Haaruitval door vitaminetekort

Haaruitval door vitaminetekort is een veelvoorkomend probleem. Als u niet voldoende vitamines binnenkrijgt, kan dit van grote invloed op de samenstelling van het haar zijn. Op den duur kan dit zorgen voor overmatige haaruitval.

Wanneer spreken we van een vitaminetekort?

Wat een vitaminetekort is, hangt van persoon tot persoon af. Het komt er in ieder geval op neer dat u onvoldoende van één of meerdere soorten vitamines binnenkrijgt.

Eet u volgens de Schijf van Vijf? Dan hoeft u niet bang te zijn voor een dergelijk tekort. Mocht u niet volgens de Schijf van Vijf eten, is een tekort aan vitamines goed mogelijk. Het gevolg is dat u mogelijk haaruitval kunt krijgen door het tekort aan de vitamine.

Welke vitamine ontbreekt als u last van haaruitval heeft?

De belangrijkste haaruitval vitamines zijn vitamine B en ijzer. Een tekort aan vitamine B is gewoonweg een van de belangrijkste oorzaken van haaruitval. Dit geldt ook voor ijzer, maar wel in mindere mate.

Haaruitval door vitamine B tekort

Als u last van een tekort aan vitamine B heeft, kunt u hier op meerdere manieren lasten van krijgen. De ervaring leert dat elk persoon anders reageert op een tekort aan dit vitamine.

Gaat het hierbij om alle soorten vitamines B? Nee, dat is niet het geval. Bij haaruitval is er sprake van een tekort aan B12, B5 of B8.

De vitamines B heeft het menselijk lichaam voor meerdere zaken nodig. Zo zorgen deze vitamines voor een goede stofwisseling, voor het functioneren van de hersenen en voor het functioneren van het zenuwstelsel. Mocht u een tekort aan vitamine B hebben, kan dit op den duur dus zorgen voor haaruitval. U kunt echter ook last krijgen van bijvoorbeeld rode uitslag in het gezicht of broze nagels.

Haaruitval door ijzertekort

IJzer zorgt er in het menselijk lichaam voor dat er een special eiwit gevormd wordt; hemoglobine. Dit eiwit wordt via het bloed door de rest van het lichaam getransporteerd, waardoor het lichaam volledig naar wens kan functioneren. Zodra er sprake van een ijzertekort is, betekent dit dat homoglobine niet meer goed door het lichaam getransporteerd kan worden.

Dit zorgt voor haaruitval, voor een bleke huid, voor rusteloze benen en voor een piepende ademhaling. Zodra het ijzertekort aangevuld is, gaat u zich een stuk fitter voelen. Een tekort aan ijzer kan namelijk voor een lamlendig gevoel zorgen.

Vitamine tegen haaruitval

Heeft u op dit moment last van een vitaminetekort dan denkt u vast aan vitamine tegen haaruitval. Dan zit u op de goede weg want vitamine tegen haaruitval kan zeker helpen. Een vitamine tekort kan op verschillende manieren verholpen worden:

  • Vitamine B: zodra het vitamine B gehalte aangevuld wordt, herstelt de haargroei zich vanzelf weer. Hoelang dit precies duurt, verschilt wel van persoon tot persoon.
  • IJzer: bij een tekort aan ijzer is het van belang dat u uw hoofd en hoofdhuid goed verzorgd. Gebruik hier de juiste verzorgingsproducten voor, zodat het haarverlies geminimaliseerd wordt. Ondertussen is het zaak om de ijzervorming in het lichaam aan te vullen. Dit doet u onder meer door volgens de Schijf van Vijf te eten.

Deze twee vitamines staan ook wel bekend als de haaruitval vitamines. Voor het aanvullen van de vitamines en ijzer kunt u kiezen voor bepaalde capsules. Deze capsules beschikken over de juiste bestanddelen, waarmee het tekort aangevuld wordt.

Samenvattend

  • Haaruitval oorzaak vitamine: u eet niet gezond genoeg of u heeft last van een onderliggende ziekte.
  • Haaruitval oplossing vitamine: u kunt capsules slikken, waarmee het vitamine B- of het ijzertekort hersteld wordt. Dát betekent dat u al snel minder last van haaruitval krijgt.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Gratis consult

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam & achternaam*
*

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.