochten we bij andere klinieken haarrestoraties waarbij gebruik van robotica werd gemaakt. Daarnaast bekeken we manuele technieken met andere, grotere naalden. We bezochten vele conferenties en gingen gesprekken aan met andere klinieken om te leren. Uit de meeste gesprekken bleek vooral dat collega’s niet stonden te springen om kroeshaar te transplanteren.  Er werden weinig mooie cases gevonden.

Door de gecompliceerde vorm van de follikel bleef het lastig deze onbeschadigd te oogsten. Hierdoor kregen we niet voldoende grafts zonder te veel van het donorgebied te vragen. Maar de aanhouder wint. Na vele jaren onderzoeken, experimenteren en heel veel geduld, behandelen wij ondertussen alweer geruime tijd succesvol cliënten met kroes- en Afro haar. We begonnen met het op zorgvuldige wijze uithalen van de haarzakjes uit het donor gebied door middel een speciale naald.

Dit vraagt meer tijd dan “niet” kroeshaar. Het plaatsen van het donor haarzakje in het ontvangstgebied gingen we ook een speciale wijze doen. 

Tegenwoordig kan Omorfy maar liefst 700 tot 1000 grafts per behandeling transplanteren wat een aantrekkelijke haardos oplevert. Als er meer nodig is gebeurt dat in een tweede sessie. Kroeshaar heeft als voordeel dat het door de sterke krul makkelijker een vol resultaat geeft. Belangrijk is een zorgvuldige wijze manier van werken waardoor het donorgebied mooi blijft. Dit geeft een resultaat dat er natuurlijk uitziet zonder de littekens van grotere naalden. Die littekenvorming zie je veel bij klinieken die geen goede techniek hebben ontwikkeld en de haartechnician niet hebben opgeleid, getraind en bijgeschoold en waar haartechnicians de procedure niet regelmatig kunnen doen zonder de commerciële druk die je ziet in de haarklinieken in Turkije.

Bij Omorfy kunnen wij in vrijwel alle gevallen een haartransplantatie behandeling uitvoeren. Vraag een consult aan welke behandeling voor u geschikt is

Alleen het beste is goed genoeg voor Omorfy cliënten met kroeshaar

Bij Omorfy vinden we het belangrijk vinden dat al onze klanten blij zijn met het resultaat van hun behandeling. Wij steken daarom veel tijd in begeleiding. We geven eerlijk advies over te verwachten resultaten en zorgen voor een zo goed mogelijk resultaat op de lange termijn. Dit gebeurt helaas niet overal.

Door bewerkte foto’s op het internet kunnen klinieken een verkeerd en onrealistisch beeld scheppen en valse verwachtingen wekken. Er worden soms zelfs vulmiddelen gebruikt zoals Toppik en andere haarvezelproducten die de haardichtheid hoger laten lijken dan deze werkelijk is. Laat u daarom vooral goed voorlichten en doe gedegen onderzoek voordat u een kliniek kiest.

Omorfy gaat niet mee in deze misleiding. Wij vertellen u wat mag verwachten van een transplantatie van kroeshaar. Daarnaast zorgen wij dat uw haar en hoofdhuid er op de lange termijn goed uit blijven zien. Wij gebruiken het optimale en niet het maximale aantal grafts. Hierdoor behalen we een mooi, vol resultaat terwijl we het donorgebied gezond achterlaten. Haarverlies gaat soms langere tijd door waardoor soms een aanvullende haartransplantatie nodig kan zijn. Wij gaan zorgvuldig met het donorgebied om zodat we het optimaal kunnen gebruiken, het goed herstelt en een aanvullende transplantatie ook kan. 

Voor een kroeshaar transplantatie naar Turkije, is dat een goed idee?

Om de vraag te beantwoorden of een haartransplantatie kroeshaar in Turkije een geschikte keuze is zetten we de belangrijkste aspecten voor u op een rij. Voor grote cosmetische ingrepen wordt vaak naar een goedkoper land gereisd, in het bijzonder Turkije. Dit geldt ook voor haartransplantaties. De verhalen hierover variëren van succesvol tot problematisch. Het allerbelangrijkste advies is daarom: doe goed onderzoek. Zorg ervoor dat u zeker weet dat het om een goede en duurdere kliniek gaat die adequate kwaliteit en service biedt.

Turkije heeft een massa industrie op het gebied van haartransplantaties. Er is onderling veel concurrentie met de commerciële en inhoudelijke resultaten die daar automatisch het gevolg van zijn. Er is een tekort aan specialisten. Degenen die er zijn krijgen niet de ruimte en kennis om een kroeshaar transplantatie te kunnen doen. De goedkope klinieken werken vaak zelfs zonder of in beperkte mate met een arts.

Nader onderzoek wijst uit dat er transplantaties aangeboden worden onder de € 2.000,-. Bedrijven die dit doen beconcurreren elkaar op prijs. Bij hen voeren alleen technicians de behandeling uit. Kwalitatief hoogwaardige klinieken in Turkije vragen € 3 euro per graft voor stijl haar en meer nog voor kroeshaar. Dit zijn prijzen die niet veel boven de Nederlandse prijzen liggen. De prijs hangt daarnaast sterk af van de kwaliteit en reputatie van een arts.

Door de lagere lonen en kosten van het levensonderhoud zijn de kosten lager in Turkije. De vraag is of het verschil in prijs dat dit oplevert het risico en de reis goed maakt. De betrouwbaarheid en kwaliteit van een haartransplantatie in Turkije en de reis en tijd die het extra kost dienen ook in de aanmerking genomen te worden als men een goede vergelijking wil maken. En dan hebben we ons nog niet eens afgevraagd of men wel de ervaring, kennis en het geduld heeft voor een kroeshaar transplantatie. We adviseren u dit aspect vooral mee te nemen in uw vergelijking en het besluit.

Haartransplantatie methoden FUE en FUT

Er zijn op hoofdlijnen twee methoden voor haartransplantatie:

Bij Omorfy gaan wij voor schoonheid. Dit is de reden dat wij alleen de FUE haartransplantatie uitvoeren. We vertellen u waarom wij voor de FUE methode kiezen en niet voor de FUT methode.

Wat zijn de kosten van een haartransplantatie kroeshaar in Nederland

Het transplanteren van kroeshaar is een specialiteit die vooral veel van de haartechnicus vraagt. Het uithalen en terugplaatsen vraagt veel meer tijd, precisie, ervaring en bedrevenheid. Bij Omorfy hebben wij hier veel tijd, geld en kennis in geïnvesteerd. Er worden per behandeldag veel minder grafts getransplanteerd.

Een implantatie van kroeshaar kan daarom niet vergeleken worden met die van gewoon haar. De prijs wordt niet bepaald op basis van aantallen grafts maar op basis van de tijd en inspanning. Een ingreep met 1000 grafts kost een behandeldag. De behandelprijs weerspiegelt dat. Vraag voor een vrijblijvend consult aan en bespreek het plan met de arts of specialist.

Wetenwaardigheden van kroeshaar

Kroeshaar is niet hetzelfde als pluizig haar. Afrohaar of kroeshaar is erg sterk gekruld haar. In tegenstelling tot wat men weleens denkt, groeit kroeshaar met de juiste verzorging net zo hard als ieder ander type haar. Wel is kroeshaar droger en breekt het makkelijker dan andere types haar, waardoor het lijkt alsof het minder snel groeit.

Haartypes – van  stijl via golvend tot kroeshaar – worden in de haarwereld ingedeeld in 9 categorieën. Hiervan zijn er wel 6 gereserveerd voor kroeshaar of afro haar. Kroeshaar is dicht ineen gekruld hoofdhaar. De haren hebben veel heel kleine krulletjes, die zich ‘opstapelen’ zodat het een dichte massa is. Het haar is vaak typerend voor mensen met een Afrikaanse achtergrond.

Kroeshaar is dunner dan sluik haar en over het algemeen iets dikker in diameter bij mannen dan bij vrouwen. Kroeshaar is droger. Enerzijds is dit genetisch bepaald doordat de hoofdhuid bij mensen met een donkere huid minder talg, oftewel sebum, aanmaakt. Anderzijds kan het door de hoofdhuid aangemaakte talg zich slechter verspreiden in vergelijking met steil haar dat plat op de huid ligt.

Het mag duidelijk zijn: een kroeshaar haartransplantatie is best ingewikkeld maar bij Omorfy hebben we de kennis en ervaring om mooie resultaten te behalen. Raadpleeg voor een gratis en gedegen advies over haarverbetering of haartransplantatie van kroeshaar onze arts of specialist.

Een haartransplantatie is een beproefde en veilige behandeling waarvan u de rest van uw leven plezier heeft.

Veelgestelde vragen

 • Is een haartransplantatie bij kroeshaar mogelijk?

  Haartransplantatie kroeshaar is bij mannen en vrouwen mogelijk. Kroeshaar haartransplantaties zijn wel de meeste complexe vormen van transplantatie. Daarom is het moeilijk om bekwame en ervaren specialisten te vinden met voldoende ervaring in transplantatie van kroeshaar.

 • Waarom is een haartransplantatie van kroeshaar complexer?

  In tegenstelling tot sluik haar of haar met een slag krult kroeshaar ook onder de hoofdhuid. Dat maakt het voor de specialist complex om de haarzakjes om met kleine boortjes uit te halen zonder ze te beschadigen. Ook het plaatsen van de geoogste haarzakjes in een natuurlijke groeirichting vraagt veel ervaring.

 • Kan ik met kroeshaar bij iedere haartransplantatie specialist terecht?

  Nee, zowel in Nederland als in andere landen, waaronder Turkije, kan niet iedere haarkliniek een haarimplantatie van kroeshaar met succes uitvoeren. Daarnaast bestaan er klinieken die het niet willen doen omdat het veel meer tijd en ervaring kost.

 • Kan een haartransplantatie bij kroeshaar altijd uitgevoerd worden?

  De haartransplantatie wordt afgeraden als u last heeft van Alopecia areata, pluksgewijze kaalheid, Alopecia totalis en/of overmatige littekenvorming. Is er onvoldoende donormateriaal aanwezig, omdat de haaruitval te ver gevorderd is? Maak een afspraak voor een gratis consult en raadpleeg ons vrijblijvend.

 • Welke haartransplantatie methode wordt toegepast bij kroeshaar?

  Omorfy gebruikt een verfijnde FUE methode voor het transplanteren van kroeshaar.

 • Is een haartransplantatie bij kroeshaar duur?

  Kroeshaar is moeilijker te transplanteren dan andere haartypes en vraagt een ervaren specialist. De ingreep is complex en voor de behandelende specialist arbeidsintensief. Per graft, oftewel haarzakje, is deze ingreep duurder maar per behandeldag kost het hetzelfde als een andere transplantatie.

 • Hoe lang duurt een behandeling?

  Het transplanteren van kroeshaar is een arbeidsintensieve ingreep. Een transplantatie duurt vaak een dag. Indien de omvang van de transplantatie om een groter aantal haarzakjes vraagt dienen er twee dagen gepland te worden.

 • Hoeveel haarzakjes kan ik laten transplanteren?

  Dat is afhankelijk van de mate van haaruitval waarmee u te maken heeft en de beschikbaarheid van kwalitatief donormateriaal. Vraag een gratis consult aan en laat u goed en vrijblijvend voorlichten door een specialist met ervaring.

 • Wat voor resultaten kan ik verwachten van een haartransplantatie bij kroeshaar?

  Een ervaren haartransplantatiespecialist die weet hoe kroeshaar op de juiste manier getransplanteerd kan worden zal zich volledig inzetten voor een mooi en natuurgetrouw resultaat. Belangrijk is dat de haarzakjes in de juiste richting geplaatst worden. Tijdens een consult kan uw specialist u vertellen wat u kunt verwachten.

 • Hoe zit het met haardichtheid bij een haartransplantatie met kroeshaar?

  De dichtheid zal minder groot zijn net als bij het bestaande haar. Bij kroeshaar zijn door de structuur en stijl minder haarzakjes nodig voor hetzelfde volume.

 • Wordt mijn haar geschoren voor de ingreep?

  De instructies voor de haartransplantatie worden vooraf met u doorgenomen. Bij mannen wordt vrijwel altijd geschoren voor de transplantatie. Dit maakt het oogsten en terugplaatsen van de grafts makkelijker. Bespreek het met de arts tijdens het consult.

 • Wat kan ik direct na de haartransplantatie kroeshaar verwachten?

  De behandelde hoofdhuid kan gevoelig en licht gezwollen zijn. U mag paracetamol gebruiken tegen de napijn. Het genezingsproces begint zodra de haartransplantatie is beëindigd. Er ontstaan op de huid korstjes die jeuk kunnen veroorzaken. Hier mag u niet aankomen, hoe moeilijk dit ook is. Na 7 tot 10 dagen is de hoofdhuid alweer bijna helemaal genezen.

 • Heb ik direct resultaat?

  Het transplanteren van kroeshaar geeft niet direct resultaat. Vaak vallen na een paar weken de getransplanteerde haren eerst uit. Drie tot vier maanden na de haartransplantatie begint het getransplanteerde kroeshaar opnieuw te groeien. Haar groeit 1 cm per maand waardoor het een jaar duurt voordat een optimaal resultaat beoordeeld kan worden.

Laat uw gegevens achter voor een

Advies op maat

Laat uw gegevens achter voor een

Gratis Consult

Laat uw gegevens achter voor een

Gratis Consult