030 303 1260

Bel ons

Adres Kliniek

Fruitweg 36, 3981 PA Bunnik

PRP behandeling

De belangrijkste behandeling voor haarverbetering en haargroeiverbetering die we momenteel hebben is de PRP behandeling. PRP staat voor Platelet Rich Plasma, oftewel bloedplaatjes rijk plasma. Het plasma halen wij uit uw eigen bloed en bevat groeifactoren die de haargroei bevorderen. 

Haren die dreigen uit te vallen worden altijd dunner. Deze therapie activeert de haarzakjes en zorgt er voor dat deze haren weer dikker worden en gaan groeien. Hierdoor bereiken we, naast vertraagde of zelfs geremde haaruitval, een hogere dichtheid.

Na verloop van tijd Minder of dunner haar?

Niet alleen mannen maar ook vrouwen kunnen last krijgen van minder of dunner haar. Dit kan naast een erfelijke aanleg, ook andere oorzaken hebben. Denk hierbij aan een haarziekte, cosmetica, stress of andere factoren. 

Omdat deze invloeden voor iedereen weer anders zijn, plannen we voor een PRP behandeling of haartransplantatie altijd een kosteloze en vrijblijvende afspraak in. Tijdens dit consult kan de specialist bekijken of de oorzaak een erfelijke aanleg is of dat er toch een andere oorzaak is.

PRP behandeling

Vindt u haartransplantatie een grote stap, dan is een PRP behandeling een goed alternatief.

Haartransplantatie hoeft niet altijd de eerste oplossing te zijn.

PRP haar behandeling

Beginnende haaruitval, waarbij de dichtheid steeds lager wordt, hoeft niet te betekenen dat een haartransplantatie noodzakelijk is. Vindt u een haartransplantatie een grote stap? Dan is een PRP therapie een goed alternatief. Uw haaruitval wordt door deze behandeling geremd of mogelijk gestopt.

Een PRP behandeling kan tevens na een haartransplantatie de haargroei van de getransplanteerde haren stimuleren. Het bevordert de doorgroei en verlaagt de kans op shock loss na de behandeling. Tijdens een haartransplantatie is de eerste PRP behandeling bij het traject inbegrepen.

Mogelijke resultaten van een PRP behandeling:

Een PRP haarbehandeling is geschikt voor mannen en vrouwen. Dit geldt niet alleen bij een haartransplantatie. Een PRP behandeling kan ook andere positieve effecten hebben op de haargroei en haaruitval tegengaan.

Plan een vrijblijvend consult om te onderzoeken of een PRP behandeling voor u een oplossing is.

Plan een vrijblijvend consult om te onderzoeken of een PRP behandeling voor u een oplossing is.

Verloop van de PRP behandeling

Voorafgaand aan de PRP behandeling worden er 2 buisjes bloed afgenomen bij ons in de kliniek. Het bloed wordt gecentrifugeerd en het plaatjesrijke bloedplasma wordt gescheiden. Vervolgens wordt het plasma met micro (kleine) injecties geïnjecteerd op de plekken waar uw haar uitvalt of dunner wordt.

De PRP behandeling neemt slechts een half uur in beslag. Na de behandeling kan de hoofdhuid op de injectieplaatsen wat gevoelig zijn. Dit trekt 1 à 2 dagen na de behandeling weer weg. U kunt na de behandeling uw dagelijkse bezigheden weer hervatten.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Indien u alleen een PRP therapie ondergaat, adviseren wij in het eerste jaar vier behandelingen, dus iedere 3 maanden. Bij voorkeur wordt dit in het tweede jaar gevolgd door 3 behandelingen, het derde jaar 2 behandelingen en daarna ieder jaar één behandeling.

De PRP behandeling is snel, veilig en u voelt er bijna niets van. Omdat er gebruik wordt gemaakt van uw eigen bloed is er praktisch geen kans op infecties.

Bij Omorfy kunnen wij in vrijwel alle gevallen van haarverlies een behandeling uitvoeren. Vraag een consult aan welke behandeling voor u geschikt is

Plan een vrijblijvend intakegesprek voor een gratis advies

Als u geïnteresseerd bent in een PRP behandeling bij Omorfy, maak dan een afspraak met een van onze deskundigen. Zij zijn specialisten op het gebied van haaruitval, haartransplantatie en andere behandelingen tegen haaruitval zoals PRP. Hoe eerder u erbij bent, hoe beter de resultaten zullen zijn.

Tijdens dit gesprek analyseert de specialist eerst grondig uw haaruitval om de oorzaak te achterhalen. Vervolgens bekijkt hij of u in aanmerking komt voor alleen een PRP-haarbehandeling of dat een combinatie van een PRP behandeling met een haartransplantatie wellicht een betere optie voor u is.

Laat uw gegevens achter voor een

Advies op maat

Laat uw gegevens achter voor een

Gratis Consult