facebook-pixel

Adres Kliniek

Fruitweg 36, 3981 PA Bunnik

Op 27 augustus 2021 heb ik een haartransplantatie laten doen bij Omorfy in Bunnik. De reden waarom ik een haartransplantatie ben ondergaan is uiteraard, omdat mijn haar wat meer aan het uitdunnen was, met name de inhammen en iets bij mijn kruin. Nu was het nog niet heel extreem, maar ik zag een zelfde haarlijn als bij mijn opa, en die had een aardige baai. Al met al wilde ik hier op tijd bij zijn.  Mijn zoektocht naar een kliniek heeft niet lang geduurd, binnen mijn kennissenkring had al iemand een haartransplantatie ondergaan bij Omorfy (die mij overigens ook enthousiast heeft gemaakt).

  • Datum behandeling:Augustus 2021
  • Geplaatste grafts:1770
  • Geplaatste haren:+/- 4500
  • PRP behandelingen:2 X
  • Type behandeling:Alles kort geschoren
  • Land van herkomst:Nederland
  • Type haar:Donker

Haarlijn correctie en een kleine kruin

Het consult

Ik heb een consult aangevraagd, waarna ik het proces hiervan duidelijk uitgelegd kreeg. Wat mij al snel vertrouwen gaf is de ervaring van de werknemers, het bedrijf bestaat nog niet lang, maar de specialisten zijn al heel wat jaren actief bij andere klinieken geweest. Ook werd besproken waar je zelf voor moest zorgen voorafgaand aan de behandeling. Zo heb ik even een aantal dagen zonder mijn ‘ochtendbakkie’ moeten opstarten. Wat ik fijn vond is dat ze ook toelichtte wat voor gereedschap er gebruikt zou gaan worden en waarom dit goed is voor het resultaat. Zo werken zij met een boor van 0.7mm, hiermee heb je minimale schade, maar nog wel een hele goede oogst!

De dag van de haartransplantatie..

Daar stond ik dan om half 8, licht gespannen voor de deur van Omorfy.. Want eerlijk is eerlijk, ik dacht er al die tijd toch wel iets te makkelijk over. Even een haartje eruit halen en op een ander plekje erin, zo spannend zal dat toch niet zijn..? Ah fijn, bij binnenkomst word ik vrolijk ontvangen door een van de specialisten. De sfeer was ontspannen er was ruimte voor een babbeltje, geen moeilijke dingen. Na een uitleg over de dagplanning, kwam de arts de nieuwe haarlijn tekenen en nog overleggen over het aantal grafts die getransplanteerd zouden worden. Even de tondeuse eroverheen en het werk kon beginnen.

Eerst op mijn buik liggen voor de verdoving. Ik ben hier nooit echt een fan van geweest, maar ik moet zeggen dat na de eerste rij verdoving het al snel minder gevoelig was. Als het dan net voelt alsof je een helm strak op je hoofd (dat was mijn ervaring), beginnen ze met de grafts te oogsten. Dit duurde wat uurtjes en tussendoor was er ruimte om even naar het toilet te gaan.

Rond het middaguur waren de grafts geoogst variërend van 1 tot 5 haren per graft, met de meeste rond 2-3. Ik werd verwend met een heerlijke gezonde lunch, even een oppepper voor de 2e helft.
Na de lunch kwam de arts om alle sneetjes te zetten, waarna de technicians de geoogste grafts gingen plaatsen. Tijdens de 2e sessie kon ik lekker netflixen/muziek luisteren, maar eigenlijk was het wel gezelliger om even met de dames te praten! Als dan alles er in zit sluiten we af met wat foto’s en nog een goed gesprek over de nazorg. Je krijgt wat medicatie en toebehoren mee en krijgt nadrukkelijk het advies op te passen met het stoten van je hoofd. Je wilt natuurlijk niet dat die lange dag voor niks is geweest!

Eenmaal thuis kan het herstel beginnen.

Meer
ervaringen

Haartansplantatie behandeling Vrouw

Anouk

Anouk vertelt over haar haartransplantatie bij Haarkliniek Omorfy, in Bunnik, vlakbij Utrecht. Behalve haar verhaal ook foto’s van voor, tijdens en na de behandeling.

9 maanden na transplantatie 1

Stuart

Ik merkte dat mijn haar dunner werd en mijn inhammen iets groter. Het was nog niet heel ernstig maar ik heb gekozen om preventief een haartransplantatie uit te laten voeren. Ik heb hier voor gekozen om niet te laat te zijn met zo een behandeling en het wordt nu ook algemeen geaccepteerd dat mannen een haartransplantatie ondergaan.

Bas Featured Image

Bas

Al sinds ik een jaar een of 25 ben (ik ben nu 41) was ik aan het overwegen een haartransplantatie te doen vanwege een terugtrekkende haargrens en bijbehorende inhammen + kruin (het welbekende keppeltje). Ik denk dat ik door een proces ben gegaan dat voor veel mannen die er over nadenken herkenbaar is.

Laat uw gegevens achter voor een

Gratis Consult

Laat uw gegevens achter voor een

Gratis Consult

Laat uw gegevens achter voor een

Advies op maat