Heeft een haartransplantatie kruin minder kans op succes?

Tijdens onze consultaties zien we regelmatig cliënten die de mogelijkheid van een haartransplantatie op hun kruin willen bespreken. Veel van hen willen weten of het klopt dat haartransplantaties kruin vaak minder succesvol zijn. Meestal hebben deze cliënten eerder andere haartransplantatieklinieken bezocht met dezelfde vraag. Deze klinieken vertelden hen dat de mate van groei in de kruin regelmatig minder is doordat dat deel van het hoofd minder bloedtoevoer krijgt.

Daarnaast horen we dat sommige collegae adviseren het behandelmes in een andere hoek te houden tijdens het voorbereiden van de kruin. Op die manier zou er een dieper kanaal met meer bloeding ontstaan, hetgeen de mate van groei van de grafts zou bevorderen.

Bij Omorfy is een haartransplantatie kruin wel succesvol

Onze specialist, Novia Mozart, heeft ondertussen al meer dan 10 jaar ervaring. Ze deed ontelbare haartransplantaties, ook in kruin. Zij deelt de ervaring van andere klinieken niet. Haar ervaring leert haar dat grafts in de kruin niet minder groeien dan in andere ontvangstgebieden. Zij ziet zelfs dat de kruin eerder meer bloedt dan andere gebieden. Wat ze nog nooit heeft gezien is pleksgewijze groei of geen groei in de kruin na een haartransplantatie.

Volgens Novia Mozart vormt de richting waarin en hoek waaronder de haren groeien het grootste verschil tussen de kruin en andere gebieden. Haren in de kruin groeien met de wijzers van de klok mee. Hierdoor lijkt de haardichtheid op de kruin minder. Dus als we bij zowel de inhammen als de kruin 1000 grafts plaatsen ziet het bij de kruin minder dik uit, terwijl er evenveel grafts groeien.

Groeirichting en groeihoek: essentieel voor een natuurlijk resultaat in de kruin

Haren in de kruin groeien onder een hoek van 10 graden, terwijl haren in het voorgelegen gebied onder een hoek van 20 tot 30 graden groeien. Tijdens een transplantatie is het belangrijk dat de grafts ook onder die hoek geplaatst worden. Als we dat niet doen krijg je een zichtbaar onnatuurlijk resultaat. Bij Omorfy zorgen we daarom dat zowel de groeirichting als de groeihoek klopt met het gebied waarin we transplanteren. Zo krijgen we het mooiste, natuurlijkste resultaat.

Een haartransplantatie kruin in de praktijk

Het haar van deze cliënt bevindt zich in stadium Norwood Hamilton IV. We oogsten 2780 vanuit zijn donorgebied. 1700 hiervan transplanteerden we in zijn voorhoofdgebied en 1080 in zijn kruin gebied.

Omorfy zorgt dat uw kruin er weer mooi uitziet

Het is voor ons natuurlijk lastig om te bepalen waarom andere haartransplantatieklinieken factoren ervaren die bij hen de groei van grafts in de kruin negatief beïnvloeden. Bij Omorfy hoeft u hier in ieder geval niet bang voor te zijn. Tijdens onze haartransplantaties gebruiken wij technieken die zo min mogelijk invasief zijn. Ook verzekeren we ons van maximaal resultaat door altijd de beste media en ondersteunende haarverbeteringsbehandelingen in te zetten.

Meer weten? We informeren u graag over de mogelijkheden tijdens een gratis consult zonder enige verplichtingen. Een afspraak maakt u snel via de website en kan ook tijdens de avonduren en in het weekend plaatsvinden. Tot snel bij Omorfy!


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Gratis consult

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam & achternaam*
*

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.