FUT versus FUE: waarom Omorfy de Follicular Unit Extraction methode gebruikt

Twee afkortingen die u vaak zult tegenkomen op websites over haartransplantatie zijn FUT en FUE. FUT staat voor Follicular Unit Transplantation terwijl FUE Follicular Unit Extraction betekent. Bij Omorfy gaan we voor het allerbeste resultaat en daarom kiezen wij voor de FUE methode. In dit blog leggen we u uit waarom.

De FUT methode, oftewel de ‘Strip’ methode

De FUT methode is ouder dan de FUE methode. Het verschil tussen de twee bestaat vooral uit hoe de grafts uit het donorgebied gehaald worden. Bij de FUT methode worden de grafts namelijk in één keer gewonnen door een strip hoofdhuid uit het donorgebied te verwijderen. Uit deze reep huid worden vervolgens de grafts gehaald. Men legt  de strip onder een microscoop en snijdt deze in minuscule stukjes.

De FUT methode stamt uit de jaren ’60 en is dus al meer dan 50 jaar in gebruik. De laatste decennia heeft de techniek echter een grote vlucht genomen. Het resultaat hiervan is de FUE methode. Bij de FUE methode worden alle grafts met daarin de haarzakjes stuk voor stuk met een holle naald verwijderd. Bij het individueel uithalen van haarfollikels kan rekening gehouden worden met de groeirichting van de haren. Dit is essentieel voor de overlevingskansen van de implantaten. Logischerwijs is de kwaliteit van de grafts bij de Follicular Unit Extraction methode daardoor veel hoger.

Met de FUE methode geen zichtbare littekens

Dat is echter niet het enige voordeel. Door het wegsnijden van een hele reep huid laat de FUT methode onherroepelijk een groot litteken achter in het donorgebied. Daardoor blijft er altijd zichtbare schade op het achterhoofd. Dit beperkt de keuze van kapsels natuurlijk enorm. Het geeft daarbij meer kans op complicaties door de grootte van het gebied dat zich weer moet herstellen.

De FUE methode heeft die nadelen niet, zeker niet als hij uitgevoerd wordt zoals wij van Omorfy dat doen. Wij gebruiken de kleinst mogelijke naalden en zijn bedreven in het strategisch uithalen van individuele grafts. Hierdoor zorgen wij dat uw donorgebied geen zichtbare littekens vertoont. Doordat wij onze manier van werken, van uithalen tot implanteren, hebben geperfectioneerd, krijgen wij hierdoor grafts van optimale kwaliteit.

Neem gerust contact op voor meer informatie over haartransplantaties

Wij hopen u met deze blog meer inzicht in de verschillen tussen FUT en FUE te hebben gegeven. Mocht u nog vragen hebben, stel ze gerust. Wist u dat u bij Omorfy geheel vrijblijvend een gratis eerste consult krijgt? Tijdens dat consult vertellen we u wat de mogelijkheden zijn en wat u kunt verwachten van een haartransplantatie bij Omorfy. Vul het formulier in dat u onder ‘Gratis consult’ vindt of bel ons voor een afspraak. We horen graag van u.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Gratis consult

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam & achternaam*
*

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.