Baardtransplantatie

Een mooie volle baard, het is meer dan alleen een modetrend. Een baard wordt gezien als een teken van mannelijkheid en een stoere uitstraling. Groeit uw baard of snor niet door op bepaalde plekken? Is uw baard of snor dun of zwak? Of heeft u wellicht een litteken waardoor uw baard of snor niet zo mooi en vol is als u wenst? Een baardtransplantatie zorgt permanent voor een juiste oplossing.

De mogelijkheden van een baardtransplantatie

Wilt u ook een volle baard of snor? Dankzij onze baardtransplantatie methode hebben we al heel veel mannen aan een prachtig volle snor of baard geholpen. Deze vorm van haartransplantatie voor mannen is uiterst effectief en permanent. U kunt tijdens een gratis en vrijblijvend consult uw situatie met één van onze specialisten bespreken.

Gedurende het eerste consult bepaalt de specialist van Omorfy hoeveel grafts u nodig heeft om uw baard of snor weer een volle uitstraling te geven. Tevens bespreken we graag met u welke behandelingen er mogelijk zijn. Dit kan een behandeling zijn om de haargroei te stimuleren, of een baardtransplantatie.

Dermoroller Haarvebetering bij haaruitval
Fue haartransplantatie

“Meer begeleiding en aandacht voor het nu en de toekomst”

De FUE methode is een succesvolle methode die we inzetten voor snor- en baardtransplantaties

Hoe werkt een baardtransplantatie?

Zoals we eerder aangaven zijn er diverse manieren om weer een volle baard of snor te krijgen. Eén van die manieren is door te kiezen voor een snor- of baardtransplantatie.

FUE methode haartransplantatie baard

Deze methode is een succesvolle methode die we inzetten voor haartransplantaties. Wij verdoven u lokaal op de plaatsen waar we de ingreep doen. Daarna worden de donorharen geoogst. Het donorgebied wordt geschoren, zodat de haarzakjes bij het uithalen, de extractie, niet beschadigd raken. Dan beginnen we met het uithalen van de haarzakjes. De haarzakjes, oftewel grafts, bevatten 1 tot 3 haren. Deze extractie gebeurt met een speciale, kleine holle naald.

Ook is het mogelijk om bij een groter behandeloppervlak te kiezen voor de normale FUE behandelingsmethode. De grafts worden eruit gehaald en tijdelijk in een speciale vloeistof gelegd. Deze vloeistof voorziet de grafts van voedingsstoffen waardoor ze allemaal sterk genoeg zijn om de transplantatie te overleven en mooie gezonde haren te ontwikkelen. Daarna worden de grafts één voor één teruggeplaatst op de plekken waar u een natuurlijke gezichtsbeharing wenst.

“Stick & Place” methode

Omorfy maakt gebruik van een methode die speciaal is ontwikkeld voor baard-, snor- en wenkbrauwtransplantaties. Bij een baardtransplantatie wordt er een klein strookje haar geschoren vanuit het donorgebied. Vervolgens kunnen de grafts worden geoogst. Het oogsten van de grafts gebeurt met het kleinste boortje met een diameter van 0,6mm. Dit zorgt ervoor dat een natuurlijk resultaat behaald kan worden.

De richting waarmee de grafts worden teruggeplaatst is van groot belang voor een natuurlijke uitstraling. Voor het terugplaatsen van de grafts is goed teamwerk noodzakelijk. De arts zal met een klein naaldje de incisie maken, waarna de technicus de graft direct zal terugplaatsen. Samen zullen zij dit herhalen totdat alle grafts zijn geïmplanteerd.

Na ongeveer 2 weken zullen de getransplanteerde haren uitvallen. Het duurt dan 3 tot 4 maanden voordat de haren weer terug beginnen te groeien. Na 12 maanden is het resultaat van de baardtransplantatie optimaal.

Haar Transplantatie Sapphire methode

Een baardtransplantatie is een beproefde en veilige behandeling waarvan u de rest van uw leven plezier heeft.

Haarbesparende baardtransplantatie

De FUE transplantatie van baard en snor worden haarbesparend uitgevoerd. Dit wil zeggen dat wij slechts een klein deel van het donorgebied scheren en daar de transplantaten uithalen. We krijgen vaak de vraag waarom we gebruikmaken van de FUE behandeling in plaats van de FUT behandeling. Bij een FUT behandeling wordt er een stukje huid verwijderd en wordt het haar niet geschoren. Wij kiezen voor FUE haartransplantatie omdat:

Gezichtsharing Baardtransplantatie Snortransplantatie

Duur van een snor- of baardtransplantatie

De omvang van de behandeling, het aantal grafts dat getransplanteerd wordt, varieert sterk. De tijdsduur verschilt dus en kan variëren van 4 uur tot een dagbehandeling van 7 uur.

Het aantal grafts dat geïmplanteerd wordt hangt af van het oppervlak van het te behandelen gebied, maar ook van de transplantatiedichtheid. Bij een snortransplantatie of een baardtransplantatie kan het aantal grafts variëren van 50 tot 1500 haarfollikel zakjes. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Voor het vaststellen van het aantal grafts en de omvang van de ingreep kunt u het beste een vrijblijvend consult boeken. Tijdens dit consult kan de medisch specialist een nauwkeurige inschatting maken van het aantal grafts dat bij u geplaatst kan worden. Deze afspraak is geheel gratis en vrijblijvend. Daarna kunt u een weloverwogen beslissing nemen voor uw baardtransplantatie.

Baardtransplantatie klein opvullen kosten

Bij Omorfy kunnen wij in vrijwel alle gevallen een haartransplantatie behandeling uitvoeren. Vraag vrijblijvend een consult aan voor welke behandeling voor u geschikt is

Baardtransplantatie kosten

Het transplanteren van baard- en snorharen is een minutieuze en tijdrovende ingreep. Kleine hoeveelheden of slechts enkele stuks haarzakjes worden verplaatst. Het aantal haarzakjes is sterk afhankelijk van de persoon en situatie. Hierdoor varieert de prijs van een baardtransplantatie. Deze gaat vanaf 950 Euro. De genoemde kosten zijn ter indicatie, zodat u een indruk van de prijzen krijgt. Een persoonlijk adviesconsult biedt u duidelijkheid.

Kosten baardtransplantatie is afghankelijk van het aantal te verplaatsen haarzakjes

Risico’s en complicaties tijdens een snor- of baardtransplantatie

Cosmetische behandelingen, zoals deze baardtransplantatie, brengen net als andere (medische) ingrepen een kleine kans op risico’s, bijwerkingen en complicaties met zich mee. Indien u de adviezen van de arts opvolgt verloopt het herstel veelal voorspoedig en verkleint u de kans op complicaties. Wel moet u rekening houden met een herstelperiode na de haartransplantatie. In de regel kunnen de eerste twee weken na de ingreep wat blauwe plekjes en lichte zwellingen zichtbaar zijn en moet u rustig aan doen.

De meeste zwellingen kunt u voorkomen door het transplantatie gebied in het begin zo’n 10 minuten per uur met een ice-pack te koelen. Haarspecialisten adviseren om zeker gedurende de eerste maand na de transplantatie niet teveel in de zon te zitten. Niet roken na de baardtransplantatie beïnvloedt het resultaat meestal positief.

Bij Omorfy kunnen wij in vrijwel alle gevallen een haartransplantatie behandeling uitvoeren. Vraag een consult aan welke behandeling voor u geschikt is

Nazorg baardtransplantatie

Op de dag van de behandeling ontvangt u nazorg en instructies voor de nazorg thuis. Na drie dagen kan het donorgebied gewassen worden. Dit verzorgen wij bij Omorfy gratis. U kunt dit ook zelf thuis doen. Na 7 dagen mag de baard of snor gewassen worden. Ook dit mag u gratis bij Omorfy laten doen.

Dankzij onze nazorg blijven uw haren en hoofdhuid optimaal gezond. Bovendien krijgt u zo het beste resultaat. Als onderdeel van de nazorg schrijven wij na 2 weken het medicijn Minoxidil voor om de haargroei te bevorderen. Tijdens de consulten zullen onze specialisten dit persoonlijk met u doornemen.

FUT of FUE haartransplantatie?

Het verschil tussen een FUT en FUE haartransplantatie is met name de manier waarop de grafts gewonnen worden. Zoals eerder uitgelegd halen wij bij FUE haartransplantaties de grafts individueel uit het donorgebied. Bij de FUT-methode wordt door een chirurg een strip of reep hoofdhuid verwijderd, waaruit vervolgens de haarzakjes gewonnen worden. Logischerwijs laat dit altijd een litteken achter. Dit is dan ook het grootste nadeel van ‘strip’ of FUT-methode.

Deze methode stamt uit de jaren zestig toen haartransplantatie slechts voor een beperkt publiek bereikbaar was. De laatste 20 jaar is haartransplantatie internationaal populair geworden. Vooral de ontwikkeling van de FUE haartransplantatie techniek zorgde voor deze positief trend. Bij een haartransplantatie volgens de FUE methode blijven geen zichtbare littekens achter.

Omorfy gaat voor schoonheid, uitgevoerd met de laatste stand der techniek. De FUT methode heeft in het verleden bijgedragen aan een belangrijke ontwikkeling in de haartransplantatie, maar past niet bij de Omorfy filosofie.

Veelgestelde vragen

Mocht je een vraag hebben die hier niet staat neem dan contact met ons op.

Het dragen van een baard, sik of snor is helemaal in. Een mooie volle baard is niet voor iedere man weggelegd. Er zijn veel mannen die problemen met baard en snorgroei hebben. Omorfy biedt met een baardtransplantatie de mogelijkheid om een baard voller te maken of compleet te maken. Hierbij worden haren op de kale plek van de baard geïmplanteerd. De implantaten, haarzakjes, worden uit donorgebied, de haarkrans, het achtergedeelte van het hoofd gehaald.

Een Roy Donders baardtransplantatie, kan ik dat ook?  Een vraag die wij regelmatig krijgen. Op zich kan bij iedere man met weinig baardgroei door middel van een baardtransplantatie een volle baardgroei realiseren. Ook bij mannen die haaruitval hebben door een medische oorzaak zoals littekens na een operatie of die weinig baardgroei hebben door het natuurlijke verouderingsproces.

Het is belangrijk dat er voldoende donormateriaal, haarzakjes in de haarkrans, beschikbaar is. Ook mag er geen sprake van een haarziekte zijn. Laat dit door onze specialist beoordelen en boek een vrijblijvend en gratis consult. Een baardtransplantatie is dus niet alleen voor Roy Donders.

Bij een baardtransplantatie wordt meestal de FUE-methode toegepast. Hierbij worden de haarzakjes met een hol boortje één voor één uit het donorgebied aan de achterzijde van het hoofd gehaald. De grafts worden teruggeplaatst in het kale gedeelte waar een aanvulling, volle baard of snor gewenst is. De haarimplantaten worden zorgvuldig geselecteerd voor een optimaal resultaat. Omorfy beschikt over een speciale methode “Stick en Place”. Het terugplaatsen van de haren is een nauwkeurig klus omdat de haren in de juiste groeirichting geplaatst moeten worden.

Een baardtransplantatie is een tijdrovende en nauwkeurige ingreep. Tijdens het consult heeft de arts een inschatting gemaakt van de hoeveelheid te verplaatsten haarzakjes. Dit bepaald de tijdsduur van de ingreep en zal tussen de 4 en 8 uur liggen. Daarna kunt u eventueel zelf naar huis rijden of het openbaar vervoer nemen.

Op de dag van een haartransplantatie kan gelijktijdig een baardtransplantatie worden uitgevoerd. Wel moet er rekening met het totale aantal grafts rekening gehouden toe worden. Er kunnen maximaal ongeveer 3500 grafts per dag die getransplanteerd worden.  Zijn er meer grafts nodig dan moet de ingreep over twee dagen verdeeld worden.

De enige reden blijkt de prijs te zijn die mensen zien voor een baardtransplantatie in Turkije betalen. De loonkosten zijn lager in Turkije, maar er is nauwelijks tot geen controle op de medische kwaliteit. Baardtransplantatie kosten Turkije zijn dus niet minder, vergelijk het goed. Bij Omorfy gebeurt alles onder toezicht van een arts. Incisies (nodig voor het terugplaatsen van de haren) moeten volgens de Nederlandse wet door een arts gedaan worden. Ook is het belangrijk dat je weet wie je helpt en dat je voor nazorg bij ons terecht kan. Dat heb je in Turkije niet. Er is juist geen reden om naar Turkije te gaan omdat dat uiteindelijk niet goedkoper is als je een goede vergelijking maakt.

Als eerste vindt de ingreep onder plaatselijke verdoving plaats voor zowel het donorgebied als het transplantatie gebied. Beide gebieden hebben enige tijde nodig om daarna te herstellen. In de eerste weken na de behandeling kunnen in uw gezicht, in de baardstreek, wat kleine blauwe plekjes en zwellingen optreden. U kunt de kans op zwellingen verminderen door de huid te koelen. In de dagen en weken na de ingreep trekken zowel de blauwe plekken als zwellingen vanzelf weg.

De haarzakjes die getransplanteerd worden blijven in principe een leven lang haren produceren. Wel kan het haar door het natuurlijk proces verouderen en dunner worden.

De haarzakjes die getransplanteerd zijn en de huid hebben tijd nodig om zich te herstellen van de behandeling. Na twee weken zien anderen niet dat u een baardtransplantatie bent ondergaan. Er zullen na twee weken haren uitvallen dat hoort bij het proces. Na 3 maanden beginnen er weer nieuwe haren te groeien en na 7 maanden heeft u een zichtbaar resultaat. Na 12 maanden is het definitieve resultaat bereikt.

De baardtransplantatie kosten hangen sterk af van het aantal haarzakjes. Begrijp dat het een arbeidsintensieve ingreep is die nauwkeurig uitgevoerd moet worden. De kosten van een baardtransplantatie beginnen bij ong. 1600 euro. Een meer uitgebreide baardtransplantatie kost 2995 euro of meer. Boek een consult en overleg met de arts wat de mogelijkheden zijn.

Het donorgebied  wordt voor het uithalen van de haarzakjes plaatselijk verdoofd. Ook het ontvangstgebied wordt voor het plaatsen lokaal verdoofd. Van de transplantatie merkt u daardoor weinig.  Na het uitwerken van de verdoving kan er napijn ontstaan waarvoor u een pijnstiller als paracetamol kunt gebruiken. De napijn trekt na enige dagen geheel weg.

Iedere haartransplantatie wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Dit soort ingrepen worden niet onder algehele, totale, narcose uitgevoerd.

Geef uw lichaam kans om te herstellen en neem de tijd hiervoor. Het is belangrijk sterk zonlicht in de eerste maand na de baardtransplantatie te vermijden. Intensieve sport, werk en zware werkzaamheden moeten in de eerste weken vermeden worden. Stoffige werkzaamheden zijn niet goed voor de kleine wonden die de kans moeten krijgen te dichten. Om de haarzakjes een kans te geven om aan te slaan is roken niet goed in de eerste weken.

De ervaren haartransplantatie specialist van Omorfy selecteert in het donorgebied de haren die passen bij uw baard. De haren komen qua kleur en structuur overeen met de aanwezige baardharen waardoor een natuurlijk resultaat ontstaat. Het plaatsen van de haarzakjes in het ontvangstgebied wordt in de natuurlijke richting gedaan.

Indien de haargroei herstelt is kunnen de nieuwe geplaatste baardharen gewoon geschoren en behandeld worden zoals u gewend was.

Vaak is een baardtransplantatie een cosmetische ingreep die niet voor vergoeding in aanmerking komt. Ingeval het een litteken betreft dient u eerst contact op te nemen met uw verzekering. Mocht dit wel het geval zijn dan moet u dit vastleggen. Raadpleeg daarna onze arts tijden een consult.

Het is belangrijk dat u eerst goed informeert over een baardtransplantatie. Er zijn diverse plaatsen waar ervaringen te vinden zijn zoals kliniekervaringen. Bedenk dat het een hele individuele zaak is en raadpleeg daarom de arts en spreek met het team dat gaat behandelen.

Na het plaatsen moeten de baardimplantatie zo weinig mogelijk aangeraakt worden ook tijdens het slapen. Slaap de eerste weken zoveel mogelijke op je rug, het liefst met het hoofd wat opgetild door op twee kussens te slapen. Deze wijze van slapen bevordert het genezingsproces.  Hou het beddengoed schoon om infectie te voorkomen.

Op de eerste dag na de behandeling niet het gezicht wassen. Wel voorzichtig de ogen en boven de baardstreek met een washandje. Volg verder de instructies die je van ons meekrijgt.

We adviseren om in de eerste week na transplantatie niet te sporten. Ga wandelen dat is zelfs goed voor de bevordering van het genezingsproces. Na de eerste week kan er weer lichte inspanningen verricht worden, maar vermijd enige weken zware intensieve cardio en krachttraining tot 4 weken na de ingreep. Daarna kunnen alle activiteiten weer opgepakt worden maar vermijd contact met de baardstreek bij contactsporten.

Meer weten over de mogelijkheden van een haartransplantatie?

Wilt u meer weten over wat de haartransplantatie mogelijkheden voor u zijn? Gebruik het contactformulier of vraag telefonisch een vrijblijvend consult aan. Ook als u nog verdere vragen heeft over onze werkwijze kunt u bij ons terecht. Wij helpen u graag verder!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam & achternaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis consult

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam & achternaam*
*

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.