030 303 1260

Bel ons

Adres Kliniek

Fruitweg 36, 3981 PA Bunnik

Haartransplantatie

Een haartransplantatie wordt door mannen en vrouwen steeds meer gezien als iets gewoons. Je leest er veel over en niet alleen bekende sterren zijn behandeld. Toch zijn er veel vragen over het implanteren van haren. Omorfy wil een haartransplantatie voor iedereen toegankelijk maken, dus ook voor u. Daarom leggen we u uit wat u moet weten over haartransplantaties, zowel voor, tijdens, als na de behandeling.

Haartransplantatie bij haaruitval

Valt uw haar veel en regelmatig uit? Bevinden er zich steeds vaker haren op uw kussensloop, in uw afvoer of op de vloer? Dan heeft u waarschijnlijk last van haaruitval. De één stoort zich hier meer aan dan de ander, maar het laat geen man of vrouw koud.

Bij mannen wordt het zichtbaar door een terugtrekkende haarlijn, dieper wordende inhammen, een dunner wordende kruin en er ontstaan dun behaarde plekken. Bij vrouwen trekt de haarlijn zich terug, ontstaan er inhammen of zijn er kale plekken. Dit geeft een vervelend gevoel waarvoor u een oplossing zoekt. Vrijwel geen pil of shampoo laat haar weer aangroeien op een kale plek. De kaalheid valt steeds meer op en wordt hinderlijk.

Een haartransplantatie is een oplossing bij kaalheid. Met een haartransplantatie verhelpt u blijvend kale en dunne plekken. Haar wat wij verplaatsen blijft een leven lang groeien. Let wel op: een haartransplantatie alleen stopt het haarverlies niet. Wij kunnen u tijdens een gratis consult informeren over de mogelijkheden om hier iets aan te doen.

FUE haartransplantatie

“Meer begeleiding en aandacht voor het nu en de toekomst”

Een haartransplantatie hoeft niet altijd de eerste oplossing te zijn.

Tijdens een haartransplantatie

Bij een haartransplantatie worden de haarzakjes  van uw haarkrans verplaatst naar de inhammen of kruin. Haarzakjes worden ook grafts genoemd en kunnen één tot vier haren bevatten. 

De haarkrans bevindt zich aan de zijkanten en achterkant van uw hoofd. De haarzakjes in dit gebied vallen niet uit en hebben ook geen last van het hormoon dihydrotestosteron (DHT), wat ervoor zorgt dan haarzakjes vroegtijdig afsterven. Dit hormoon is vaak de reden dat mannen kaal worden op latere leeftijd. Het gehele haarzakje wordt inclusief DNA overgeplaatst. Dit betekent dat haren bij een dergelijke haartransplantatie nooit meer uitvallen.

Hoe gaat transplantatie in het kort in zijn werk?

  • Uw hoofdhuid wordt plaatselijk verdoofd, omdat de haartransplantatie lang kan duren. De verdoving kan eventueel naaldloos.
  • Een haartechnicus haalt de genetisch goede transplantaten – haarzakjes met haar en stamcel – met uiterste precisie uit het donorgebied. Deze extractie gebeurt met een speciale kleine holle naald met een diameter van ongeveer 0,7 mm. De grafts worden er met een pincet uitgehaald en tijdelijk in een speciale vloeistof gelegd.
  • Vervolgens maakt de arts in het donorgebied kleine gaatjes. Dit worden ook wel incisies genoemd. Dit moet zeer precies gedaan worden om te zorgen dat de haarimplantaten op de juiste wijze geplaatst kunnen worden en uiteindelijk een natuurlijke groeirichting krijgen. 
  • Tijdens de haartransplantatie voeren we een speciale PRP behandeling uit. Dit dient om de groeifactoren rondom het ontvangstgebied van de haarimplantaten te verbeteren. Deze optimale omstandigheden wordt de haargroei versterkt.
  • Na het maken van de incisies worden de transplantaten door de haartechnicus teruggeplaatst met behulp van een pincet.
  • Dan volgt de nazorg voor de haartransplantatie in de kliniek en wordt verdere nazorg thuis besproken.

Een haartransplantatie is een beproefde en veilige behandeling waarvan u de rest van uw leven plezier heeft.

Haartransplantaties bij Omorfy

Bij Omorfy bieden wij de volgende haartransplantatie behandelingen aan voor mannen en vrouwen: 

Kan een haartransplantatie voor mij doen wat ik wil?

Dat is de eerste vraag die we bij een consult beantwoorden. Mensen verschillen in herkomst, huid en net zo goed ook in haar. Voor haartransplantatie maakt dit een verschil. Daarnaast kunnen er andere lichamelijke factoren zijn die mogelijkerwijs invloed hebben op de kwaliteit van de transplantatie. Dit geldt bijvoorbeeld voor de kwaliteit van de haarkrans en de grootte van het donorgebied. Al deze zaken en meer spelen een rol bij het te behalen resultaat. 

Een belangrijke vraag voor u is of dit resultaat aansluit bij uw verwachtingspatroon. Bij Omorfy kunnen wij voor de meeste situaties en soorten haar behandelingen uitvoeren. Maak vrijblijvend een afspraak om te onderzoeken of haartransplantatie voor u geschikt is.

Bij Omorfy kunnen wij in vrijwel alle gevallen een haartransplantatie behandeling uitvoeren. Vraag een consult aan welke behandeling voor u geschikt is

Haartransplantatie methoden FUE en FUT

Er zijn op hoofdlijnen twee methoden voor haartransplantatie:

Bij Omorfy gaan wij voor schoonheid. Dit is de reden dat wij alleen de FUE haartransplantatie uitvoeren. We vertellen u waarom wij voor de FUE methode kiezen en niet voor de FUT methode.

FUE methode haartransplantatie

FUE staat voor Follicular Unit Extraction, een methode waarbij de haarzakjes stuk voor stuk uit de haarkrans gehaald met een zeer kleine holle naald. Indien goed uitgevoerd zijn hierna geen littekens meer te zien. Zoals gezegd past Omorfy alleen de FUE-methode toe.

De kwaliteit van de behandeling wordt door vele factoren bepaald:

  • Het medisch team, geleid door een arts die eindverantwoordelijke is en zeer geconcentreerd alle incisies maakt.
  • Haartechnici die goed opgeleid moeten zijn en daarnaast een zware en nauwkeurige rol hebben in de uitvoering van de haartransplantatie. Zij zijn vele uren bezig met het uithalen en inbrengen van de implantaten en de nazorg.
  • De optimale keuze van instrumentarium. Zelfs het kleinste instrument speelt een grote rol in het bereikte resultaat van de behandeling en daarna.

Bij de FUE-methode worden alle haarzakjes, oftewel grafts, stuk voor stuk met een holle naald uitgeboord. Deze holle naald heeft een diameter van 0,7 mm en maakt dus een groepje haarwortels per keer los om die vervolgens uit te halen. Daarbij is de richting waarin de haarzakjes geboord en uitgehaald worden van belang voor de kwaliteit en overlevingskans van het te transplanteren implantaat. Een ervaren haartechnicus kan de exacte hoek bepalen met deze minutieuze extractie methode. 

Met een pincet haalt de technician het zakje uit de hoofdhuid. De grafts worden daarna in een speciale vloeistof gelegd waarin de haarwortels gezond bewaard blijven tot het moment van implanteren.

Bij de FUE-methode wordt dus ieder haarzakje individueel uitgehaald en later geïmplanteerd. Omorfy blijft investeren in de ontwikkeling van deze methode, onder andere door onderzoek te doen. Zo bewaren we de haarzakjes tussen uithalen en implanteren in een speciale vloeistof. Omorfy verricht onderzoek naar betere houdbaarheid en voedingswaarde van deze vloeistof.

FUT-methode haartransplantatie

Het verschil tussen de FUE en FUT methode is met name de manier waarop de grafts gewonnen worden. Zoals eerder uitgelegd halen wij bij de FUE methode de grafts individueel uit het donorgebied. Bij de FUT-methode wordt door een chirurg een strip of reep hoofdhuid verwijderd waaruit vervolgens de haarzakjes gewonnen worden. Logischerwijs laat dit altijd een litteken achter. Dit is dan ook het grootste nadeel van ‘Strip’ of FUT-methode. 

Deze methode stamt uit de jaren zestig toen haartransplantatie slechts voor een beperkt publiek bereikbaar was. De laatste 20 jaar is haartransplantatie internationaal populair geworden en heeft zich vooral door de ontwikkeling van de FUE-methode positief ontwikkeld. Bij een FUE haartransplantatie blijven, indien goed uitgevoerd, geen zichtbare littekens achter.

Omorfy gaat voor schoonheid uitgevoerd met de laatste stand der techniek. De FUT methode heeft in het verleden bijgedragen aan een belangrijke ontwikkeling in de haartransplantatie maar past niet bij de Omorfy filosofie.

Haartransplantatie: meer te weten komen over de mogelijkheden

De eerste stap voor een haartransplantatie is dus altijd een gratis consult. Hierbij wordt gekeken of de cliënt geschikt is voor een behandeling en wat het verwachte resultaat zal zijn. Een consult kan ook op afstand plaatsvinden. Het toezenden van foto’s van het te behandelen gebied is daarbij noodzakelijk. Aan de hand van de verzamelde informatie kunnen we een inschatting maken van de kosten.

Indien de cliënt geïnteresseerd is, gaan we in overleg het gehele traject afstemmen, van intake tot nazorg thuis en zelfs de eventuele wasbehandelingen bij Omorfy.

Meer weten over de mogelijkheden van haartransplantatie?

Wilt u meer weten over wat de haartransplantatie mogelijkheden voor u zijn? Gebruik het contactformulier of vraag telefonisch een vrijblijvend consult aan. Ook als u nog verdere vragen heeft over onze werkwijze kunt u bij ons terecht. Wij helpen u graag verder!

Laat uw gegevens achter voor een

Advies op maat

Laat uw gegevens achter voor een

Gratis Consult