Grafts, haarimplantaten of haren… hoe zit dat nu eigenlijk?

Wanneer u op het internet informatie zoekt over haartransplantaties komen er nogal wat nieuwe termen op u af. Sommige lijken hetzelfde te betekenen, maar blijken iets anders te zijn. Grafts, haarimplantaten – of op z’n Engels, implants – en haren zijn van die termen. Ze worden vaak door elkaar heen gebruikt. Het is echter handig om te weten wat het verschil is, zeker als de termen worden gebruikt in de prijsbepaling.

Wat is een graft nu eigenlijk?

Een graft of een implant is een stukje huid met daarin een haarfollikel of groep haarfollikels. Zo’n graft of haarimplantaat kan op meerdere manieren uit de hoofdhuid gehaald worden. Dat uithalen noemen we oogsten, waarbij het deel van de hoofdhuid dat we daarvoor gebruiken het donorgebied heet. Als u meer wilt weten over grafts, lees dan vooral dit blog.

Een graft is niet hetzelfde als een haar. Een graft kan namelijk meerdere haren bevatten. Sommige grafts bevatten er één en andere wel vier. Met de oude manier van uithalen, de FUT techniek, wordt er in één keer een hele strip huid met daarin vele follikels uit het oogstgebied verwijderd. Vervolgens worden hier onder de microscoop kleine stukjes met haarfollikels van gesneden.

Fut Haartransplantatie methode Illustratie
Fut Haartransplantatie methode Illustratie

Een graft kan 1 tot 4 haren bevatten

Bij Omorfy gebruiken we die techniek niet, omdat er nogal wat nadelen aan zitten. Wij gebruiken de FUE methode. FUE staat voor Follicular Unit Extraction. Kortom, we oogsten de grafts één voor één. Dit levert een veel mooier en natuurlijker resultaat op. Deze grafts kunnen dus 1 tot 4 haren bevatten. Per graft kunnen er daarom ook weer 1 tot 4 haren in het te transplanteren gebied groeien.

Haartransplantatieklinieken hanteren verschillende manieren om het aantal transplantaten te bepalen. Sommigen tellen het aantal haren dat getransplanteerd wordt. Een graft waaruit vier haren komen wordt in dat geval vier maal geteld. Bij Omorfy tellen we de grafts, ongeacht het aantal haren. Dat kan een enorm verschil maken. Zeg, bijvoorbeeld, dat we 2500 grafts oogsten. Bij die grafts zitten er 500 met 1 haar, 1000 met 2 haren, 600 met 3 haren en 400 met 4 haren. Dat zijn maar liefst 5900 haren.

Zorg dat u de juiste prijsvergelijking maakt

Een voordeel van het niet opdelen van de oorspronkelijk grafts in losse haren is dat het resultaat natuurlijker is. Immers, zoals we nu gezien hebben zitten haren regelmatig van nature met meer dan één haar bij elkaar. Het is logisch om datzelfde principe in het te transplanteren gebied aan te houden.

Zoals gezegd tellen sommige klinieken het aantal haren. U betaalt dan per haar. Bij Omorfy doen we dat niet. Wij tellen het aantal grafts en delen die niet verder op. Zoals u in de bovenstaande rekensom kunt zien kan dat een behoorlijk verschil veroorzaken. Om de juiste prijsvergelijking te maken is het daarom verstandig hier vooraf duidelijkheid over te krijgen.

Wilt u hier meer informatie over hebben? Neem dan vooral contact op met het Omorfy team. We helpen u graag.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Gratis consult

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam & achternaam*
*

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.