Wat te doen tegen inhammen?

Stoor je je op dit moment aan je inhammen? Dan ben je zeker niet de enige. Meer en meer mannen (en vrouwen) zijn op zoek naar het antwoord op de vraag ‘Wat te doen tegen inhammen?’. In dit artikel vind je een compleet en nuttig antwoord op deze vraag.

Wat zijn inhammen?

Inhammen zijn kale plekken aan de voorzijde van het voorhoofd. Deze kale plekken ontstaan doordat de haren aan de voorzijde van het hoofd uitvallen. Bij sommige mannen/vrouwen gebeurt dit al op jonge leeftijd, terwijl deze haaruitval bij velen pas op latere leeftijd begint.

Feit is dat inhammen behoorlijk gangbaar zijn. Veel mensen hebben last van de inhammen, waarbij meer en meer mensen hier een aversie tegen creëren. Merk je zelf ook op dat je vaker en vaker naar je inhammen kijkt? En voel je je mogelijk onzeker door deze inhammen? Het is goed om te weten dat je iets aan je inhammen kunt laten doen.

Diepe inhammen

Heb je last van haaruitval aan de voorzijde van je hoofd? Dan schuift de haarlijn steeds verder naar boven toe op, maar in het midden blijft mogelijk wel haar groeien. De inhammen bevinden zich immers aan beide kanten van het hoofd; het haar schuift vanaf de slapen verder en verder naar achteren.

Heb je nou veel last van haaruitval? Dan krijg je op den duur last van diepe inhammen. Bij het voorhoofd bevindt zich dan alleen in het midden nog haar. Voor veel mannen en vrouwen is dat reden om iets aan deze inhammen te laten doen.

Grote inhammen haar

De termen diepe inhammen en grote inhammen worden door elkaar heen gebruikt. Als we het over diepe inhammen hebben, hebben we het over inhammen die tot ver naar de kruin zichtbaar zijn.

Als we het over grote inhammen hebben, hebben we het over brede inhammen. Bij de brede inhammen valt het haar op het voorhoofd op een groot gebied uit, waardoor er slechts één dun strookje haar in het midden overblijft.

Hoe ontstaan inhammen?

De oorzaak van het ontstaan van inhammen is haaruitval. De manier waarop deze haaruitval tot stand komt, verschilt van persoon tot persoon. Zoals eerder al aangegeven, kan dit op verschillende leeftijden gebeuren. Sommige mannen hebben hier al vanaf hun 20e levensjaar last van, terwijl het bij andere mannen pas vanaf het 50e levensjaar zichtbaar wordt.

In veel gevallen ontstaan de inhammen door de aandoening ‘Alopecia Androgenetica’. Dit is een erfelijke aandoening waarbij het mannelijk DHT hormoon in grote hoeveelheid aangemaakt wordt. Dit hormoon tast de haarzakjes rond de inhammen aan, waardoor het haar op die plek uitvalt.

Andere oorzaken zijn ouderdom, gebruik van medicatie, stress, een onderliggende aandoening of een tekort aan ijzer. Ook als je een stressvolle gebeurtenis achter de rug hebt, valt je haar mogelijk meer dan normaal uit.

De mogelijke oorzaken zetten we kort op een rijtje:

  • Ouderdom: het is een menselijk proces dat haren uitvallen op latere leeftijd. In hoeverre je hier last van hebt, verschilt van persoon tot persoon. Zodra er sprake van haaruitval is, zie je dit in ieder geval vaak als eerste aan de vorming van inhammen.
  • Gebruik van medicatie: bepaalde medicatie stimuleert de uitval van het haren. Net zoals bij ouderdom is dit vaak als eerste bij de inhammen zichtbaar.
  • Stress: door stress is de kans groot dat je last van lichamelijke klachten gaat krijgen. Een van deze klachten is dat je haren uit gaan vallen of dunner worden. Ook dit is vaak goed zichtbaar bij de inhammen.
  • IJzertekort: relatief veel mensen hebben een tekort aan ijzer. Bij hen is het voedingsschema niet op orde, waarna het tekort aan ijzer van grote invloed kan zijn. Dit merk je aan onder meer een vermoeid gevoel, rusteloze benen en haaruitval.
  • Aandoening: Alopecia Androgenetica is de meest voorkomende haaraandoening, maar er bestaan uiteraard veel meer aandoeningen. Het ontstaan van inhammen kan echter ook door een andere soort aandoening ontstaan.
  • Stressvolle gebeurtenis: sommige personen dragen stress slecht, waardoor een stressvolle gebeurtenis voor veel haaruitval zorgt. Dit kan bijvoorbeeld een operatie zijn geweest. In veel gevallen is deze oorzaak van haaruitval slechts kortstondig.

Inhammen ontstaan niet zomaar, maar zijn het gevolg van een langlopend proces. Gelukkig kan je op meerdere manieren inhammen tegengaan, waarover je hieronder meer leest.

Haaruitval een veelvoorkomend probleem
Haaruitval een veelvoorkomend probleem

Inhammen man

Naar schatting krijgen 70% van alle mannen te maken met inhammen. Bij sommige mannen uit zich dit al op hele jonge leeftijd, terwijl het bij de meeste mannen vanaf een jaar of 50 goed zichtbaar wordt. De overige 30% heeft ‘geluk’; zij hebben geen last van de vorming van inhammen.

Zoals hierboven al aangegeven, ontstaan de inhammen bij een man niet zomaar. Dit kan het gevolg zijn van de aanmaak van het DHT hormoon, maar het kan ook door ouderdom, ziekte, stress of gebruik van medicatie komen.

Inhammen vrouwen

Mogelijk had je het niet verwacht, maar ook vrouwen kunnen last van inhammen krijgen. Bij vrouwen is dit een teken dat het haar ook op andere plekken meer en meer uit gaat vallen.

De inhammen bij vrouwen komen een stuk minder voor dan bij mannen. In veel gevallen blijft juist de haarlijn – en daarmee de inhammen – van vrouwen gespaard. In tegenstelling tot bij een man, waarbij de inhammen vaak als eerste aan de beurt zijn. 

Haartransplantatie inhammen

Ben je onzeker door je inhammen geworden? Vind je de inhammen alles behalve fraai? Of vind je dat je door je inhammen een stuk ouder oogt? Dit zijn stuk voor stuk redenen waarom zowel mannen als vrouwen iets aan hun inhammen willen doen.

Mocht dit ook voor jou gelden, is een haartransplantatie inhammen mogelijk interessant voor je. Bij een dergelijke behandeling worden haarzakjes vanaf een andere plek op de hoofdhuid ‘geplukt’. Deze haarzakjes worden vervolgens bij de inhammen in de huid gebracht. De zakjes komen tot groei en stimuleren hiermee de groei van natuurlijke haren. Na een paar weken vallen de ingebrachte haarzakjes uit en blijven de natuurlijke haren achter.

Inhammen opvullen

Inhammen opvullen is een behandeling die door menig haarkliniek veelvuldig uitgevoerd wordt. Veel klinieken kiezen hierbij voor de FUE methode:

  • Behandeling zonder te scheren: de inhammen opvullen met de FUE methode gaat niet gepaard met het scheren van de hoofdhuid. Je ‘behoudt’ hierdoor de rest van je kapsel. Bij bijvoorbeeld de FUT methode, is het wel zaak dat een deel van het haar weggeschoren wordt.
  • Grafts worden één voor één ingebracht: de haarzakjes waar we het hierboven al over hadden, worden ook wel ‘grafts’ genoemd. Een belangrijk kenmerk van een FUE methode is dat deze grafts één voor één ingebracht worden. Hierdoor wordt het optimale resultaat verkregen.
  • Minimale kans op complicaties: bij een FUE methode is er een minimale kans op complicaties. Zeker als je de inhammen haartransplantatie door ons uit laat voeren, ben je van een perfecte service verzekerd.

Voordat wij de behandeling uit kunnen voeren, plannen we een intakegesprek met je in. Tijdens dit intakegesprek kijkt onze specialist naar je inhammen en luisteren we naar je wensen. Aan de hand daarvan stellen we een behandeling voor. Mocht je hier akkoord mee gaan, dan plannen we de behandeling in. Deze behandeling duurt in de meeste gevallen maximaal één dag.

Het totale traject duurt ongeveer een jaar. Dit is de periode vanaf het intakegesprek tot aan de afsluiting van de nazorg. Nadat wij de inhammen haartransplantatie uitgevoerd hebben, houden wij de ontwikkelingen goed in de gaten. Uiteraard voorzien wij je ook van de beste tips met betrekking tot de verzorging van je inhammen.

Hoeveel grafts nodig inhammen?

Heb je relatief kleine inhammen? Dan volstaan in de meeste gevallen 500 tot 1000 grafts (haarzakjes). Heb je al iets diepere inhammen? Dan hebben wij ongeveer 1500 grafts nodig.

Heb je echt grote inhammen in je haar? Dan gebruiken we meer dan 2000 grafts. Deze grafts halen we vanaf een andere plek van je hoofd; in veel gevallen is dit de achterzijde van je hoofd.

Bij de FUE methode ‘plukken’ wij deze haarzakjes één voor één uit je hoofdhuid. Nadien planten wij deze haarzakjes één voor één bij je inhammen in. Hiermee ben je van een optimaal resultaat verzekerd.

Kosten haartransplantatie inhammen

Wat zijn de kosten voor een haartransplantatie inhammen? Dit hangt van meerdere factoren af:

  • Aantal grafts: des te meer grafts benodigd zijn, des te langer de behandeling duurt. Dat zorgt voor een langere behandelingsduur en daarmee een hoger tarief.
  • Donormateriaal: het aantal grafts is afhankelijk van het donormateriaal. Heb je aan de achterzijde van het hoofd niet meer al te veel haar? Dan is het lastiger om alle benodigde grafts te verkrijgen.

Met andere woorden: de haartransplantatie inhammen kosten zijn persoonsgebonden. Tijdens een intakegesprek kijkt onze specialist graag naar je inhammen/haren, waarna onze specialist in kan schatten hoeveel grafts benodigd zijn. Op basis van deze hoeveelheid grafts maken wij graag een vrijblijvende offerte voor je.

Voor behandeling 1

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Gratis consult

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam & achternaam*
*

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.