facebook-pixel

Adres Kliniek

Fruitweg 36, 3981 PA Bunnik

Haartransplantatie

Een haartransplantatie wordt door mannen en vrouwen steeds meer gezien als iets gewoons. Je leest er veel over en niet alleen bekende sterren zijn behandeld. Toch zijn er veel vragen over het implanteren van haren. Omorfy wil een haartransplantatie voor iedereen toegankelijk maken, dus ook voor u. Daarom leggen we u uit wat u moet weten over haartransplantaties, zowel voor, tijdens, als na de behandeling.

Haartransplantatie bij beginnende kaalheid

Heeft u last van beginnende kaalheid? Bevinden zich steeds vaker haren op uw kussensloop, in uw afvoer of op de vloer? De één stoort zich hier meer aan dan de ander, maar het laat geen man of vrouw koud.

Bij mannen begint kaalheid vaak met een terugtrekkende haarlijn, dieper wordende inhammen, een dunner wordende kruin en er ontstaan dun behaarde plekken. Bij vrouwen trekt de haarlijn zich terug, ontstaan er inhammen of ontstaan er kale plekken. Pillen of shampoo kunnen uw haar niet opnieuw laten aangroeien. De kaalheid valt steeds meer op en begint hinderlijk te worden.

Een haartransplantatie is een oplossing bij beginnende kaalheid. Met een haartransplantatie verhelpt u blijvend kale en dunne plekken. Haar wat wij verplaatsen blijft een leven lang groeien. Let op: een haartransplantatie alleen stopt het haarverlies niet volledig. Wij kunnen u tijdens een gratis consult informeren over de mogelijkheden om hier iets aan te doen.

FUE haartransplantatie

“Meer begeleiding en aandacht voor het nu en de toekomst”

Een haartransplantatie hoeft niet altijd de eerste oplossing te zijn.

Tijdens een haartransplantatie

Bij een haartransplantatie worden de haarzakjes van uw haarkrans verplaatst naar de inhammen of kruin. Haarzakjes worden ook wel grafts genoemd en kunnen één tot vier haren bevatten.

De haarkrans bevindt zich aan de zijkanten en achterkant van uw hoofd. De haarzakjes in dit gebied vallen niet uit en hebben ook geen last van het hormoon dihydrotestosteron (DHT), wat ervoor zorgt dat haarzakjes vroegtijdig afsterven. Dit hormoon is vaak de reden dat mannen kaal worden op latere leeftijd. Het gehele haarzakje wordt inclusief DNA overgeplaatst. Dit betekent dat de haren bij een dergelijke haartransplantatie nooit meer uitvallen.

Hoe gaat een haartransplantatie in zijn werk?

 1. Uw hoofdhuid wordt plaatselijk verdoofd, omdat de haartransplantatie lang kan duren. De verdoving kan eventueel naaldloos uitgevoerd worden.
 2. Een haartechnicus haalt de genetisch goede transplantaten – haarzakjes met haar en stamcel – met uiterste precisie uit het donorgebied. Deze extractie gebeurt met een speciale kleine holle naald met een diameter van ongeveer 0,7 mm. De grafts worden er met een pincet uitgehaald en tijdelijk in een speciale vloeistof gelegd.
 3. Vervolgens maakt de arts in het plaatsingsgebied kleine gaatjes. Dit worden ook wel incisies genoemd. Dit moet zeer precies gedaan worden om te zorgen dat de haarimplantaten op de juiste wijze geplaatst kunnen worden en uiteindelijk een natuurlijke groeirichting krijgen.
 4. Tijdens de haartransplantatie voeren we een extra behandeling uit om ervoor te zorgen dat de groeifactoren rondom het ontvangstgebied worden verbeterd. Hierdoor wordt de haargroei versterkt.
 5. Na het maken van de incisies worden de transplantaten door de haartechnicus teruggeplaatst met behulp van een pincet.
 6. Dan volgt de nazorg voor de haartransplantatie in de kliniek en wordt verdere nazorg thuis besproken.

Een haartransplantatie is een beproefde en veilige behandeling waarvan u de rest van uw leven plezier heeft.

Haartransplantatie behandelingen bij Omorfy

Bij Omorfy bieden wij de volgende haartransplantatie behandelingen aan voor mannen en vrouwen: 

Kan een haartransplantatie voor mij doen wat ik wil?

Dat is de eerste vraag die we bij een consult beantwoorden. Mensen verschillen in herkomst, huid en net zo goed ook in haar. Voor haartransplantatie maakt dit een verschil. Daarnaast kunnen er andere lichamelijke factoren zijn die mogelijkerwijs invloed hebben op de kwaliteit van de transplantatie. Dit geldt bijvoorbeeld voor de kwaliteit van de haarkrans en de grootte van het donorgebied. Al deze zaken en meer spelen een rol bij het te behalen resultaat.

Een belangrijke vraag voor u is of dit resultaat aansluit bij uw verwachtingspatroon. Bij Omorfy kunnen wij voor de meeste situaties en soorten haar behandelingen uitvoeren. Maak vrijblijvend een afspraak om te onderzoeken of haartransplantatie voor u geschikt is.

Bij Omorfy kunnen wij in vrijwel alle gevallen een haartransplantatie behandeling uitvoeren. Vraag een consult aan welke behandeling voor u geschikt is

Haartransplantatie methoden FUE en FUT

Er zijn op hoofdlijnen twee methoden voor haartransplantatie:

Bij Omorfy gaan wij voor schoonheid. Dit is de reden dat wij alleen de FUE haartransplantatie uitvoeren. We vertellen u waarom wij voor de FUE methode kiezen en niet voor de FUT methode.

FUE haartransplantatie

FUE staat voor Follicular Unit Extraction. FUE haartransplantatie is een methode waarbij de haarzakjes stuk voor stuk uit de haarkrans worden gehaald met een zeer kleine holle naald. Indien goed uitgevoerd zijn hierna geen littekens meer te zien. Zoals gezegd past Omorfy alleen FUE haartransplantaties toe.

De kwaliteit van de behandeling wordt door vele factoren bepaald:

 • Het medisch team, geleid door een arts die eindverantwoordelijke is en zeer geconcentreerd alle incisies maakt.
 • Haartechnici die goed opgeleid moeten zijn en daarnaast een zware en nauwkeurige rol hebben in de uitvoering van de haartransplantatie. Zij zijn vele uren bezig met het uithalen en inbrengen van de implantaten en de nazorg.
 • De optimale keuze van instrumentarium. Zelfs het kleinste instrument speelt een grote rol in het uiteindelijke resultaat van de behandeling en daarna.

Bij een haartransplantatie met FUE worden alle haarzakjes, oftewel grafts, stuk voor stuk met een holle naald uitgeboord. Deze holle naald heeft een diameter van 0,7 mm en maakt dus een groepje haarwortels per keer los om die er vervolgens uit te halen. Daarbij is de richting waarin de haarzakjes geboord en uitgehaald worden van belang voor de kwaliteit en overlevingskans van het te transplanteren implantaat. Een ervaren haartechnicus kan de exacte hoek bepalen met deze minutieuze extractie methode.

Met een pincet haalt de haartechnicus het zakje uit de hoofdhuid. De grafts worden daarna in een speciale vloeistof gelegd waarin de haarwortels gezond bewaard blijven tot het moment van implanteren.

Omorfy blijft investeren in de FUE haartransplantatie methode door onder andere regelmatig verdiepende onderzoeken te doen. Zo bewaren we de haarzakjes tussen het uithalen en het implanteren in een speciale vloeistof. Daarbij verrichten we onderzoek naar betere houdbaarheid en voedingswaarde van deze vloeistof.

FUT of FUE haartransplantatie?

Het verschil tussen een FUT en FUE haartransplantatie is met name de manier waarop de grafts gewonnen worden. Zoals eerder uitgelegd halen wij bij FUE haartransplantaties de grafts individueel uit het donorgebied. Bij de FUT-methode wordt door een chirurg een strip of reep hoofdhuid verwijderd, waaruit vervolgens de haarzakjes gewonnen worden. Logischerwijs laat dit altijd een litteken achter. Dit is dan ook het grootste nadeel van ‘strip’ of FUT-methode.

Deze methode stamt uit de jaren zestig toen haartransplantatie slechts voor een beperkt publiek bereikbaar was. De laatste 20 jaar is haartransplantatie internationaal populair geworden. Vooral de ontwikkeling van de FUE haartransplantatie techniek zorgde voor deze positief trend. Bij een haartransplantatie volgens de FUE methode blijven geen zichtbare littekens achter.

Omorfy gaat voor schoonheid, uitgevoerd met de laatste stand der techniek. De FUT methode heeft in het verleden bijgedragen aan een belangrijke ontwikkeling in de haartransplantatie, maar past niet bij de Omorfy filosofie.

De mogelijkheden van haartransplantaties

De eerste stap voor een haartransplantatie is altijd een gratis consult. Hierbij wordt gekeken of de cliënt geschikt is voor een behandeling en wat het verwachte resultaat zal zijn. Een consult kan ook op afstand plaatsvinden. Het toezenden van foto’s van het te behandelen gebied is daarbij noodzakelijk. Aan de hand van de verzamelde informatie kunnen we een inschatting maken van de kosten.

Indien de cliënt geïnteresseerd is, gaan we in overleg het gehele traject afstemmen. Van intake tot nazorg thuis en zelfs de eventuele was behandelingen bij Omorfy.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt een haartransplantatie?

  De behandeltijd bij een haartransplantatie varieert afhankelijk van de behandeling, het aantal grafts en overige factoren. Houdt u er rekening mee dat u de dag vrij houdt voor de haartransplantatie en ongeveer om 16:00 weer klaar bent. U bent een dag van ’s-ochtends tot ‘s-middags in onze kliniek. Aan het einde van de middag gaat u naar huis. De haartransplantatie en de medicijnen hebben geen invloed op de rijvaardigheid, toch vinden sommige cliënten het prettiger zich te laten vervoeren.

 • Hoe lang blijft een haartransplantatie?

  Een haartransplantatie is een permanente oplossing voor haaruitval. De getransplanteerde grafts, ook wel haarzakjes genoemd, afkomstig uit het donorgebied hebben andere kenmerken en eigenschappen dan de overige haren op uw hoofd. Door deze afwijkende genetische eigenschappen zijn deze grafts ongevoelig zijn voor het DHT-hormoon. Haarzakjes die op de juiste wijze uitgehaald en geplaatst worden, blijven nieuwe haren produceren.

 • Wat is het verschil tussen de FUT en FUE haartransplantatie?

  Het grote verschil tussen FUT en FUE haartransplantatie zit in de manier van het oogsten van de haarzakjes. Bij FUT methode word een reepje huid uit het donorgebied, de haarkrans, gesneden en daarna wordt de hoofdhuid gehecht. De FUT methode laat een zichtbaar litteken achter die bedekt moet worden met (langer) haar aan de achterzijde. Ook ervaren mensen meer pijn achteraf door deze wond. Bij de FUE haartransplantatie wordt met een holle naald van 0,75mm of kleiner een haarzakje, graft, uit het donorgebied gehaald. Deze ingreep wordt ook wel extractie genoemd en gebeurt onder plaatselijke verdoving. Het uithalen wordt verdeeld gedaan over het donor gebied zodat er geen kale plekken kunnen ontstaan. Omorfy voert geen FUT haartransplantaties uit.

 • Kan er haar groeien op een litteken?

  Indien je een litteken op het hoofd heb waar geen haren groeien kan een haartransplantatie daar een oplossing voor zijn. Van te voren moet er goed bepaald worden hoe de huid van het ontvangstgebied maar er zijn goede mogelijkheden. Maak gerust een afspraak om de oplossingen door de nemen met een specialist.

 • In welke gevallen wordt een haartransplantatie afgeraden?

  Een haartransplantatie kan om diverse redenen worden afgeraden. Zoals bij iedere andere cosmetische ingreep kent een haartransplantatie zogenaamde contra-indicaties. Bespreek met de arts bij het consult uw situatie zoals diabetes, acute en chronische huidinfecties, bepaalde auto-immuunaandoeningen, hart- en vaatziekten. Een haartransplantatie kent geen maximale leeftijdsgrens. Bij jonge mensen tussen de 20 a 25 jaar wordt het afgeraden omdat er op die leeftijd nog veel groei en maar ook nog haaruitval is. Daarnaast verandert het gezicht in deze leeftijd ook nog sterk. Vraag een consult aan en bespreek het.

 • Is een haartransplantatie pijnlijk?

  De verdoving die wij toepassen is naaldloos. Naaldloos verdoven gebeurt met een speciale pen die de verdoving onder de huid drukt. Dit is een pijnloze handeling. Na het naaldloos verdoven zullen wij het verdoofde gebied extra bij verdoven maar doordat het gebied al is verdoofd zult u hier geen pijn van ervaren. Tijdens de behandeling zal u geen pijn ervaren omdat het hele behandelde gebied is verdoofd.

 • Hoeveel haartransplantatie behandelingen heb ik nodig?

  Dit is afhankelijk van het gebied wat u wilt laten behandelen. Als u de inhammen of alleen de kruin laat behandelen is 1 behandeling voldoende. Wilt u het hele hoofd laten behandelen dan zijn meerdere behandelingen nodig. 9-12 maanden na de behandeling is het uiteindelijke resultaat zichtbaar en het donorgebied volledig hersteld.

 • Waar worden de donorharen uitgehaald?

  Het donor haar word uit de achterkant en zijkanten van het hoofd gehaald. Deze haren zijn niet gevoelig voor het hormoon dat de haaruitval veroorzaakt. Dit kunt u ook terug zien bij mannen die vrijwel helemaal kaal zijn. Er blijft altijd een krans over en deze haren zijn geschikt voor transplantatie. Omdat deze haren niet gevoelig zijn voor het hormoon geven wij levenslange garantie op het blijvende resultaat van de getransplanteerde haren. Houd er wel rekening mee dat het proces van haarverlies van de haren die er nog staan wel door gaat. Onze gespecialiseerde arts kan u begeleiden in dit proces om het verdere verloop van de haaruitval te remmen of zelfs helemaal te stoppen. Zie voor meer informatie ook de pagina over haarverbetering.

 • Wat kost een consult gesprek?

  Een consult voor haartransplantaties is bij ons vrijblijvend en kosteloos. Tijdens het consult word uw huidige situatie uitvoerig besproken en een behandelplan opgesteld. Na consult kunt u direct een haartransplantatie behandeling inplannen of er rustig over nadenken. Omdat Omorfy beschikt over 5 luxe behandelkamers zijn er korte wachttijden. Dit houd in dat u snel kan worden behandeld. Boek een gratis consult met de knop bovenaan deze pagina

Meer weten over de mogelijkheden van een haartransplantatie?

Wilt u meer weten over wat de haartransplantatie mogelijkheden voor u zijn? Gebruik het contactformulier of vraag telefonisch een vrijblijvend consult aan. Ook als u nog verdere vragen heeft over onze werkwijze kunt u bij ons terecht. Wij helpen u graag verder!

Laat uw gegevens achter voor een

Advies op maat

Laat uw gegevens achter voor een

Gratis Consult

Laat uw gegevens achter voor een

Gratis Consult