Een natuurlijk uiterlijk: het ideale resultaat van uw haartransplantatie

Een natuurlijk uiterlijk haartransplantatie

Uw getransplanteerde haren blijven voor de rest van uw leven. Daarom is een natuurlijk uiterlijk het belangrijkste resultaat van een haartransplantatie. Wij van Omorfy weten dat dit in één keer goed moet en daar zorgen wij dan ook voor.

Een scheve haarlijn of palmboomeffect in uw kruin kunnen bijvoorbeeld niet teruggedraaid worden. Ook een slechte haardichtheid is een probleem dat we maar al te vaak tegen komen. Wij voorkomen deze problemen doordat we uitsluitend met de nieuwste kennis en technieken werken. In deze blog vertellen we u er alles over.   

Een natuurlijk uiterlijk haartransplantatie
Een natuurlijk uiterlijk haartransplantatie

De juiste dichtheid zorgt voor een natuurlijk haartransplantatie resultaat

De juiste haardichtheid bepaalt hoe natuurlijk het resultaat van een haartransplantatie eruitziet. Het haar moet worden geplant met een dichtheid en volume – ofwel dikte – die overeenkomt met de natuurlijke haardichtheid van de patiënt.

Bij mensen die nog geen haarverlies hebben is de normale haardichtheid tussen 80-100 follikels per vierkante centimeter van de hoofdhuid. Verdunning wordt pas zichtbaar wanneer ongeveer 50% van de oorspronkelijke dichtheid is uitgevallen. Dit betekent dat, normaal gesproken, het transplanteren van tussen de 45-55 folliculaire eenheden per vierkante centimeter voldoet.

Waarom een hogere follikeldichtheid niet het ideaal is

Een haartransplantatie uitvoeren met een dichtheid van 80-100 folliculaire eenheden per vierkante centimeter gebeurt nooit. De redenen hiervoor zijn:

  • Omdat het niet nodig is. Een lagere dichtheid geeft al een natuurlijk resultaat.
  • Omdat implantatie met deze dichtheid de bloedtoevoer kan overbelasten en shockverlies in de omringende gezonde haren kan veroorzaken.
  • Omdat verstoring van de bloedtoevoer naar de hoofdhuid mogelijk necrose of andere ernstige problemen veroorzaakt.

Kortom, de maximale dichtheid die kan worden bereikt met een haartransplantatie ligt meestal onder de natuurlijke haardichtheid. De meeste specialisten, waaronder Omorfy, transplanteren daarom tussen de 45-65 grafts per vierkante centimeter. Sommige klinieken implanteren echter toch met iets hogere dichtheden, met alle gevolgen van dien.

Hoe bepalen we de haarlijn of de richting van de kruin?

Wij vergelijken het aanleggen van uw haarlijn of kruin graag met het maken met een kunstwerk. Beiden moeten gecreëerd worden met complete aandacht en oog voor perfectie. Zo is de juiste positie van uw haarlijn op ongeveer 4 vingers afstand vanaf uw wenkbrauwen. In sommige situaties is uw oorspronkelijke haarlijn niet haalbaar. Dat heeft alles te maken met uw leeftijd en de agressiviteit van uw haaruitval. U kunt er altijd vanuit gaan dat wij voor het optimale resultaat zorgen.

Een haarlijn hoort uw gezichtsuitdrukking te volgen. Als u fronst ziet u dat uw haarlijn omhoog gaat. Als u ontspant gaat uw haarlijn weer omlaag. Een te lage haarlijn verandert uw gezichtsuitdrukking en dat is natuurlijk niet wenselijk. Een haarlijn hoort daarnaast niet recht te zijn. Dat geeft een onnatuurlijk effect. Bij Omorfy gebruiken we de “zigzag” methode. Zo zorgen we voor een natuurlijke look.

Een perfecte kruin namaken eist veel ervaringen en geduld. De haren van uw kruin volgen namelijk een bepaald patroon. Ze vormen een cirkel van 360 graden. Sommigen mensen hebben zelf meerdere kruinen op hun hoofd. Tijdens het maken van de incisies volgen onze specialisten de richting van uw bestaande haren. Is uw kruin helemaal leeg, dan reconstrueren we een normale kruin.

Saffiermesje of naald?

Voor normale hoofdhaartransplantaties gebruik we het Saffiermesje, oftewel de sapphire blade. Zo kunnen onze specialisten alle sneetjes zo dicht mogelijk bij elkaar maken. Dit resulteert in de perfecte dichtheid. Wij geven de voorkeur aan het saffier mes boven een metalen variant omdat deze veel scherper is. Daarbij geneest de wond sneller door de speervorm van de incisie.

Waarom wij niet met een holle naald werken, zoals bij andere klinieken? Holle naalden hebben een cirkelvorm. Hierdoor ontstaat er meer dode ruimte tussen de cirkels en is het onmogelijk om de cirkels dichter bij elkaar te zetten. Dit gaat ten koste van het resultaat van de haartransplantatie.

Voor de behandeling van baard, snor en wenkbrauwen gebruikt Omorfy de holle injectienaald in combinatie met de Stick and Place methode. Met deze methode kunnen we gaatjes maken met een horizontale helling. Zo bootsen we de richting van de haargroei na. Die ligt immers in deze gevallen bijna plat op de huid.

Meer over het resultaat van een haartransplantatie voor uw uiterlijk

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Belt u ons gerust op. Wij informeren u graag verder. Tevens nodigen we u van harte uit een afspraak te maken voor een vrijblijvend en gratis consult. Dit kan via de menubalk hierboven.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Gratis consult

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam & achternaam*
*

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.