facebook-pixel

Adres Kliniek

Fruitweg 36, 3981 PA Bunnik

Inhammen

Inhammen zijn vaak het eerste teken van haaruitval. Bij sommige mannen ontstaan de eerste inhammen al rond het twintigste levensjaar, terwijl anderen ze pas krijgen op vijftigjarige leeftijd. De haarlijn trekt zich terug, misschien zonder dat je dat merkt, maar als die inhammen per maand dieper worden, wordt het echt vervelend. Voor velen is dit scenario een nachtmerrie. Het maakt mensen onzeker, ondanks dat het veel voorkomt. Gelukkig kunnen we inhammen tegenwoordig eenvoudig opvullen door middel van een inhammen haartransplantatie.    

Last van Inhammen?

De oorzaak van inhammen is in de meeste gevallen alopecia androgenetica. Dit is een genetisch bepaalde vorm van haaruitval die veroorzaakt wordt door het mannelijke hormoon DHT. Dit hormoon, dihydrotestosteron, tast de haarzakjes aan. Hierdoor groeit er steeds minder haar van slechtere kwaliteit. Dit wordt meestal het eerst zichtbaar op het voorhoofd bij de haarlijn, in de vorm van inhammen. 

Het ontstaan van inhammen betekent niet dat je helemaal kaal gaat worden. Bij sommige mannen stopt de haaruitval bij de vorming van inhammen en wordt het niet erger. Het proces van haaruitval kan echter verder gaan in achterwaartse richting. Vaak wordt de gehele kruin kaal. Deze vorm van kaalheid is erfelijk. De haardos van je familieleden kunnen je daarom vertellen of jij hier last van kan hebben.

Met een haartransplantatie kan je inhammen effectief behandelen. Een inhammen haartransplantatie vult de nog kleinere gedeelten van haaruitval op met gezonde haren afkomstig van het achterste gedeelte van het hoofd.

FUE haartransplantatie

“ Inhammen haartransplantatie is een blijvende oplossing”

Naast implantatie kan een haarverbeteringsbehandeling ook de haargroei bevorderen.

Opvullen van inhammen door haartransplantatie

Een inhammen haartransplantatie is een blijvende oplossing. Omorfy werkt alleen volgens de FUE haartransplantatie. Hierbij worden haarzakjes uit het achterste gedeelte van het hoofd gehaald en daarna in het ontvangstgebied – in dit geval de inhammen – teruggeplaatst. Ook kan de haarlijn hersteld worden indien de haaruitval vergevorderd is. Het terugbrengen van haar in de inhammen en opvullen van de haarlijn verandert het gezicht en geeft vaak een jonger uiterlijk.

Inhammen opvullen door een haartransplantatie wordt steeds vaker uitgevoerd. Vaak willen mannen dit probleem vroegtijdig aanpakken. Naast haar implanteren kunnen we met een Haarverbeteringsbehandeling de haargroei bevorderen. Bij Omorfy voeren wij deze behandeling uit als onderdeel van een haartransplantatie.

Inhammen opvullen zonder scheren

Inhammen opvullen is een relatief kleine transplantatie. Als het aantal haarzakjes, grafts genaamd, niet al te groot is kan de behandeling ook volgens de FUE haarbesparende methode uitgevoerd worden. Omorfy heeft hiervoor specialisten die zeer nauwkeurig haren kunnen uithalen en implanteren. In dat geval hoeft niet het gehele kapsel geschoren te worden maar alleen de gebieden waar de arts en haartechnicus werken.

Een haartransplantatie is een beproefde en veilige behandeling waarvan u de rest van uw leven plezier heeft.

De stappen bij een inhammen haartransplantatie

Haartransplantaties worden steeds breder geaccepteerd. Als u er het er met anderen over heeft,  kent iedereen wel iemand die er mee bezig is. En als u dan besloten heeft de stap te zetten, wilt u natuurlijk graag snel geholpen worden. Dit geldt zeker voor kleinere ingrepen zoals haartransplantatie van de inhammen. Bij Omorfy hebben we onze capaciteit hierop afgestemd. Wij hebben geen wachtlijsten, waardoor het proces snel kan gaan. 

Dit proces, onze Quick Service, bestaat uit de volgende stappen:

Voorafgaand aan het proces bepaalt u welk resultaat u wilt zien. Dit resulteert in een plan waar u zich goed bij voelt. Naar aanleiding hiervan besluit u contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken voor een transplantatie om de inhammen en eventueel de haarlijn op te vullen.

Afspraak of advies op afstand

U maakt een afspraak voor het opvullen van inhammen of raadpleegt de specialist in uw afwegingen. Omorfy leeft in de moderne tijd. Wij kunnen op alle dagen en op korte termijn een consult uitvoeren. Wij helpen u bij de oriëntatie.

Consult voor inhammen haartransplantatie

Het consult kan op afstand maar wij geven de voorkeur aan persoonlijk contact en analyse van uw situatie. Wij bekijken als eerste uw situatie en bespreken de status van de haaruitval in uw inhammen. Daarna leggen we uit welke mogelijkheden u heeft. We bespreken de mogelijke technieken en stellen vast welke behandeling het best bij uw wensen past. Heel belangrijk is uiteraard het vaststellen van de hoogte van de haargrens, de vulling van de inhammen, de groeirichting en de kwaliteit van het donormateriaal.

Nadenken en beslissen

Misschien moet u even nadenken of neemt u gelijk een beslissing. Zodra u eruit bent, kan de afspraak voor de behandeling gemaakt worden. We maken met u een planning voor uw behandeltraject. We leggen alle afspraken vast met en stellen het behandelplan op.

Behandeling voor het opvullen van inhammen

Wij hebben een team gepland en u heeft zich voorbereid. U komt op een geschikte dag ‘s ochtends vroeg aan in de kliniek. Dit is, indien gewenst, mogelijk in het weekend.

 • Voorbereiding

De documenten en het proces worden nog een keer doorgenomen

 • Uithalen

U wordt voorbereid en krijgt een lokale verdoving om de haarzakjes uit te halen uit de achterkant van het hoofd. Met een kleine holle naald  worden de grafts één voor één uit het donorgebied gehaald. Dit noemen wij de extractie.

 • Terugplaatsen

De arts maakt in het te behandelen gebied met een speciaal sapphire mesje zeer kleine openingen, oftewel incisies, in de huid. De geprepareerde en gesorteerde grafts, ook wel implantaten genoemd, worden één voor één in het voorbereide gebied geplaatst. Hierbij is de juiste groeirichting heel belangrijk om een zo natuurlijk mogelijk uitstraling te krijgen. De haarzakjes zullen binnen enige dagen vastgroeien.

 • Nazorg

Onze specialisten doen de directe nazorg en bespreken alle zaken voor de verzorging thuis. We maken een afspraak om uw haren onder onze begeleiding te wassen.

We maken tevens afspraken voor de controles en eindcontrole.

Indien gewenst kunnen wij binnen enkele dagen afspreken en snel daarna de behandeling uitvoeren. Wenst u gebruik te maken van onze Quick service? Bel ons en u bent binnen 14 dagen behandeld.

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel kunnen jullie op één behandeldag doen?

  Dit is afhankelijk van een aantal factoren.

  • De grote van het het donor gebied.
  • Kwaliteit van het donorgebied. ( denk aan de hoeveelheid behandelingen die u eventueel in het verleden heeft ondergaan)
  • Kwaliteit van de haren

  De grootste behandelingen die wij uitvoeren zijn maximaal 4000 grafts.

 • Kan ik nu direct een consult boeken?

  Ja dat kan. Gebruik de knop boven aan deze pagina en wij nemen om het door u gewenste moment contact met u op om een afspraak te maken.

 • Kan ik foto's aan jullie sturen?

  Op onze contactpagina staat een formulier waarmee u ook foto’s aan ons kunt versturen. We hebben er gelijk wat voorbeelden bijgezet.

Meer weten over de behandeling van inhammen?

Wilt u meer weten over behandelmogelijkheden van inhammen? Gebruik het contactformulier of vraag telefonisch een vrijblijvend consult aan. Ook als u nog verdere vragen heeft over onze werkwijze kunt u bij ons terecht. Wij helpen u graag verder!

Laat uw gegevens achter voor een

Advies op maat

Laat uw gegevens achter voor een

Gratis Consult

Laat uw gegevens achter voor een

Gratis Consult