Haartransplantatie kroeshaar

Kroeshaar of Afro haar haartransplantatie het kan bij Omorfy Het transplanteren van kroeshaar of Afro haar is lang een achtergebleven gebied geweest bij haartransplantatieklinieken. Omorfy heeft daar verandering in gebracht. Het transplanteren van afrohaar hangt vooral af van de kennis en kunde van de haartechnician. Deze specialist oogst en plaatst elk gekrulde haarzakje immers met uiterste precisie. Daarmee speelt de haartechnician een essentiële rol bij de transplantatie van kroeshaar.

Is haartransplantatie kroeshaar wel mogelijk?

Jazeker! Bij Omorfy behoort een haartransplantatie ook bij kroeshaar tot de mogelijkheden. Dit is echter niet vanzelfsprekend, omdat er complicerende factoren bij komen kijken. In dit artikel bespreken wij deze factoren en leggen de complexiteit uit van haartransplantatie kroeshaar. Dit zijn de onderwerpen die hierbij aan bod komen:
Fue haartransplantatie

“Meer begeleiding en aandacht voor het nu en de toekomst”

Ook een haartransplantatie bij kroeshaar hoort tot de mogelijkheden.

Voor wie is een haartransplantatie kroeshaar geschikt?

Stel, u heeft kroeshaar en wordt geconfronteerd met dunner wordend haar, een teruglopende haarlijn of overmatig haarverlies. In dat geval kunt u in aanmerking komen voor een haartransplantatie kroeshaar. Onze arts of specialist kan dan met u een plan opstellen en advies uitbrengen.

Haartransplantatie kan bij kroeshaar net zo vaak voorkomen als bij steil haar. Toch is het minder bekend en worden er minder transplantatie aan kroeshaar uitgevoerd.

Omorfy heeft zich bekwaamd in kroes- of afro haar en bereikt daar mooie resultaten mee. Onze haarspecialisten moeten bij een haartransplantatie kroeshaar zeer nauwkeuring te werk gaan. Omdat deze factor het resultaat bepaalt gaan we daar verderop in dit artikel dieper op in.

Logischerwijs willen ook mensen met kroeshaar graag een volle bos, terwijl kaalheid en haaruitval net zo veel voorkomt als bij andere haartypes. Sterker nog, er zijn bijkomende oorzaken voor haarverlies bij mensen met kroeshaar. Afro haarkapsels gebruiken bijvoorbeeld vaker dreadlocks. Daarnaast beschadigt strak ingevlochten of gewonden haar makkelijker. Overmatig gebruik van stylingproducten en beschadigende stylingmethodes heeft ook een desastreus effect.

Is een haartransplantatie realistisch voor iedereen met kroeshaar?

Bij alle haartypes komt overmatige haaruitval voor, dus ook bij mensen met kroeshaar. Net zoals bij andere haarsoorten kan bij kroeshaar haarverlies optreden als gevolg van ziekten of aangeboren condities. Haaruitval is vaak erfelijk bepaald. Het komt bij zowel mannen als vrouwen met kroeshaar voor. Haaruitval kan daarnaast diverse andere oorzaken hebben. Hieronder vind u een opsomming van mogelijke oorzaken.

  • Alopecia areata en alopecia androgenetica Ook bij kroeshaar zijn alopecia areata en androgenetica vaak voorkomende oorzaken van haaruitval. Raadpleeg als eerste een arts om vast te stellen of haartransplantatie een oplossing is.
  • Door medicatie veroorzaakte haaruitval. Van sommige medicijnen is bekend dat ze als bijwerking haarverlies veroorzaken. Soms groeit het haar terug na het stoppen van het medicijngebruik. Uw voorschrijvend arts kan u hierover informeren. Bent u structureel afhankelijk van een dergelijk geneesmiddel of groeit het haar niet terug na het stoppen? Dan kunt u een haartransplantatie kroeshaar overwegen. Raadpleeg hiervoor de arts.
  • Haarverlies door hormonale afwijkingen. Schildklierafwijkingen kunnen bijvoorbeeld haarverlies veroorzaken. Ook afwijkingen in de hormoonbalans van geslachtshormonen kunnen een dergelijk effect hebben.
  • Haarverlies door voedingstekorten. Aandoeningen waarbij het lichaam te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt of opneemt kunnen haaruitval veroorzaken.
  • Telogeen effluvium. Hierbij komen veel haren tegelijkertijd in de rustfase van de groeicyclus. Als deze vorm van haaruitval blijvend over de hoofdhuid voorkomt is een transplantatie een afweging.
  • Haaruitval door het natuurlijke verouderingsproces. Dit komt voor bij zowel mannen als vrouwen. De een ondervindt hier meer last van dan de ander. Hoe ouder iemand wordt, hoe groter de kans is dat de desbetreffende persoon last krijgt van haaruitval.

Gelukkig kunnen cliënten een haartransplantatie kroeshaar overwegen wanneer zij hun overmatige haaruitval problematisch vinden.

Ontstaan er kale plekken? Dan is er geen sprake meer van natuurlijke haaruitval, maar van overmatige haaruitval.

Wat zijn de uitdagingen bij een kroeshaar haartransplantatie?

Wat zijn de uitdagingen bij een kroeshaar haartransplantatie?

Wat zijn de uitdagingen bij een kroeshaar haartransplantatie?
De voornaamste reden dat u met kroeshaar niet bij iedere haartransplantatie kliniek terecht kunt is dat niet elke haarkliniek in staat is om een succesvolle haartransplantatie uit te voeren bij afro- of kroeshaar. Een haartransplantatie kroeshaar heeft in grote lijnen twee uitdagingen. Als eerste heeft de haarfollikel, oftewel het haarzakje, een andere vorm. De kroeshaarfollikel is strak gekruld en krult zelfs onderhuids door. Dit bemoeilijkt zowel het uithalen als het terugplaatsen van grafts.

Ten tweede is het aantal haarfollikels minder. Mensen met steil haar hebben gemiddeld 100.000 haarfollikels op de hoofdhuid. Mensen met kroes- of Afro haar hebben gemiddeld tussen de 55.000 en 60.000 follikels. Hierdoor zijn er minder haarfollikels beschikbaar om als grafts te oogsten – dat wil te zeggen uit het gezonde gebied te halen – en vervolgens als donor te dienen.

Deze twee factoren maken het uitvoeren van haartransplantaties bij mensen met Afrikaans of kroeshaar gecompliceerder. Omorfy nam de uitdaging aan en ontwikkelde hiervoor een mooi product.

Omorfy: investeren in kennis en techniek, ook bij kroeshaar haartransplantaties

In het verleden werden er bijna geen haartransplantaties kroeshaar gedaan. Dit gold niet alleen voor Nederland, maar voor de hele wereld. Het leek onmogelijk om met 300 grafts genoeg dichtheid te creëren in het ontvangstgebied en daarbij ook nog het donorgebied mooi achter te laten. Onze haartechnici bleven het echter proberen.

Hiervoor onderzochten we bij andere klinieken haarrestoraties waarbij gebruik van robotica werd gemaakt. Daarnaast bekeken we manuele technieken met andere, grotere naalden. We bezochten vele conferenties en gingen gesprekken aan met andere klinieken om te leren. Uit de meeste gesprekken bleek vooral dat collega’s niet stonden te springen om kroeshaar te transplanteren.  Er werden weinig mooie cases gevonden.

Door de gecompliceerde vorm van de follikel bleef het lastig deze onbeschadigd te oogsten. Hierdoor kregen we niet voldoende grafts zonder te veel van het donorgebied te vragen. Maar de aanhouder wint. Na vele jaren onderzoeken, experimenteren en heel veel geduld, behandelen wij ondertussen alweer geruime tijd succesvol cliënten met kroes- en Afro haar. We begonnen met het op zorgvuldige wijze uithalen van de haarzakjes uit het donor gebied door middel een speciale naald.

Dit vraagt meer tijd dan “niet” kroeshaar. Het plaatsen van het donor haarzakje in het ontvangstgebied gingen we ook een speciale wijze doen. 

Tegenwoordig kan Omorfy maar liefst 700 tot 1000 grafts per behandeling transplanteren wat een aantrekkelijke haardos oplevert. Als er meer nodig is gebeurt dat in een tweede sessie. Kroeshaar heeft als voordeel dat het door de sterke krul makkelijker een vol resultaat geeft. Belangrijk is een zorgvuldige wijze manier van werken waardoor het donorgebied mooi blijft. Dit geeft een resultaat dat er natuurlijk uitziet zonder de littekens van grotere naalden. Die littekenvorming zie je veel bij klinieken die geen goede techniek hebben ontwikkeld en de haartechnician niet hebben opgeleid, getraind en bijgeschoold en waar haartechnicians de procedure niet regelmatig kunnen doen zonder de commerciële druk die je ziet in de haarklinieken in Turkije.

Een haartransplantatie is een beproefde en veilige behandeling waarvan u de rest van uw leven plezier heeft.

Impressie van de behandeldag bij Omorfy

In het volgende filmpje geven wij een impressie van de behandeldag bij Omorfy.

Alleen het beste is goed genoeg voor Omorfy cliënten met kroeshaar

Bij Omorfy vinden we het belangrijk vinden dat al onze klanten blij zijn met het resultaat van hun behandeling. Wij steken daarom veel tijd in begeleiding. We geven eerlijk advies over te verwachten resultaten en zorgen voor een zo goed mogelijk resultaat op de lange termijn. Dit gebeurt helaas niet overal.

Door bewerkte foto’s op het internet kunnen klinieken een verkeerd en onrealistisch beeld scheppen en valse verwachtingen wekken. Er worden soms zelfs vulmiddelen gebruikt zoals Toppik en andere haarvezelproducten die de haardichtheid hoger laten lijken dan deze werkelijk is. Laat u daarom vooral goed voorlichten en doe gedegen onderzoek voordat u een kliniek kiest.

Omorfy gaat niet mee in deze misleiding. Wij vertellen u wat mag verwachten van een transplantatie van kroeshaar. Daarnaast zorgen wij dat uw haar en hoofdhuid er op de lange termijn goed uit blijven zien. Wij gebruiken het optimale en niet het maximale aantal grafts. Hierdoor behalen we een mooi, vol resultaat terwijl we het donorgebied gezond achterlaten. Haarverlies gaat soms langere tijd door waardoor soms een aanvullende haartransplantatie nodig kan zijn. Wij gaan zorgvuldig met het donorgebied om zodat we het optimaal kunnen gebruiken, het goed herstelt en een aanvullende transplantatie ook kan. 

Kroeshaar Haartransplantatie Acherhoofd

Voor een kroeshaar transplantatie naar Turkije, is dat een goed idee?

Om de vraag te beantwoorden of een haartransplantatie kroeshaar in Turkije een geschikte keuze is zetten we de belangrijkste aspecten voor u op een rij. Voor grote cosmetische ingrepen wordt vaak naar een goedkoper land gereisd, in het bijzonder Turkije. Dit geldt ook voor haartransplantaties. De verhalen hierover variëren van succesvol tot problematisch. Het allerbelangrijkste advies is daarom: doe goed onderzoek. Zorg ervoor dat u zeker weet dat het om een goede en duurdere kliniek gaat die adequate kwaliteit en service biedt.

Turkije heeft een massa industrie op het gebied van haartransplantaties. Er is onderling veel concurrentie met de commerciële en inhoudelijke resultaten die daar automatisch het gevolg van zijn. Er is een tekort aan specialisten. Degenen die er zijn krijgen niet de ruimte en kennis om een kroeshaar transplantatie te kunnen doen. De goedkope klinieken werken vaak zelfs zonder of in beperkte mate met een arts.

Nader onderzoek wijst uit dat er transplantaties aangeboden worden onder de € 2.000,-. Bedrijven die dit doen beconcurreren elkaar op prijs. Bij hen voeren alleen technicians de behandeling uit. Kwalitatief hoogwaardige klinieken in Turkije vragen € 3 euro per graft voor stijl haar en meer nog voor kroeshaar. Dit zijn prijzen die niet veel boven de Nederlandse prijzen liggen. De prijs hangt daarnaast sterk af van de kwaliteit en reputatie van een arts.

Door de lagere lonen en kosten van het levensonderhoud zijn de kosten lager in Turkije. De vraag is of het verschil in prijs dat dit oplevert het risico en de reis goed maakt. De betrouwbaarheid en kwaliteit van een haartransplantatie in Turkije en de reis en tijd die het extra kost dienen ook in de aanmerking genomen te worden als men een goede vergelijking wil maken. En dan hebben we ons nog niet eens afgevraagd of men wel de ervaring, kennis en het geduld heeft voor een kroeshaar transplantatie. We adviseren u dit aspect vooral mee te nemen in uw vergelijking en het besluit.

Haaruitval wordt vaak gezien als gevolg van ouder worden. Ook bij jonge mensen treedt echter overmatig haarverlies op.

Er zijn op hoofdlijnen twee methoden voor haartransplantatie:

FUE haartransplantatie

FUE staat voor Follicular Unit Extraction. FUE haartransplantatie is een methode waarbij de haarzakjes stuk voor stuk uit de haarkrans worden gehaald met een zeer kleine holle naald. Indien goed uitgevoerd zijn hierna geen littekens meer te zien. Zoals gezegd past Omorfy alleen FUE haartransplantaties toe.

De kwaliteit van de behandeling wordt door vele factoren bepaald:

Het medisch team, geleid door een arts die eindverantwoordelijke is en zeer geconcentreerd alle incisies maakt.

Haartechnici die goed opgeleid moeten zijn en daarnaast een zware en nauwkeurige rol hebben in de uitvoering van de haartransplantatie. Zij zijn vele uren bezig met het uithalen en inbrengen van de implantaten en de nazorg.

De optimale keuze van instrumentarium. Zelfs het kleinste instrument speelt een grote rol in het uiteindelijke resultaat van de behandeling en daarna.

Bij een haartransplantatie met FUE worden alle haarzakjes, oftewel grafts, stuk voor stuk met een holle naald uitgeboord. Deze holle naald heeft een diameter van 0,7 mm en maakt dus een groepje haarwortels per keer los om die er vervolgens uit te halen. Daarbij is de richting waarin de haarzakjes geboord en uitgehaald worden van belang voor de kwaliteit en overlevingskans van het te transplanteren implantaat. Een ervaren haartechnicus kan de exacte hoek bepalen met deze minutieuze extractie methode.

Met een pincet haalt de haartechnicus het zakje uit de hoofdhuid. De grafts worden daarna in een speciale vloeistof gelegd waarin de haarwortels gezond bewaard blijven tot het moment van implanteren.

Omorfy blijft investeren in de FUE haartransplantatie methode door onder andere regelmatig verdiepende onderzoeken te doen. Zo bewaren we de haarzakjes tussen het uithalen en het implanteren in een speciale vloeistof. Daarbij verrichten we onderzoek naar betere houdbaarheid en voedingswaarde van deze vloeistof.

Video Kroeshaar haartransplantatie

FUT of FUE haartransplantatie?

Het verschil tussen een FUT en FUE haartransplantatie is met name de manier waarop de grafts gewonnen worden. Zoals eerder uitgelegd halen wij bij FUE haartransplantaties de grafts individueel uit het donorgebied. Bij de FUT-methode wordt door een chirurg een strip of reep hoofdhuid verwijderd, waaruit vervolgens de haarzakjes gewonnen worden. Logischerwijs laat dit altijd een litteken achter. Dit is dan ook het grootste nadeel van ‘strip’ of FUT-methode.

Deze methode stamt uit de jaren zestig toen haartransplantatie slechts voor een beperkt publiek bereikbaar was. De laatste 20 jaar is haartransplantatie internationaal populair geworden. Vooral de ontwikkeling van de FUE haartransplantatie techniek zorgde voor deze positief trend. Bij een haartransplantatie volgens de FUE methode blijven geen zichtbare littekens achter.

Omorfy gaat voor schoonheid, uitgevoerd met de laatste stand der techniek. De FUT methode heeft in het verleden bijgedragen aan een belangrijke ontwikkeling in de haartransplantatie, maar past niet bij de Omorfy filosofie.

Veelgestelde vragen

Mocht je een vraag hebben die hier niet staat neem dan contact met ons op.

Haartransplantatie kroeshaar is bij mannen en vrouwen mogelijk. Kroeshaar haartransplantaties zijn wel de meeste complexe vormen van transplantatie. Daarom is het moeilijk om bekwame en ervaren specialisten te vinden met voldoende ervaring in transplantatie van kroeshaar.

In tegenstelling tot sluik haar of haar met een slag krult kroeshaar ook onder de hoofdhuid. Dat maakt het voor de specialist complex om de haarzakjes om met kleine boortjes uit te halen zonder ze te beschadigen. Ook het plaatsen van de geoogste haarzakjes in een natuurlijke groeirichting vraagt veel ervaring.

Nee, zowel in Nederland als in andere landen, waaronder Turkije, kan niet iedere haarkliniek een haarimplantatie van kroeshaar met succes uitvoeren. Daarnaast bestaan er klinieken die het niet willen doen omdat het veel meer tijd en ervaring kost.

De haartransplantatie wordt afgeraden als u last heeft van Alopecia areata, pluksgewijze kaalheid, Alopecia totalis en/of overmatige littekenvorming. Is er onvoldoende donormateriaal aanwezig, omdat de haaruitval te ver gevorderd is? Maak een afspraak voor een gratis consult en raadpleeg ons vrijblijvend.

Omorfy gebruikt een verfijnde FUE methode voor het transplanteren van kroeshaar.

Kroeshaar is moeilijker te transplanteren dan andere haartypes en vraagt een ervaren specialist. De ingreep is complex en voor de behandelende specialist arbeidsintensief. Per graft, oftewel haarzakje, is deze ingreep duurder maar per behandeldag kost het hetzelfde als een andere transplantatie.

Het transplanteren van kroeshaar is een arbeidsintensieve ingreep. Een transplantatie duurt vaak een dag. Indien de omvang van de transplantatie om een groter aantal haarzakjes vraagt dienen er twee dagen gepland te worden.

Een ervaren haartransplantatiespecialist die weet hoe kroeshaar op de juiste manier getransplanteerd kan worden zal zich volledig inzetten voor een mooi en natuurgetrouw resultaat. Belangrijk is dat de haarzakjes in de juiste richting geplaatst worden. Tijdens een consult kan uw specialist u vertellen wat u kunt verwachten.

De dichtheid zal minder groot zijn net als bij het bestaande haar. Bij kroeshaar zijn door de structuur en stijl minder haarzakjes nodig voor hetzelfde volume.

De instructies voor de haartransplantatie worden vooraf met u doorgenomen. Bij mannen wordt vrijwel altijd geschoren voor de transplantatie. Dit maakt het oogsten en terugplaatsen van de grafts makkelijker. Bespreek het met de arts tijdens het consult.

De behandelde hoofdhuid kan gevoelig en licht gezwollen zijn. U mag paracetamol gebruiken tegen de napijn. Het genezingsproces begint zodra de haartransplantatie is beëindigd. Er ontstaan op de huid korstjes die jeuk kunnen veroorzaken. Hier mag u niet aankomen, hoe moeilijk dit ook is. Na 7 tot 10 dagen is de hoofdhuid alweer bijna helemaal genezen.

Het transplanteren van kroeshaar geeft niet direct resultaat. Vaak vallen na een paar weken de getransplanteerde haren eerst uit. Drie tot vier maanden na de haartransplantatie begint het getransplanteerde kroeshaar opnieuw te groeien. Haar groeit 1 cm per maand waardoor het een jaar duurt voordat een optimaal resultaat beoordeeld kan worden.

Meer weten over de mogelijkheden van een haartransplantatie?

Wilt u meer weten over wat de haartransplantatie mogelijkheden voor u zijn? Gebruik het contactformulier of vraag telefonisch een vrijblijvend consult aan. Ook als u nog verdere vragen heeft over onze werkwijze kunt u bij ons terecht. Wij helpen u graag verder!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam & achternaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis consult

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam & achternaam*
*

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.