Omorfy zorgt voor een mooi en vol donorgebied

Bij Omorfy vinden wij het essentieel dat ook het haar in uw donorgebied er mooi en vol blijft uitzien na haartransplantatie. Wilt u een groot gebied laten behandelen? Dat kan zeker. Kies dan wel voor een goede kliniek die zorgvuldig om gaat met uw donorgebied, zoals Omorfy.

Het internet staat vol met beloftes van haartransplantaties van 4000 grafts of meer. Hierbij worden er vaak prachtige resultaten getoond van de haarlijn, maar hoe ziet het donorgebied eruit na zo’n grote behandeling? Dit wordt bijna nooit getoond. Omorfy zorgt dat uw hele haardos er mooi en vol uitziet na een haartransplantatie.

Het donorgebied bij een haartransplantatie voor een man

Verschillende haartypen

Onze hoofdharen groeien het snelst ten opzichte van de rest van de haren op ons lijf. Toch groeien ze niet oneindig of gelijkmatig. Dit komt door de haargroeifases. De haargroeifases zijn voor iedere haar weer verschillend. Sommige haren kunnen tot wel 6 jaar doorgroeien voordat ze uitvallen.

Hoofdharen groeien gemiddeld 0,3 millimeter per dag. Als u dit doortrekt komt u op 1 centimeter per maand. Hoe lang uw haar kan worden is afhankelijk van uw gender. Bij mannen kan het haar gemiddeld 50 centimeter lang worden. Bij vrouwen is dit ongeveer 80 centimeter. Uiteraard is dit een gemiddelde en zullen er altijd uitzonderingen zijn.

Het is moeilijk te zeggen hoeveel haren u ongeveer op uw hoofd heeft. Uit onderzoek is gebleken dat het aantal haren afhankelijk is van genetische factoren en de oppervlakte van de hoofdhuid. Ook haarkleur speelt een belangrijke rol. Gemiddeld zitten er tussen de 85.000 en 150.0000 haren op een hoofd.

Hieronder kunt u per haarkleur zien hoeveel haren er gemiddeld op het hoofd zitten.

Wat is het donorgebied en waarom gebruiken we het bij haartransplantaties?

De haarkrans – het donorgebied – bevindt zich aan de achterkant tot aan de zijkant van uw hoofd. De haarzakjes in dit gebied vallen nooit uit omdat ze niet gevoelig zijn voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT) dat ervoor zorgt dat haren vroegtijdig afsterven. Vaak is dit hormoon de reden dat mannen blijvend kaal worden.

Tijdens een FUE-haartransplantatie wordt het gehele haarzakje, inclusief het DNA, overgeplaatst naar de plaats die u wenst op te vullen. Dit betekent dat de haren die zijn getransplanteerd nooit meer zullen uitvallen. Een haarzakje wordt ook wel een graft genoemd. Een graft kan 1 tot soms wel 6 haren bevatten. Hoe meer groepjes er geoogst kunnen worden, hoe voller het eindresultaat zal zijn.

De ideale boordiameter voor elk transplantatiegebied

Een haartechnicus haalt de grafts met uiterste precisie uit het donorgebied. Het luistert daarbij nauw als het om gereedschapskeuze gaat. Bij Omorfy wordt de extractie uitgevoerd met een boortje met een diameter van slechts 0,7 mm. Een ervaren en kundige haartechnicus heeft geen grotere boor nodig om veel haargroepjes te kunnen oogsten. Dat willen we ook niet want, zoals u verderop kunt lezen, levert dit vaak onnodige schade in het donorgebied op. 

Een boortje met een kleinere diameter is in het donorgebied ook niet wenselijk omdat dit te weinig grafts oplevert. Het 0,7 mm boortje levert het daarom het optimale resultaat bij een hoofdhuidbehandeling. Een behandeling van wenkbrauwen, snor en baard vraagt weer om een andere diameter. Daarbij gebruiken we een 0,6 mm boor omdat dat voor die gebieden het beste resultaat oplevert.

Wat gaat er vaak fout in het donorgebied?

Helaas blijft het donorgebied niet altijd zo mooi achter na een haartransplantatie. Veel klinieken gebruiken een te grote boor waarvan de diameter varieert van 0,8 mm tot soms wel 1,2 mm. Hierdoor zorgen grote behandelingen, waarvoor veel grafts geoogst moeten worden, voor onherstelbare beschadiging in het donorgebied. De haartechnicus moet de haarzakjes te dicht op elkaar uithalen om aan het gewenste aantal te komen. Met een grote boor is de kans groter dat er een kettingvorm van littekens zal ontstaan. Deze schade zal altijd blijvend zichtbaar blijven.

Meten is weten:

  • Boor met een diameter van 0,7 mm: de omtrek van het verwijderde huidgebied is ongeveer 0,385 mm2.
  • Boor met een diameter van 0,8 mm: de omtrek van het verwijderde huidgebied is ongeveer 0,50 mm2 (30% meer dan met een 0,7 mm boortje).
  • Bij het gebruik van boortjes van 0,85 mm tot 1,2 mm nemen sommige klinieken dus 50% tot 200% meer van het huidoppervlak in beslag vergeleken met een boortje van 0,7 mm.

Het mag duidelijk zijn: hoe kleiner de boor hoe mooier het resultaat. Bij Omorfy gebruiken wij dan ook de kleinst mogelijke boor die een goed resultaat oplevert, zodat uw donorgebied zo mooi en vol mogelijk blijft.

Het voordeel van twee behandelingen bij een grotere haartransplantatie

Sommige klinieken doen hele grote haartransplantaties in één keer. Het is echter lastig, zo niet onmogelijk, om dit te doen zonder het donorgebied onherstelbaar te beschadigen. Een behandeling met 4000 grafts of meer in één keer is daarom niet wenselijk.

Heeft u toch een grote behandeling nodig om het gewenste resultaat te behalen? Dat kan! Kies dan voor twee behandelingen met een tussenpauze van één jaar. We vertellen u waarom dit goed werkt:

 

Eerste behandeling:

  • De haartechnicus heeft de ruimte om de haarzakjes met genoeg tussenruimte te kunnen oogsten.
  • De duur van de behandeling is korter; dit bevordert de overlevingskans van de grafts.
  • Het donorgebied herstelt snel en zonder zichtbare littekens.
  • Tijdens de nacontrole bespreekt de arts alle mogelijkheden voor de tweede haartransplantatie.

Tweede behandeling:

  • Ongeveer een jaar later is het donorgebied volledig hersteld.
  • Er is heel goed te zien waar er nog ruimte is om grafts te oogsten.
  • Op deze manier blijft het donorgebied mooi vol en egaal. 

Wilt u weten over het herstelproces na een haartransplantatie?

Heeft u na het lezen van dit blog verdere vragen over hoe wij uw donorgebied mooi en vol houden? Neemt u gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar. U kunt ook via de menubalk hierboven direct een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend consult.


 

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Gratis consult

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam & achternaam*
*

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.