Adres Kliniek

Fruitweg 36, 3981 PA Bunnik

Baardtransplantatie

Een mooie volle baard, het is meer dan alleen een modetrend. Een baard wordt gezien als een teken van mannelijkheid en een stoere uitstraling. Groeit uw baard of snor niet door op bepaalde plekken? Is uw baard of snor dun of zwak? Of heeft u wellicht een litteken waardoor de baard of snor niet zo mooi en vol is als u wenst? Een baardtransplantatie zorgt permanent voor een juiste oplossing.

De mogelijkheden van een baardtransplantatie

Wilt u ook een volle baard of snor? Dankzij onze baardtransplantatie methode hebben we al heel veel mannen aan een prachtig volle snor of baard geholpen. Deze vorm van haartransplantatie is uiterst effectief en permanent. U kunt tijdens een gratis en vrijblijvend consult uw situatie met één van onze specialisten bespreken.

Gedurende het eerste consult bepaalt de specialist van Omorfy hoeveel grafts u nodig heeft om uw baard of snor weer een volle uitstraling te geven. Tevens bespreken we graag met u welke behandelingen er mogelijk zijn. Dit kan een behandeling zijn om de haargroei te stimuleren of een baardtransplantatie.

FUE Baardtransplantatie

“Meer begeleiding en aandacht voor het nu en de toekomst”

De FUE methode is een succesvolle methode die we inzetten voor snor- en baardtransplantaties

Hoe werkt een baardtransplantatie?

Zoals we eerder aangaven zijn er diverse manieren om weer een volle baard of snor te krijgen. Eén van die manieren is door te kiezen voor een snor- of baardtransplantatie.

FUE methode

De FUE methode is een succesvolle methode die we inzetten voor snor- en baardtransplantatie. Wij verdoven u lokaal op de plaatsen waar wij de ingreep doen. Daarna worden de donorharen geoogst. Het donorgebied wordt geschoren zodat de haarzakjes bij het uithalen, de extractie, niet beschadigd raken. Dan beginnen we met het uithalen van de implantaten, de haarzakjes. De haarzakjes ,oftewel grafts, bevatten 1 tot 3 haren. Deze extractie gebeurt met een speciale, kleine holle naald. 

Ook is het mogelijk wij bij een grotere behandeloppervlak kiezen voor de normale FUE behandelingsmethode. Dan worden de grafts uitgehaald en tijdelijk in een speciale vloeistof gelegd. Deze vloeistof voorziet de grafts van voedingsstoffen waardoor alle grafts sterk genoeg zijn om de transplantatie te overleven en mooie gezonde haren te ontwikkelen. Daarna worden de grafts één voor één teruggeplaatst op de plekken waar u een natuurlijke gezichtsbeharing wenst.

“Stick & Place” methode

Omorfy maakt gebruik van methode die speciaal is ontwikkeld voor baard-, snor- en wenkbrauwtransplantaties. Bij een baardtransplantatie wordt er een klein strookje haar geschoren vanuit het donorgebied. Vervolgens kunnen de grafts worden geoogst. Het oogsten van de grafts gebeurt met het kleinste boortje met een diameter van 0,6mm. Dit zorgt ervoor dat een natuurlijk resultaat behaald kan worden.

De richting waarmee de grafts worden teruggeplaatst is van groot belang voor een natuurlijke uitstraling. Voor het terugplaatsen van de grafts is goed teamwerk noodzakelijk. De arts zal met een klein naaldje de incisie maken, waarna de technican direct de graft zal terugplaatsen. Samen zullen zij dit herhalen tot dat alle grafts zijn geïmplanteerd.

Na ongeveer 2 weken zullen de getransplanteerde haren uitvallen. Het duurt dan 3 tot 4 maanden voordat de haren weer terug beginnen te groeien.Na 12 maanden is het resultaat van de baardtransplantatie optimaal.

Een baardtransplantatie is een beproefde en veilige behandeling waarvan u de rest van uw leven plezier heeft.

Haarbesparende transplantatie

De FEU transplantatie van baard en snor worden haarbesparend uitgevoerd. Dit wil zeggen dat wij slechts een klein deel van het donorgebied scheren en daar de transplantaten uithalen. We krijgen vaak de vraag waarom we gebruikmaken van de FUE behandeling in plaats van de FUT behandeling. Bij een FUT behandeling wordt er een stukje huid verwijderd in plaats dat het haar wordt geschoren. Wij kiezen voor FUE haartransplantatie omdat: 

Duur van een snor- of baardtransplantatie

De omvang van de behandeling, het aantal grafts dat getransplanteerd wordt, varieert sterk. De tijdsduur wordt hierdoor bepaald en kan variëren van 4 uur tot een dagbehandeling van 7 uur.

Het aantal grafts dat geïmplanteerd wordt hangt af van het oppervlak van het te behandelen gebied, maar ook van de transplantatiedichtheid. Bij een snortransplantatie of een baardtransplantatie kan het aantal grafts variëren van 50 tot 1500 haarfollikel zakjes. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Voor het vaststellen van het aantal grafts en de omvang van de ingreep kunt u het beste een vrijblijvend consult boeken. Tijdens dit consult kan de medisch specialist een nauwkeurige inschatting maken van het aantal grafts dat bij u geplaatst kan worden. Deze afspraak is geheel gratis en vrijblijvend. Daarna kunt u een weloverwogen beslissing nemen.

Bij Omorfy kunnen wij in vrijwel alle gevallen een haartransplantatie behandeling uitvoeren. Vraag vrijblijvend een consult aan voor welke behandeling voor u geschikt is

Baardtransplantatie kosten

Het transplanteren van baard- en snorharen is een minutieuze en tijdrovende ingreep.  Kleine hoeveelheden of slecht enkele stuks haarzakjes worden verplaatst. Het aantal haarzakjes is sterk afhankelijk van de persoon en situatie. Hierdoor varieert de prijs van een baardtransplantatie. Deze gaat vanaf 950 Euro. De genoemde kosten zijn ter indicatie, zodat u een indruk van de prijzen krijgt. Een persoonlijk adviesconsult biedt u duidelijkheid.

Risico’s en complicaties tijdens een snor- of baardtransplantatie

Cosmetische behandelingen, zoals deze transplantatie, brengen net als andere (medische) ingrepen een kleine kans op risico’s, bijwerkingen en complicaties met zich mee. Indien u de adviezen van de arts opvolgt verloopt het herstel veelal voorspoedig en verkleint u de kans op complicaties. Wel moet u rekening houden met een herstelperiode na de haartransplantatie. In de regel kunnen de eerste twee weken na de ingreep wat blauwe plekjes en lichte zwellingen zichtbaar zijn en moet u rustig aan doen.

De meeste zwellingen kunt u voorkomen door het transplantatie gebied in het begin zo’n 10 minuten per uur met een ice-pack te koelen. Haarspecialisten adviseren om zeker gedurende de eerste maand na de transplantatie niet teveel in de zon te zitten. Niet roken na de haartransplantatie van de baard beïnvloedt het resultaat meestal positief.

Bij Omorfy kunnen wij in vrijwel alle gevallen een haartransplantatie behandeling uitvoeren. Vraag een consult aan welke behandeling voor u geschikt is

Nazorg baardtransplantatie

Op de dag van de behandeling ontvangt u nazorg en instructies voor de nazorg thuis.  Na drie dagen kan het donor gebied gewassen worden. Dit verzorgen wij bij Omorfy gratis. U kunt dit ook zelf thuis doen. Na 7 dagen mag de baard of snor gewassen worden. Ook dit mag u gratis bij Omorfy laten doen.

Dankzij onze nazorg blijven uw haren en hoofdhuid optimaal gezond. Bovendien krijgt u zo het beste resultaat. Als onderdeel van de nazorg schrijven wij na 2 weken het medicijn Minoxidil voor om de haargroei te bevorderen. Tijdens de consulten zullen onze specialisten dit persoonlijk met u doornemen.

De kliniek

Omorfy beschikt in Bunnik over een mooie nieuwe kliniek met 5 operatiekamers.  Met maximale privacy wordt u ontvangen en verzorgd op een van deze kamers. Door onze efficiënte en flexibele aanpak hebben we geen wachtlijsten. Wij weten dat u erg druk kunt zijn tijdens kantooruren. Daarom kunnen wij in overleg de afspraken ook in de avonduren of in het weekend plannen. U kunt een begeleider meenemen, want er is ruime parkeer- en wacht gelegenheid. Daarnaast is er een Postillion hotel op loopafstand.

Meer weten over baardtransplantatie?

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over het uitvoeren van een baardtransplantatie of snortransplantatie? Of wilt u een consult boeken? Neem vooral contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Laat uw gegevens achter voor een

Advies op maat

Laat uw gegevens achter voor een

Gratis Consult