De voorwaarden voor een succesvolle afro haartransplantatie

Afro haartransplantaties worden niet vaak gedaan.  Dat komt niet doordat mensen met afro haar (ook wel kroeshaar genoemd) geen transplantaties zouden willen. Net als mensen met steil, golvend en lichter krullend haar hebben ze last van overmatige haaruitval. Bijkomende oorzaken voor haarverlies bij mensen met afro haar zijn vaak stijl gerelateerd. Afro haarkapsels behelzen vaak het gebruik van dreadlocks, strak ingevlochten of gewonden haar en overmatig gebruik van stylingproducten en beschadigende stylingmethodes.

De uitdagingen van haartransplantatie bij afro haar

Hierdoor hebben mensen met afrohaar net zo goed last van veel haarverlies. Maar de reden dat u met afro haar niet overal terecht kunt is simpeler:  niet elke haartransplantatiekliniek is in staat een succesvolle haartransplantatie uit te voeren bij Afrikaans haar. Een haartransplantatie bij kroeshaar geeft namelijk in grote lijn twee uitdagingen. Ten eerste de vorm van de haarfollikel. De afro haarfollikel is strak gekruld en krult zelfs onderhuids door. Dit bemoeilijkt zowel het uithalen als het terugplaatsen van grafts.

haarfollikels steil slag krul afro

Ten tweede is daar het aantal haarfollikels. Mensen met steil haar hebben gemiddeld 100.000 haarfollikels op de hoofdhuid, terwijl afro haar gemiddeld tussen de 55.000 en 60.000 follikels hebben. Hierdoor zijn er automatisch minder haarfollikels beschikbaar om als grafts te oogsten. Deze twee factoren maken het uitvoeren van haartransplantaties bij mensen met Afrikaans haar ingewikkeld.

Omorfy: investeren in kennis en techniek, ook bij afro haartransplantaties

In het verleden vermeden wij het doen van haartransplantaties bij kroeshaar. Het leek onmogelijk om genoeg dichtheid te creëren met 300 grafts en daarbij het donorgebied mooi achter te laten. We bleven echter proberen het toch mogelijk te maken. Hiervoor onderzochten we haarrestoraties met gebruik van robotica, met andere, grotere naalden en bezochten we vele conferenties. Zonder resultaat. Door de gecompliceerde vorm van de follikel bleef het lastig deze intact te oogsten en we kregen daardoor niet meer grafts zonder het donorgebied te beschadigen.

Maar de aanhouder wint. Na jaren onderzoeken, experimenteren en heel veel geduld, behandelen wij ondertussen alweer geruime tijd met succes Afrikaans haar. Door een 0,8 mm naald op een speciale manier in te zetten oogsten wij tegenwoordig maar liefst 700 tot 1000 grafts per behandeling hetgeen een aantrekkelijke haardos oplevert. Het voordeel van afrohaar is namelijk dat het door de sterke krul makkelijker een vol resultaat geeft. En wat belangrijk is: door deze manier van werken blijft het donorgebied mooi. Het resultaat ziet er natuurlijk uit, zonder de littekens die grotere naalden veroorzaken.

Alleen het beste is goed genoeg voor Omorfy cliënten met Afrikaans haar

Omdat wij het belangrijk vinden dat al onze klanten blij zijn met het resultaat van hun behandeling bij Omorfy, steken wij veel tijd in begeleiding. Wij zijn eerlijk over te verwachten resultaten en geven advies dat een zo goed mogelijk resultaat op de lange termijn levert. Dat is helaas niet overal het geval. Sommige klinieken plaatsen bewerkte foto’s op het internet, waardoor verwachtingen onrealistisch kunnen worden. Zij gebruiken hiervoor vulmiddelen zoals Toppik en andere haarvezelproducten waardoor de haardichtheid hoger lijkt dan deze werkelijk is.

Omorfy gaat niet mee in deze misleiding. Wij vertellen u wat u kunt verwachten van een transplantatie. Daarnaast zorgen wij dat uw haar en hoofdhuid er op de lange termijn goed uit blijft zien. Dit doen wij door een optimaal aantal grafts te oogsten. Hierdoor behalen we op de korte termijn een mooi, vol resultaat, terwijl we het donorgebied gezond achterlaten. Immers, haarverlies gaat soms langere tijd door waardoor een aanvullende haartransplantatie nodig kan zijn. Wij zorgen dat dit dan ook nog kan.

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op op boek direct een gratis consult.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Gratis consult

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam & achternaam*
*

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.