Omorfy de Haartransplantatiekliniek voor de kappers

De Haarkliniek voor kappers

Omorfy op de hairxperience

Programma voor samenwerking met kappers bij haartransplantatie

Omorfy behoort tot beste haartransplantatieklinieken van Nederland en is centraal gevestigd in Bunnik, bij Utrecht. Gemakkelijk te bereiken vanuit alle hoeken van het land en eigen parkeergelegenheid.

Bij Omorfy werken de beste specialisten, een arts met meer dan 10 jaar internationale ervaring en een team van specialisten voor haartransplantatie bij mannen en vrouwen.

Onze kennis van haartransplantatie willen wij delen met kappers om zodoende een hoog kwaliteitsproduct aan onze én de kappers cliënten te kunnen leveren. Het gaat niet alleen om haartransplantaties, ook tijdens de eerste fasen van haaruitval zijn er niet chirurgische behandelingen mogelijk.

Voor het delen van kennis heeft Omorfy haarkliniek een academy ontwikkeld. Deze academy opereert niet alleen binnen onze eigen praktijk, maar ook in samenwerking met andere haarklinieken. Naast persoonlijke aandacht is privacy in onze kliniek leidend. Omorfy Haarkliniek heeft een ruime eigen parkeergelegenheid, eigen OK’s waar u de hele dag kunt verblijven en een persoonlijke begeleiding. Omorfy levert u optimale zorg voor, tijdens en na een haartransplantatie behandeling.

De "haartransplantatie kapper" heeft door training en opleiding de nodige kennis om cliënten in de oriëntatiefase te adviseren en in het natraject een deel van de nazorg uit te voeren.

Omorfy Haarkliniek

Haaruitval is een lastig onderwerp. Naast erfelijke haaruitval kunnen er haarziekten zijn die de kaalheid veroorzaken. Voor de cliënten vervelend en zij zoeken hulp en advies van bijvoorbeeld de kapper. Hierbij gaat het naast vertrouwen ook om kennis van zaken. Om cliënten goed te kunnen helpen heeft Omorfy een samenwerkingsprogramma ontwikkeld. Een programma om samen met de haartransplantatie kapper clienten met raad en daad bij te staan. Het programma begint bij signalering van haaruitval, loopt door in een het adviseren tijdens het gehele traject en eindigt met de nazorg van een transplantatie.  Het niveau en vorm van samenwerking wordt met de haartransplantatie kapper afgestemd en gaat van adviseur haartransplantatie tot expert haartransplantatie verzorger. Voor de samenwerking met de kappers biedt het programma  verschillende cursussen en trainingen. Ook kunnen er in het programma certificaten behaald worden door de kappers bij gebleken geschiktheid en het volgen van diverse programma delen.

Het programma voor haartransplantatie kappers kent ook een jaarlijks bijeenkomst waar nieuwe informatie over haartransplantatie en van de haarkliniek worden uitgewisseld en kennis kan worden gedeeld en opgefrist.

Deze klantreis laat zien dat de kapper een belangrijke rol kan vervullen in het gehele traject, voor tijdens en na een behandeling.

Haartransplantatie en kapper

Bij het consult voor de behandeling, tijdens de behandeling of daarna krijgen wij vaak

vragen die ook betrekking hebben op de kapper, of prima beantwoord kunnen worden door de kappersvakman/vrouw.. Vragen zoals:

 • Wanneer na een haartransplantatie weer naar de kapper?
 • Wat voor een kapsel kan ik dragen na haartransplantatie?
 • Wat moet ik doen voor een haartransplantatie?
 • Wat is de beste haarkliniek om naar toe te gaan?
 • Kan de kapper mij ondersteunen voor en na de haartransplantatie?

Na een haartransplantatie naar de kapper gaan, is voor de cliënt heel belangrijk. Het is het licht aan het eind van de tunnel van haaruitval en kaalheid.

Het gaat uiteindelijk om het proces dat de cliënt doorloopt, de zogenaamde klantreis:

 • Het beginnen van kaal te worden
 • De acceptatie hiervan
 • Het onderzoek naar oplossingen en de onzekerheid
 • Een behandeling met een kuur of een haartransplantatie
 • Het proces van herstel, weer een mooi kapsel en een stralend zelfverzekerd persoon.

Het programma voor haartransplantatie kappers kent ook een jaarlijks bijeenkomst waar nieuwe informatie over haartransplantatie en van de haarkliniek worden uitgewisseld en kennis kan worden gedeeld en opgefrist.

Waarom een samenwerking tussen de kapper en Omorfy?

De kapper wordt vaak als eerste geconfronteerd met haaruitval en kaalheid van een cliënt. De kapper constateert de kaalheid of dunne plekken of de cliënt spreekt over overmatig haaruitval. In vertrouwen wordt er met de kapper over dit onderwerp gesproken en er wordt vaak om advies gevraagd. Een haartransplantatie hoeft niet direct de eerste oplossing zijn. Er zijn nog stappen daartussen waarover later meer. Indien hierbij een haartransplantatie wel de oplossing is dan is dat een andere wereld dan het reguliere kappersvak. Omorfy wil met de kappers samenwerken om de kale plek letterlijke en figuurlijk op te vullen. De invulling van de samenwerking kan per haartransplantatie kapper verschillen maar de cliënt wil geholpen met dit lastige probleem en bijgestaan worden om de keuze te maken voor een permanente oplossing. De cliënt zoekt vertrouwen, steun en zekerheid. Hierin ligt de win-win voor kappers, Omorfy en uiteindelijke een mooi resultaat en een tevreden cliënt.

Bedenk:

 • Kaalscheren is een verlies voor de kapper.
 • Vrouwen willen er goed uitzien dat is een winst voor beide de cliënt en de kapper.
 • Een transplantatie levert een volle haardos.
Wasbeurt 2

Samenwerking tussen Omorfy, de kapper én de klant

 Bij een samenwerking bij haartransplantaties betreft het drie partijen:

 • De cliënt
 • De kapper
 • Omorfy, de haarkliniek en het team

 

Omorfy en de kapper gaan met elkaar een samenwerkingsverband aan. De klant wordt uiteindelijk meegenomen in de samenwerking van beide en heeft daarbij de hoofdrol. De zorg rondom de haartransplantatie is net zo belangrijk als de ingreep. Voor de cliënt is de kapper een tussenschakel die van begin tot eind betrokken is bij het proces. De cliënt moet daarbij tevens vertrouwen op het team van Omorfy om een deskundige behandeling uit te laten voeren.

Een haartransplantatie alsook een haarverbeteringsbehandeling, ook wel PRP behandeling genoemd, zijn medisch te verantwoorden ingrepen. Daar moet niet te licht over gedacht worden. Het resultaat van de behandeling is voor alle drie de partijen even belangrijk. Omorfy moet het best haalbare resultaat leveren voor cliënt en zijn/haar kapper.

Om de kwaliteit te borgen op cosmetisch, medisch en esthetisch vlak worden er afspraken gemaakt en vastgelegd. Ieder moet zich bewust zijn van zijn rol, inbreng en verantwoordelijkheid voor het optimale resultaat.

Naast het vastleggen van de rollen moet de kapper ook getraind en geïnformeerd worden en moet kapper bijblijven in zijn kennis en vaardigheden.

 

Het programma van Omorfy voor samenwerking kapper

Omorfy is de haartransplantatie kliniek voor de kappers. Het gehele haartransplantatie kappers programma is afgestemd op een actieve rol van beide partijen en zal afhankelijk van de functie die de kapper kan spelen uitgebreid worden.

Het programma bestaat uit:

Advies bij haaruitval

 • Herkenning en uitleg van haarziektes
 • Mogelijke oplossingen inschatten en bespreken
 • Omvang van ingreep en voortgang leren inschatten
 • Hoe verloopt het proces van haaruitval en categorieën

Kennis van de behandelingen

 • De haartransplantatie methoden
 • Voordelen van de PRP – haarverbeterings – behandeling
 • Voorbereiding voor een haartransplantatie
 • Uitleg van het hele proces van een haartransplantatie bij Omorfy
 • Nazorg in de eerste dagen na een haartransplantatie
 • Kennis over het haargroeiproces na een behandeling
 • Uitleg van medicamenten

Hands on

 • Analyse en advies foto’s
 • Voorbereiden, deels scheren en knippen
 • Wassen en verzorgen
 • Nacontroles, maken foto’s
 • Advies voor knippen van klanten na de behandeling
 • Richtlijnen knippen of scheren voor een behandeling of haartransplantatie
 • Gebruik haarproducten

Samenwerkingsmodellen Omorfy en Kappers

 Omorfy kent drie modellen voor de samenwerking welke met de kapper in detail worden uitgewerkt en besproken.

Het instap model is heet “informatief”

Bij het informatieve model begeleidt de kapper de cliënt vrijblijvend naar Omorfy. De kapper heeft basiskennis met betrekking tot haartransplantaties en de nazorg. De kapper informeert zijn/haar cliënt en Omorfy.

Dit model kent een intentieverklaring van beide partijen om elkaar te ondersteunen.

Het tweede niveau is de “basis”

De kapper verbindt zich aan Omorfy, volgt de ‘Basis’ trainingen en staat de cliënten actief bij om naar Omorfy te gaan als haarkliniek voor de kappers.

 Het high-end model is “vertegenwoordiger”

Hierbij heeft de kapper training gevolgd bij Omorfy en het certificaat verkregen. Daarnaast voldoet de kapperssalon aan de eisen zodat de kapper een goede nazorg kan uitvoeren bij de cliënt zoals wassen na een haartransplantatie. Daarnaast vertegenwoordig de kapper Omorfy exclusief als de haartransplantatie kliniek.

Voordelen samenwerken met Omorfy

Kappers die met Omorfy gaan samenwerken hebben voordeel aan kennis, omzet en vergoeding voor werkzaamheden. De kapper kan haar klanten optimaal bijstaan in dit proces en nieuwe klanten weten de weten de kapper te vinden. Deze staat bekend om haar kennis.

Training en uitleg voor personeel

De kappers en personeel krijgen een uitgebreide training en uitleg afhankelijk van de vorm van samenwerking. Daarnaast zal Omorfy door een nieuwsbrief en evenementen de kappers op de hoogte houden van acties en ontwikkelingen. Het personeel krijgt zo informatie over een nieuw deel van het kappersvakgebied. Hierdoor kunnen de medewerkers kennis delen met cliënten en er ontstaat een grotere betrokkenheid bij haaruitval.

Verkoop van Producten

Omorfy ontwikkeld een pakket aan producten voor de verzorging van haar bij transplantatie. Daarnaast wordt er met belangrijke instituten en bedrijven aan nieuwe haargroei bevorderende producten gewerkt.

Advies op afstand

Omorfy geeft kappers gratis ondersteuning en advies op afstand. Niet alleen met betrekking tot cliënten die behandeld zijn maar ook voor andere problemen met haaruitval. Omorfy werkt voortdurende aan verbetering van dit soort processen en hulp op afstand middels nieuwe technologieën .

De kapper en Omorfy

Een samenwerking tussen partijen heeft verschillende kanten en daar werken we met elkaar aan. Loyaliteit en openheid, kwaliteit en perfectionisme, aksnede innovatie en onderzoek staan bij Omorfy hoog in het vaandel. Dit willen wij onze partners bieden en dat verwachten van onze partners terug.

Belangrijk voor ons zin: kwaliteit, hygiëne en medische verantwoordelijkheid, veiligheid van data en informatie vragen wij ook van de kappers. 

Samenwerken?

Voor meer informatie neem contact op met Omorfy en download alvast onze brochure over samenwerking tussen kapper en Haarkliniek Omorfy

Veelgestelde vragen

Mocht je een vraag hebben die hier niet staat neem dan contact met ons op.

Het is goed om met de kapper over haartransplantatie te spreken, immers de kapper doet uw haarverzorging voor en na de haartransplantatie. Wel is de eerste vraag of de kapper affiniteit en kennis van haartransplantaties heeft. Omorfy biedt daarom een samenwerking aan om kappers en cliënten te helpen. Voor sommige cliënten is het prettig om samen met de kapper het proces te doorlopen. Mocht u twijfels hebben, neem contact op met Omorfy dan komen we er samen met de kapper uit.

Ga het gesprek met de kapper aan, vertel dat u iets aan uw  haaruitval of kaalheid wilt doen. Pols wat het standpunt van de kapper daarin is en of hij kennis van zaken heeft. Heeft u het gevoel dat uw kapper op dit gebied geen verstand van zaken heeft, neem dan contact op met Omorfy.

Indien u en de kapper dit samen willen oplossen, neemt u contact op met Omorfy. De kapper kan eventueel mee naar gratis consult.

De kapper kan de patiënt begeleiden, voorbereiden op een haartransplantatie, de afspraken maken met Omorfy en de voor en nazorg uitvoeren. Wat de kapper precies kan doen hangt van de afspraken tussen Omorfy en de kapper af. Het voordeel is dat de cliënt in goede handen is en ontzorgd wordt in de toch al moeilijke en emotionele periode.

De kapper kan een deel van de voorbereiding verzorgen zoals het bedekt weghalen van haar in het donor en ontvangstgebied.

Het wassen van het haar en de hoofd huid, alsmede de gehele nazorg en controle in overleg met de arts van Omorfy.

Omorfy stelt de kapper in de gelegenheid om zich volledig te informeren over het hele proces van een haartransplantatie. Bij gebleken geschiktheid kunnen de kapper en zijn medewerkers een korte cursus volgen en een certificaat behalen. De kennis van de kapper wordt jaarlijks opgefrist tijdens een evenement bij Omorfy.

U krijgt van de arts of consultant instructies over wanneer u uw haar weer kunt wassen. De eerste wasbeurt is na 3 a 4 dagen. Bij een samenwerking met uw kapper kunt u de wasbeurt daar laten doen. Ook biedt Omorfy de mogelijkheid gratis uw haar te laten wassen bij de kliniek van Omorfy.

Op het moment dat u na een haartransplantatie bij de kapper komt is het verstandig om aan te geven dat u een haartransplantatie hebt ondergaan. Zeker als de haartransplantatie pas kort geleden, binnen een jaar, plaatsgevonden heeft. Uw haargroei is na 12 maanden voldoende hersteld om door een kapper behandeld te worden maar wees zuinig op uw haar en verzorg het goed. Let op bij gebruik het gebruik van chemische verzorgingsproducten. Die kunnen uw haar beschadigen.

Als de getransplanteerde haarzakjes nieuwe haren produceren kunt u weer naar de kapper.  Na 4 weken kunt u weer wat laten knippen afhankelijk van uw haarlengte. Het haar dat groeit, kan gewoon geknipt, gestyled en gekleurd worden, maar wees in de eerste periode voorzichtig en kijk uit met chemische middelen. Overleg dit met de consultant, arts of uw kapper

Indien u een haarbesparende behandeling heeft ondergaan, wilt u de bestaande haren graag op  kleur houden. Ongeveer twee maanden na de haartransplantatie mag u de bestaande haren weer verven maar vermijd dat nog met de getransplanteerde gedeelte.

Het maakt wel verschil of u als man of vrouw een haarbesparende ingreep hebt ondergaan, of dat u geheel kaal geschoren bent, zoals bij de meeste mannen het geval is. Bij de laatste mag u de eerste 2 maanden niet scheren of met een tondeuse aan de slag gaan. Overleg dit eerst met de arts van Omorfy.

Hierbij spreken we over een haar besparende behandeling met langer haar. Op de dag van de haartransplantatie is het beter niet meer te kammen. Een dag na de behandeling kunt u de bestaande haren voorzichtig kammen maar kom niet inde buurt van het getransplanteerde gedeelte. Wees voorzichtig tot de korstjes zijn verdwenen, maar schraap niet met kam of borstel over de nieuwe haartjes.

Meer weten over de mogelijkheden van een haartransplantatie?

Wilt u meer weten over wat de haartransplantatie mogelijkheden voor u zijn? Gebruik het contactformulier of vraag telefonisch een vrijblijvend consult aan. Ook als u nog verdere vragen heeft over onze werkwijze kunt u bij ons terecht. Wij helpen u graag verder!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam & achternaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis consult

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam & achternaam*
*

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.