Uw grafts, onze zorg

Grafts zijn één van de belangrijkste onderdelen van een haartransplantatie. Als de grafts niet op de juiste manier behandeld worden kunnen ze sterven. Bij het kiezen van een kliniek voor uw haartransplantatie zijn daarom een aantal vragen belangrijk. Hoe oogst de kliniek uw grafts? Hoe worden ze in leven gehouden? Hoe lang kan een grafts eigenlijk overleven buiten het zuurstofrijke bloed van uw hoofdhuid?

In dit blog vertellen wij u precies hoe wij uw grafts verzorgen.

Wat zijn grafts?

Grafts zijn haarzakjes met een haarfollikel. Dit orgaan bevindt zich in de huid. Verschillende structuren omringen het haarzakje. Denk bijvoorbeeld aan zenuwen, talgkliertjes en haarpapillen. In een haarzakje bevinden zich één of meerdere haarwortels. De haarwortel is de basis van een haar. Onderaan elke haarwortel zit een haarbol die verbonden is met de haarpapil.

Hoe oogst Omorfy de grafts?

Wij oogsten de grafts met een apparaat dat tot 45.000 omwentelingen per minuut kan draaien. Hieraan zit een handstuk met een speciaal hol boortje. Dit boortje heeft een diameter die varieert van 0,6 tot 1,2 mm. Bij Omorfy gebruiken we 0,7 mm boortjes. Het boortje draait om uw haartje heen en gaat tot ongeveer 2mm uw huid in. We zien dit haartje haarscherp door een speciale loepbril.

Een goede en ervaren specialist weet precies in welke richting hij of zij moet boren om volledig intacte groepjes haren te oogsten. Deze grafts worden er vervolgens met een of twee pincetten uitgehaald en tijdelijk in een speciale vloeistof gelegd. Robuuste en/of dikke haarzakjes in groepen hebben een betere overlevingskans dan zwakkere haren en enkele haarzakjes.

Het oogsten van grafts

Wat heeft een graft nodig om te overleven buiten het lichaam?

Naast een zorgvuldige behandeling van de grafts tijdens extractie en implantatie spelen conserveringsoplossingen een belangrijke rol in het succes van de behandeling. Deze vloeistoffen, mits juist ingezet, vergroten de levensvatbaarheid van de grafts. Hieronder beschrijven we stapsgewijs hoe wij bij Omorfy de levensvatbaarheid van de grafts optimaal behouden:

  1. We gebruiken een conserveringsoplossing die de zuurgraad, mineraalniveaus en ionenconcentratie van de grafts in evenwicht houdt.
  2. We conserveren de grafts door ze af te koelen tot 4-5ºC. Dit vermindert het celmetabolisme met wel 88%. Hierdoor vertragen we een eventueel afstervingsproces aanzienlijk.
  3. We voegen een biosubstantie toe om de vitaliteit van de follikel bij lage temperatuur te behouden.

Voordat we het haar naar het ontvangende gebied transplanteren, geven we dit gebied een haargroeibevorderende behandeling om de groeifactoren te stimuleren.

Hebben de grafts een bepaalde tijd om terug geplaatste te worden?

De levensvatbaarheid van de grafts vormt één van de grootste uitdagingen bij een haartransplantatie. Dit geldt zeker in het geval van een megasessie waarbij meer dan 3.000 grafts worden getransplanteerd tijdens één behandeling. Grafts kunnen 6 à 8 uur buiten uw hoofd overleven, mits de kliniek er alles aan doet om de overlevingskans van de haarzakjes te verhogen.

Bij Omorfy werken we met de optimale uithaaltechniek en conserveringssubstanties voor de haarzakjes. Daarbij kijken we tijdens een grote haartransplantatie of er nog tijd is voor extra grafts. We zorgen er altijd voor dat er genoeg specialisten aanwezig zijn om het proces sneller en soepeler te laten verlopen. Tijd en temperatuur zijn onze vijanden dus daar monitoren wij streng op.

Omorfy: de juiste keuze voor optimale grafts

Kortom, bij Omorfy weten we precies wat we doen. We investeren in de nieuwste kennis, technieken en methodes, waardoor u zeker weet dat uw grafts vol kracht en levenslust hun werk kunnen doen. Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Stel ze gerust. Wij staan klaar voor u. Tevens nodigen we u van harte uit een afspraak te maken voor een vrijblijvend en gratis consult.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Gratis consult

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam & achternaam*
*

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.